Rețetă de cremă anti-îmbătrânire și antirid naturală - Doza de Sănătate
 

Rețetă de cremă anti-îmbătrânire și antirid naturală

Fiind 100% naturală, următoarea cremă anti-îmbătrânire se va strica mai repede decât produsele asemănătoare din comerț. Cu toate acestea, este la fel de eficientă.
Rețetă de cremă anti-îmbătrânire și antirid naturală
Carlos Fabián Avila

Verificat și aprobat de medicul Carlos Fabián Avila.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Atunci când ajungem la o anumită vârstă, pielea noastră începe să întâmpine probleme în a se regenera. Din acest motiv, degradarea produsă de expunerea la toxinele din mediu și la alți factori asemănători devine din ce în ce mai greu de vindecat. Este momentul în care începem să căutăm o rețetă de cremă anti-îmbătrânire.

După vârsta de 30 de ani, nivelul de colagen și elastină din organism scade. Aceste substanțe sunt esențiale pentru a ne menține pielea fermăc. Acest factor, împreună cu stresul la care pielea este supusă în fiecare zi poate declanșa îmbătrânirea prematură.

Deși celulele pielii lucrează constant pentru a remedia degradarea acestui organ, ele pot fi suprasolicitate, ceea ce va încetini acest proces. Din fericire, în zilele noastre avem la dispoziție numeroase creme și produse cosmetice ce susțin regenerarea pielii și ajută acest organ să-și păstreze un aspect tineresc.

Printre aceste produse se numără și o rețetă de cremă anti-îmbătrânire naturală, ale cărei proprietăți nutriționale pot corecta imperfecțiunile pielii și stimula revitalizarea acesteia.

În articolul de azi te invităm să descoperi cum poți să prepari această rețetă de cremă anti-îmbătrânire. Nu este greu deloc, așa că nu ezita să o încerci și tu!

Ingredientele necesare pentru a prepara o rețetă de cremă anti-îmbătrânire

Combinând ingredientele naturale pe care urmează să ți le prezentăm, vei obține o cremă anti-îmbătrânire ce hrănește pielea și previne apariția ridurilor. Cel mai mare avantaj al acestui produs naturist este faptul că nu conține chimicale agresive. Nu există niciun risc de a experimenta efecte secundare nedorite.

În plus, nu va mai fi nevoie să cheltuiești sume mari de bani pe produse cosmetice ce nu oferă rezultate satisfăcătoare. Nu trebuie să te îndoiești de proprietățile incredibile ale acestei rețete de cremă anti-îmbătrânire. Ca să te convingem, îți vom prezenta în detaliu principalele ingrediente de ai nevoie.

Beneficiile uleiului de măsline

Ulei de măsline extravirgin

Celebru grație proprietăților sale nutritive și medicinale, uleiul de măsline este un produs organic ce oferă numeroase beneficii pentru piele. Acest lichid conține acizi grași omega-3 și antioxidanți puternici ce ajută pielea să rețină umezeala naturală, stimulând regenerarea acesteia.

Poți utiliza uleiul de măsline în locul cremelor pentru piele din comerț. Acest produs este hidratant și susține procesul natural de vindecare al pielii.

Beneficiile uleiului de nucă de cocos

Acest ingredient este celebru grație proprietăților sale antimicrobiene și antiinflamatoare ce îndepărtează impuritățile și corectează imperfecțiunile. Acizii grași cu lanț mediu din compoziția uleiului de nucă de cocos facilitează reglarea pH-ului natural al pielii, prevenind astfel infecțiile și producerea excesivă a sebumului.

De asemenea, uleiul de nucă de cocos conține o substanță numită acid lauric. S-a demonstrat că acidul lauric poate proteja pielea, făcând-o mai moale și mai strălucitoare.

Deoarece este absorbit foarte ușor în piele, uleiul de nucă de cocos poate face ca straturile dermei să devină mai moi. Acest produs curăță pielea în profunzime și oferă protecție împotriva factorilor de mediu agresivi.

Beneficiile cerii de albine

Ceară de albine

Ceara de albine este un produs natural celebru pentru conținutul său ridicat de enzime și compuși antibacterieni. În ceea ce privește îngrijirea pielii, ceara de albine poate fi utilizată ca emolient natural, regenerând celulele degradate.

