Sfaturi pentru curățarea feței înainte de culcare - Doza de Sănătate
 

Sfaturi pentru curățarea feței înainte de culcare

Chiar dacă ești obosită, trebuie să îți faci timp pentru curățarea feței în fiecare seară. Iată ce ritual este recomandat să urmezi.
Sfaturi pentru curățarea feței înainte de culcare
Karla Henríquez

Verificat și aprobat de doctorul Karla Henríquez.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Dacă ești foarte ocupată, este posibil să nu ai atât de mult timp pentru tine, însă trebuie să fii mereu atentă la bunăstarea și la aspectul tău fizic. Chiar dacă te culci târziu, trebuie întotdeauna să îți faci timp pentru spălarea și curățarea feței într-un mod care să te ajute să îți protejezi pielea.      

Trebuie să știi că, dacă te duci la culcare cu machiaj sau alte impurități pe față, pielea poate fi afectată, întrucât tenul este una dintre cele mai sensibile zone ale corpului. Pielea se regenerează în permanență, dar pentru asta are nevoie de ajutorul tău!

Prin urmare, oricât de târziu ai ajunge acasă de la serviciu, de la o petrecere, de la o întâlnire sau de la oricare alt eveniment, primul lucru pe care trebuie să-l faci, înainte de a da jos tocurile și a te arunca în pat, este să îți cureți foarte bine fața.

Iată câteva trucuri care te ajută să îți menții pielea sănătoasă înainte de culcare.

Recomandări pentru curățarea feței înainte de culcare

Nu te grăbi

Rupe în jur de 15 minute din timpul tău pentru curățarea feței. Dacă respecți o anumită rutină, sigur vei observa o schimbare pozitivă.

Curăță-ți bine fața

Curățarea feței seara este benefică pentru piele

Curățarea facială corespunzătoare permite pielii să respire, lucru care ajută la regenerarea celulelor și la eliminarea impurităților.

Încearcă să nu folosești săpun

De multe ori, în loc să îți curețe pielea în profunzime, săpunul nu face altceva decât să o usuce. Dacă vrei să folosești un săpun pentru curățarea feței, cel mai bine este să stabilești care este cea mai bună opțiune împreună cu medicul dermatolog.

Nu uita niciodată de exfoliere

Curățarea feței cu un produs exfoliant

Trebuie să îți exfoliezi fața cel puțin o dată pe săptămână. Pentru a face acest lucru, îți recomandăm să folosești produse naturale sau care aparțin anumitor mărci specializate în producerea exfoliantelor.

Clătește-ți fața cu apă caldă

Cel mai bine este să îți clătești fața cu apă caldă, deoarece această temperatură te ajută să elimini toxinele din piele. Masează-ți ușor fața cu apă caldă pentru a nu produce daune pielii.

Ține un prosop la îndemână

Este o idee bună să ai mereu un prosop la îndemână, mai ales dacă e unul moale și plăcut la atingere. Acesta nu-ți va afecta în niciun fel pielea feței, ceea ce este foarte important, având în vedere că aceasta este zona cea mai sensibilă de pe întregul corp.

Sfaturi de urmat când îți cureți fața

Dacă nu dispui de prea mult timp

Se întâmplă probabil de multe ori să fii atât de ocupată încât nu ai timp să îți cureți tenul așa cum trebuie. De fiecare dată când te confrunți cu această problemă, îți recomandăm să folosești niște șervețele demachiante. Acestea sunt practice și ajută la hidratarea pielii.

Uscarea pielii

După ce ți-ai curățat fața, trebuie să ai grijă la felul în care o usuci. Șterge-te cu delicatețe, altfel poți să îți faci tenul mult mai gras.

Alegerea măștii potrivite

Trebuie să acorzi o atenție deosebită și măștii faciale pe care o folosești pentru curățarea în profunzime. Această alegere trebuie să țină cont de tipul tău de piele.

În general, te sfătuim să aplici o mască o dată pe săptămână înainte de culcare.

Cea mai bună modalitate de a te spăla pe față

Această parte poate părea un pic redundantă pentru că majoritatea recomandărilor și sfaturilor cu privire la spălarea feței sunt destul de similare. Totuși, în această secțiune vom încerca să fim un pic mai specifici.

Eliminarea impurităților

Trebuie să-ți speli fața chiar dacă nu ai fost machiată, deoarece întotdeauna se acumulează ulei la nivelul tenului.

Începe prin a folosi un săpun natural (pe care îl folosești numai tu). Umezește-ți fața cu apă caldă și apoi masează săpunul în piele.

Clătește întreaga față pentru a nu lăsa nicio urmă de săpun. Asigură-te că toată suprafața pielii a intrat în contact cu apa. Dacă se poate, repetă acest proces.

Uscarea

Așa cum am menționat deja, trebuie îți ștergi fața cu un prosop foarte moale pentru a nu produce daune pielii. Nu te grăbi și ai grijă să usuci întreaga față.

Îngrijirea pielii

După ce te-ai uscat, îți recomandăm să folosești o loțiune care să conțină antioxidanți pentru a proteja pielea împotriva radicalilor liberi din lumina solară și aerul poluat. Împrăștie crema pe întreaga suprafață a tenului și las-o să acționeze timp de 15 minute.

Beneficiile spălării și curățării feței înainte de culcare

  • Permite pielii să respire.
  • Crește eficiența produselor cosmetice.
  • Întârzie apariția ridurilor.
  • Îți face pielea mai strălucitoare.
  • Te ajută să arăți mai puțin obosită.
  • Ajută la tratarea acneei și a punctelor negre.
  • Îți face pielea mai fină și mai atrăgătoare.

Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Mark Nicas & Daniel Best (2008) A Study Quantifying the Hand-to-Face Contact Rate and Its Potential Application to Predicting Respiratory Tract Infection, Journal of Occupational and Environmental Hygiene, 5:6, 347-352, DOI: 10.1080/15459620802003896
  • Poljšak, B., & Dahmane, R. (2012). Free radicals and extrinsic skin aging. Dermatology research and practice2012, 135206.
  • Tarun, J., Susan, J., Suria, J., Susan, V. J., & Criton, S. (2014). Evaluation of pH of Bathing Soaps and Shampoos for Skin and Hair Care. Indian journal of dermatology59(5), 442-4.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.