Sfaturi pentru a obține un abdomen perfect
Pentru a obține un abdomen perfect și o siluetă perfectă, trebuie să depui un efort constant și să efectuezi regulat anumite exerciții localizate. Din păcate, când încercăm să obținem un abdomen perfect, este foarte posibil să devenim frustrați din cauza vitezei lente a progreselor noastre.
Orice persoană poate obține un abdomen perfect, atât timp cât știe ce trebuie să facă în acest scop. De obicei, cei care eșuează nu reușesc să stabilească o rutină adecvată, drept pentru care să lasă păgubași.
Pentru a-ți sculpta abdomenul, trebuie să fii bine pregătit înainte de a începe. Vrem să-ți dăm o mână de ajutor, așadar în articolul de azi te invităm să descoperi câteva trucuri utile pentru a obține abdomenul perfect.
6 sfaturi pentru a obține un abdomen perfect
Arde grăsimea în exces
Unul din principalele obstacole în a obține abdomenul perfect este acumularea excesivă a grăsimii în această regiune. Dacă acest factor nu este remediat, sesiunile de exerciții localizate nu vor da randament.
Pentru a elimina cu succes grăsimea în exces, va trebui să incluzi exerciții cardiovasculare de intensitate mare în rutina ta de exerciții. De asemenea, va trebui să-ți reduci aportul de calorii.
Citește și:
Fii perseverent
Abdomenul reprezintă una dintre regiunile cele mai susceptibile acumulării de grăsime, iar aceasta nu este ușor de eliminat. Pentru a-ți atinge obiectivul, trebuie să fii perseverent, să elimini obstacolele care îți ies în cale și să eviți tentațiile.
Completează-ți rutina de exerciții cu o dietă echilibrată și optează pentru un stil de viață sănătos și disciplinat.
Antrenează-te de cel mult patru ori pe săptămână
Este o greșeală să îți antrenezi abdomenul în fiecare zi, în special dacă organismul tău nu este obișnuit cu acest tip de activitate fizică. Antrenarea în exces a abdomenului provoacă oboseală cronică, iar la final va trebui să suporți niște consecințe neplăcute.
Cel mai bine este să-ți antrenezi abdomenul de trei sau patru ori pe săptămână, iar în restul zilelor să antrenezi alte părți ale corpului. Nu uita, ca să-ți mărești masa musculară și să-ți tonifiezi corpul, ai nevoie de un antrenament complet.
Variază exercițiile efectuate
Abdomenele reprezintă un exercițiu de bază al oricărui rutine, dar avem la dispoziție numeroase alte variante utile. Ca să-ți definești mușchii abdominali, va trebui să antrenezi și alte grupe de mușchi.
Efectuând doar abdomene (adică întinzându-te pe spate și ridicându-ți torsul), mușchii abdominali inferiori, mușchii transversali și mușchii oblici nu vor fi antrenați corespunzător, iar efectul obținut nu va fi estetic.
Pentru cele mai bune rezultate posibile, te sfătuim să încerci scândura:
- Întinde-te pe burtă și ridică-ți corpul cu degetele de la picioare și coatele. Menține-ți spatele drept și contractă-ți mușchii abdominali pentru 30 de secunde.
- Acest exercițiu poate fi efectuat astfel încât să antrenezi doar o singură parte a corpului sau să antrenezi alternativ ambele părți.
Alte exerciții utile pentru a obține un abdomen perfect sunt:
- Ciclismul
- Ridicările de picioare
- Ridicările laterale
- Exerciții cu o minge medicinală
Mărește treptat intensitatea
Nu este ușor să adopți o rutină de exerciții abdominale, iar corpul are nevoie de timp pentru a se adapta și a-și îmbunătăți performanța fizică. La început, adoptă o rutină simplă, astfel încât să eviți suprasolicitarea și tensiunea în exces.
Când simți că mușchii tăi sunt capabili să suporte mai mult, nu ezita să mărești intensitatea exercițiilor din rutina ta. Asigură-te însă că poți în continuare să le efectuezi corect. Va trebui să înveți că aceleași exerciții stimulează diferit mușchii atunci când le mărești intensitatea.
Te sfătuim să citești și:
Mănâncă bine
Alimentația este evident un aspect important când vine vorba de a obține abdomenul perfect. Indiferent cât de intens te antrenezi, dacă nu îți îmbunătățești dieta, demersul tău va fi sortit eșecului. Ține seama de următoarele sfaturi:
- Elimină grăsimile inutile și nesănătoase din dieta ta zilnică.
- Încearcă să-ți reduci aportul de carbohidrați.
- Adoptă o dietă pe bogată în fructe, legume, proteine, apă și cereale.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
Janssen, I., Heymsfield, S. B., Allison, D. B., Kotler, D. P., & Ross, R. (2002). Body mass index and waist circumference independently contribute to the prediction of nonabdominal, abdominal subcutaneous, and visceral fat. American Journal of Clinical Nutrition. https://doi.org/10.1093/ajcn/75.4.683
Irving, B. A., Davis, C. K., Brock, D. W., Weltman, J. Y., Swift, D., Barrett, E. J., … Weltman, A. (2008). Effect of exercise training intensity on abdominal visceral fat and body composition. Medicine and Science in Sports and Exercise. https://doi.org/10.1249/MSS.0b013e3181801d40