Cum să cureți ușor friteuza fără efort
Ai vrea să-ți cureți ușor friteuza în timp record, dar acest lucru pare o sarcină imposibilă?
Friteuza este un aparat mic care este foarte util pentru prepararea cartofilor prăjiți crocanți. Este, de asemenea, modalitatea perfectă de a pregăti pui prăjit sau crochete.
Există friteuze casnice, utilizate în locuințe sau industriale, care sunt utilizate pe scară largă în baruri și restaurante. Există însă un dezavantaj al acestui mare aliat al bucătăriei casnice: acumulează multă grăsime, iar curățarea nu este o sarcină deloc ușoară.
Cu toate acestea, este esențial să îți cureți friteuza în mod regulat, nu numai pentru ca aparatul să funcționeze mai bine și să aibă o viață mai lungă, ci și pentru a-ți proteja sănătatea.
În cele ce urmează, descoperă patru metode utile ca să cureți ușor friteuza în timp record!
Cum să cureți ușor friteuza în 4 pași simpli
1. Spală coșul friteuzei
Coșul de prăjit adânc este una dintre cele mai ușor de curățat componente ale friteuzei, deoarece poate fi îndepărtat rapid. În cele mai multe cazuri, poate fi pus chiar și în mașina de spălat vase.
- Pentru a spăla acest accesoriu, poți utiliza, de asemenea, apă caldă și săpun de vase. Este indicat să folosești un burete de curățat sau o perie pentru a îndepărta grăsimea.
- În cazul în care coșul de prăjit adânc este foarte murdar, îl poți înmuia timp de câteva ore într-un recipient plin cu apă caldă și substanțe degresante. După înmuierea grăsimii întărite, îl vei putea curăța cu ușurință.
2. Spală interiorul friteuzei
- Există un truc foarte util pentru a curăța interiorul friteuzei. Folosește pur și simplu o spatulă de plastic pentru a elimina orice acumulare de grăsime. În acest fel, nu vei zgâria friteuza, iar spălarea ulterioară va fi mult mai ușoară.
- Al doilea pas este spălarea interiorului friteuzei. Există mai multe opțiuni pentru a face acest lucru. Prima variantă este să o umpli cu apă și o substanță degresantă ca și cum a-i umple-o cu ulei. Pornește friteuza, astfel încât amestecul de apă și detergent să fiarbă câteva minute. O altă opțiune este să fierbi apa cu detergent într-un vas și apoi să o torni în friteuză. În ambele cazuri, trebuie să lași apa să stea în vas între câteva minute și o oră, până când grăsimea se dezlipește de pe pereții friteuzei.
- După scurgerea acestui interval de timp, poți îndepărta apa și reumple friteuza cu apă curată și detergent de vase.
- Apoi, curăț-o cu o perie pentru a îndepărta orice murdărie rămasă și umple-o cu apă pentru ultima dată pentru a o clăti.
- În cele din urmă, varsă toată apa și șterge bine friteuza cu un prosop curat.
Citește mai mult:
Cum să cureți friteuza cu oțet și bicarbonat de sodiu
Oțetul și bicarbonatul de sodiu sunt foarte utile atunci când vine vorba de curățarea friteuzelor. Datorită proprietăților lor, acestea ajută la eliminarea reziduurilor de grăsime.
- Toarnă în friteuză o cană de oțet și una de apă.
- Apoi, închide dispozitivul și pornește-l pentru a fierbe amestecul.
- Fierbe apa cu oțet timp de aproximativ 10 minute sau mai mult dacă friteuza este foarte murdară.
- Apoi, varsă toată apa. Cu ajutorul unei lavete moi de bucătărie, îndepărtează resturile înmuiate de grăsime.
- La final, clătește friteuza bine cu apă curată și șterge-o cu un prosop moale și uscat.
Bicarbonatul de sodiu poate fi și el un aliat de nădejde pentru curățarea rapidă a friteuzei. Ce trebuie să faci?
- Fă o pastă din bicarbonat de sodiu și apă și aplic-o pe zonele murdare ale friteuzei.
- Apoi, freacă dispozitivul cu o perie moale. La final, clătește friteuza cu apă curată și șterge-o cu un prosop curat și moale.
Îți recomandăm:
Cum cureți ușor friteuza la exterior
Pentru a curăța exteriorul friteuzei, poți utiliza un burete, apă caldă și detergent de vase sau un produs degresant ușor. Cu toate acestea, este foarte important să citești cu atenție instrucțiunile producătorului, deoarece fiecare friteuză este diferită.
Unele părți pot fi udate, în timp ce altele nu. Așadar, este esențial să le identifici corect înainte de a continua curățarea exterioară a friteuzei. Ca în cazul oricărei operațiuni de curățare a dispozitivelor electrocasnice, siguranța trebuie să fie întotdeauna prioritatea ta.
Dacă partea exterioară a friteuzei tale este foarte murdară, poți utiliza un produs degresant mai puternic, precum cel folosit la curățarea cuptoarelor. Cu toate acestea, nu uita să verifici mai întâi instrucțiunile de utilizare și curățare!
Dacă îți cureți friteuza în mod regulat, aceasta va funcționa mai bine și va avea o durată de utilizare mai îndelungată.