Ce să bei dimineața pentru un abdomen plat - Doza de Sănătate
 

Ce să bei dimineața pentru un abdomen plat

Pentru a avea un abdomen plat, nu trebuie să te înfometezi, ci să consumi la micul dejun alimente și lichide care stimulează arderea grăsimilor. 
Ce să bei dimineața pentru un abdomen plat

Ultima actualizare: 11 ianuarie, 2019

Una dintre cele mai frecvente preocupări, atât în rândul femeilor, cât și al bărbaților este eliminarea grăsimii în exces care îi împiedică să se bucure de un abdomen plat și atrăgător. Din acest motiv, îți arătăm ce să bei dimineața pentru a obține mai ușor un abdomen plat.

Aceasta nu este numai o problemă estetică. Dacă nu iei măsuri la timp, grăsimea abdominală poate provoca afecțiuni cu urmări grave.

Grăsimea din zona abdominală apasă țesuturile, provocând inflamarea acestora. Dacă problema devine cronică, ea poate duce la apariția unor boli cardiace severe.

În plus, grăsimea abdominală, mai ales cea din jurul taliei, stimulează treptat producția de citokine, un tip de proteine care contribuie la dezvoltarea rezistenței la insulină.

Efortul de a avea un abdomen plat nu trebuie să țină doar de dorința de a arăta bine atunci când te uiți în oglindă. Este foarte important să faci anumite schimbări în alimentație și pentru sănătatea ta.

Tocmai de aceea, îți arătăm în cele ce urmează ce să bei dimineața pentru a-ți începe ziua în cel mai benefic mod cu putință.

Ce să bei dimineața pentru un abdomen plat?

1. Limonadă cu mentă

Ce să bei dimineața pentru un abdomen plat

Unul dintre motivele principale pentru care îți este greu să elimini grăsimea abdominală este vârsta. Chiar dacă nu ne place, odată cu trecerea anilor, metabolismul nostru încetinește.

 • În cazul femeilor, menopauza are la rândul ei un rol important. Scăderea nivelului de estrogen și progesteron duce la acumularea unei cantități mai mari de grăsime în zona abdominală, aceasta fiind și mai greu de eliminat.
 • Însă niciunul dintre aceste efecte nu este permanent. Cu o alimentație corespunzătoare, poți să-ți atingi obiectivul. Renunță complet la alimentele procesate și servește limonadă cu mentă la micul dejun în fiecare dimineață.
 • Lămâia, apa caldă și menta reduc inflamațiile și hidratează țesutul abdominal.

Această băutură are proprietăți diuretice și tonifiante, dar și numeroși antioxidanți care îi întăresc efectele benefice. Ea ajută la combaterea retenției de apă, accelerează metabolismul și stimulează eliminarea toxinelor. Așadar, dacă nu știi ce să bei dimineața, limonada este o variantă excelentă.

Ingrediente

 • O cană de apă caldă (200 ml)
 • Zeama unei lămâi
 • O frunză de mentă

Mod de preparare

 • Stoarce zeama de lămâie. Zdrobește frunza de mentă în mojarul cu pistil. În acest fel obții un gust mai intens și un plus de beneficii.
 • Adaugă menta și zeama de lămâie în cana cu apă caldă.
 • Dacă sucul unei lămâi întregi este o cantitate prea mare, încearcă să folosești doar o jumătate de fruct sau mai puțin.

Dacă îți începi ziua cu această băutură sănătoasă, vei reuși să arzi mai ușor grăsimea de pe abdomen.

2. Suc de merișoare, ananas și pere

Ce să bei dimineața pe lângă un suc de merișoare

Acest suc este foarte delicios și sănătos. Unul dintre motivele principale pentru care ar trebui să îl consumi este dat de abilitatea sa de a regla nivelul de cortizol din sânge.

Așa cum probabil știi deja, cortizolul este hormonul stresului. Atunci când sunt supuse unei doze ridicate de stres sau anxietate, unele persoane slăbesc, însă altele se îngrașă.