Acest produs este un agent hidratant natural ce luptă împotriva alergiilor, curăță pielea și protejează acest organ indiferent de tipul său.

Beneficiile uleiului de levănțică

Având proprietăți aromatice și relaxante, uleiul esențial de levănțică este un alt aliat de nădejde în lupta împotriva îmbătrânirii premature. Acest produs are proprietăți antiseptice și regenerative.

Poți utiliza uleiul de levănțică pentru a preveni infecțiile cutanate și probleme ca acneea, eczema și dermatita. Mai mult, acest produs regenerează pielea afectată de arsuri și poate preveni semnele timpurii ale îmbătrânirii.

Beneficiile vitaminei E

Vitamina E pentru a prepara o rețetă de cremă anti-îmbătrânire

Ultimul ingredient necesar pentru a prepara o rețetă de cremă anti-îmbătrânire naturală este vitamina E. Acest compus organic joacă un rol foarte important în ceea ce privește prevenirea ridurilor.

Fiind un antioxidant natural, vitamina E are abilitatea de a încetini degradarea asociată radicalilor liberi și expunerii la razele ultraviolete. Vitamina E previne deteriorarea țesuturilor și stimulează vindecarea tăieturilor, prevenind formarea cicatricelor.

Cum se prepară această rețetă de cremă anti-îmbătrânire naturală?

Rețetă de cremă anti-îmbătrânire naturală și bio

Acum că ai aflat care sunt principalele ingrediente ale acestei creme anti-îmbătrânire, a venit momentul să afli cum o poți prepara. Nu uita, achiziționează numai produse ecologice, astfel încât să profiți de toate beneficiile oferite de ingredientele menționate.

Ingrediente

 • 2 linguri (32 g) de ulei de măsline
 • 2 linguri (30 g) de ulei de nucă de cocos
 • 2 linguri (30 g) de ceară de albine
 • ½ linguriță (3 g) de ulei de levănțică
 • 2 capsule de vitamina E

Mod de preparare

 • Încălzește uleiul de nucă de cocos și ceara de albine la bain-marie.
 • Pe măsură ce fierb, amestecă bine cele două ingrediente cu o lingură.
 • Imediat ce ai obținut un lichid omogen, adaugă uleiul de măsline și cel de levănțică.
 • Ia amestecul de pe foc și adaugă gelul din interiorul capsulelor de vitamina E.
 • Lasă amestecul să se răcească până ce textura sa devine cremoasă. Toarnă crema într-un borcan de sticlă cu capac.
 • Depozitează această cremă anti-îmbătrânire într-un loc întunecat și răcoros. O poți utiliza timp de două luni.

Mod de aplicare

 • Aplică crema anti-îmbătrânire pe față, gât și piept.
 • Te sfătuim să o aplici în fiecare noapte, înainte de culcare.
 • Nu este nevoie să te clătești cu apă.

Ai mai încercat vreodată o asemenea rețetă de cremă anti-îmbătrânire? Încearcă să aplici sfaturile prezentate în acest articol și vei vedea că nu este nevoie să cheltuiești sume mari de bani pentru a menține frumusețea naturală a pielii tale.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Tzu-Kai Lin, Lily Zhong, Juan Luis Santiago. Anti-Inflammatory and Skin Barrier Repair Effects of Topical Application of Some Plant Oils. (2017). ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5796020/
 • Nachbar F, Korting HC. The role of vitamin E in normal and damaged skin. (1995). ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7633944
 • Ganceviciene R, Liakou AI, Theodoridis A, Makrantonaki E, Zouboulis CC. Skin anti-aging strategies. Dermato-Endocrinology. 2012.
 • Yang D, Pornpattananangkul D, Nakatsuji T, Chan M, Carson D, Huang CM, et al. The antimicrobial activity of liposomal lauric acids against Propionibacterium acnes. Biomaterials. 2009;
 • Cardia GFE, Silva-Filho SE, Silva EL, Uchida NS, Cavalcante HAO, Cassarotti LL, et al. Effect of Lavender (Lavandula angustifolia) Essential Oil on Acute Inflammatory Response . Evidence-Based Complement Altern Med. 2018;
 • Kurek‐Górecka A, Górecki M, Rzepecka‐Stojko A, Balwierz R, Stojko J. Bee products in dermatology and skin care. Molecules. 2020.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.