 • Cortizolul afectează corpul fiecărui individ în mod diferit, însă, în general, acest hormon mărește celulele adipoase și le face mai rezistente, mai ales în zona abdominală.
 • Combinația de merișoare, ananas și pere poate preveni aceste efecte.
  • Ananasul, de exemplu, reglează producția de cortizol, dar conține și bromelaină (o enzimă care ajută la descompunerea proteinelor), ușurează digestia și combate balonarea.
  • Merișoarele contribuie la prevenirea unui număr mare de infecții. În combinație cu para, acestea reduc anxietatea și accelerează metabolismul, ajutându-te să obții un abdomen plat.

Ingrediente

 • 10 merișoare
 • O felie de ananas proaspăt (125 g)
 • O pară
 • O cană de apă (200 ml)

Mod de preparare

 • În primul rând, spală toate ingredientele. Apoi curăță para, taie-o în patru bucăți și mărunțește ananasul.
 • Pune toate ingredientele în blender: merișoarele, ananasul și para. Procesează-le bine, apoi adaugă apa.

Este indicat să bei acest suc numai dimineața.

3. Cafea neagră

Ce să bei dimineața pe lângă cafea

O cafea neagră în fiecare dimineață te poate ajuta să obții mai ușor un abdomen plat și să îmbunătățești sănătatea ficatului și a inimii. Dacă nu știi ce să bei dimineața pentru a-ți menține sănătatea, cafeaua neagră este o altă variantă excelentă.

 • Pentru a te bucura de aceste proprietăți, nu trebuie să adaugi în cafea zahăr alb, lapte sau frișcă.
 • Cofeina accelerează metabolismul prin procesul de termogeneză. Aceasta stimulează arderea caloriilor, reduce senzația de foame și are un conținut bogat de antioxidanți.

Cu siguranță îți va face plăcere să adaugi o cană de cafea neagră în meniul de la micul dejun.

O singură cană de cafea este un medicament benefic pentru artere și creier, ajutându-te în același timp să elimini grăsimea abdominală care îți afectează sănătatea.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Pasanisi, F., Contaldo, F., de Simone, G., & Mancini, M. (2001). Benefits of sustained moderate weight loss in obesity. NUTRITION METABOLISM AND CARDIOVASCULAR DISEASES. https://doi.org/ARTN e53820rDOI 10.1371/journal.pone.0053820
  • Seema Patel, “Blueberry as functional food and dietary supplement: The natural way to ensure holistic health”,  Mediterranean Journal of Nutrition and Metabolism 7:133-143 · January 2014
  • Acheson KJ et al. “Caffeine and coffee: their influence on metabolic rate and substrate utilization in normal weight and obese individuals”, Am J Clin Nutr. 1980 May;33(5):989-97.
  • Rajendra Pavan et al. “Properties and Therapeutic Application of Bromelain: A Review”, Biotechnol Res Int. 2012; 2012: 976203.
  • Kim MJ et al. “Lemon detox diet reduced body fat, insulin resistance, and serum hs-CRP level without hematological changes in overweight Korean women”, Nutr Res. 2015 May;35(5):409-20. doi: 10.1016/j.nutres.2015.04.001. Epub 2015 Apr 10.
  • Yang J., Yang KQ., Qiu L., Biosynthesis of vitamin C stabilized tin oxide nanoparticles and their effect on body weight loss in neonatal rats. Environ Toxicol Pharmacol, 2017. 54: 48-52.
  • Joshi SS., Howel AB.. D’Souza DH., Antiviral effects of blueberry proanthocyanidins against Aichi virus. Food Microbio, 2019. 82: 202-208.
  • Icken D., Feller S., Engelil S., Mayr A., et al., Caffeine intake is related to successful weight loss maintenance. Eur J Clin Nutr, 2016. 70 (4): 532-4.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.