Măști pe bază de cafea care redau fermitatea tenului - Doza de Sănătate
 

Măști pe bază de cafea care redau fermitatea tenului

Cafeaua are proprietăți care îți îngrijesc pielea. Află cum poți prepara în casă măști pe bază de cafea pentru un ten strălucitor și împrospătat.
Măști pe bază de cafea care redau fermitatea tenului
Karla Henríquez

Verificat și aprobat de doctorul Karla Henríquez.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Măștile pe bază de cafea sunt excelente atât pentru curățarea tenului, cât și pentru eliminarea pungilor de sub ochi cauzate de o noapte nedormită. Află cum poți prepara în casă aceste măști pe bază de cafea ce redau fermitatea tenului.

Cafeaua se află într-o epocă de glorie. După mulți ani în care medicii ne recomandau să o eliminăm din alimentație, în prezent s-a dovedit că aceasta are o mulțime de beneficii pentru sănătate.

Cu toate acestea, cafeaua trebuie evitată de către cei care suferă de stres sau hipertensiune. Însă în acest articol vom vorbi despre folosirea cafelei pentru a prepara măști pentru îngrijirea tenului, și nu despre consumul acesteia.

Aplicarea anumitor preparate pe piele poate aduce multe beneficii, întrucât acest lucru are efecte directe asupra țesuturilor deteriorate, fără să fie necesară metabolizarea ingredientelor. Pe lângă faptul că este un proces rapid, aplicarea unor măști pe bază de cafea nu ne va afecta organismul, chiar dacă suferim de stres sau hipertensiune.

Cu siguranță te întrebi cum poți prepara măști pe bază de cafea care redau fermitatea tenului. Ce ne poate oferi cafeaua pentru îngrijirea pielii? În cele ce urmează, îți vom dezvălui elementele care fac ca acest ingredient să fie eficient pentru îngrijirea tenului.

De ce să prepari măști pe bază de cafea?

 • În primul rând, cafeaua conține antioxidanți a căror funcție este prevenirea îmbătrânirii celulelor. Astfel, cafeaua te poate ajuta să încetinești apariția semnelor îmbătrânirii și a imperfecțiunilor și îți va împrospăta și întineri pielea.
 • În al doilea rând, cofeina stimulează circulația sanguină. O bună funcționare a sistemului circulator este esențială pentru a evita inflamațiile, cearcănele și pungile de sub ochi. Cu toate acestea, antioxidanții din cafea nu-și pot face efectul dacă nu adopți un stil de viață sănătos.
 • De asemenea, textura granulată a cafelei o transformă într-un exfoliant excelent. Măștile pe bază de cafea deschid porii, iar substanțele nutritive pătrund astfel în epidermă pentru a o curăța, lăsând în urmă un ten fin și strălucitor.

Rețete de măști pe bază de cafea care redau fermitatea tenului

1. Mască din cafea și miere

Măști pe bază de cafea și miere

Alegem mierea datorită vâscozității sale care absoarbe celulele moarte și murdăria acumulată în pori. În plus, mierea elimină bacteriile și previne apariția acestora, fiind un ingredient excelent pentru o mască.

Ingrediente

 • 3 linguri de miere (75 g)
 • O jumătate de cană de cafea măcinată (100 g)

Mod de preparare și aplicare

 • Amestecă mierea și cafeaua într-un vas până obții o pastă omogenă.
 • Aplică masca pe piele cu mișcări circulare. Masează blând, fără să pui presiune pe ten.
 • Lasă masca să acționeze pe față timp de 20 de minute pentru a elimina inflamațiile.
 • După 20 de minute, îndepărteaz-o cu apă rece.

2. Mască din cafea și iaurt natural

Măști pe bază de cafea cu iaurt

Unul dintre cele mai benefice ingrediente ale iaurtului natural este acidul lactic. Pe de o parte, acesta elimină celulele moarte și sprijină regenerarea pielii. Folosirea acestuia oferă tenului o strălucire aparte, caracteristică unui ten sănătos și împrospătat.

Pe de altă parte, iaurtul conține zinc, un element ideal împotriva petelor maronii provocate de soare. Avem nevoie de zinc chiar dacă nu mergem la plajă și nu ne expunem frecvent pielea la soare. Poluarea face ca razele UVA să aibă un efect mai intens asupra pielii noastre.

Iaurtul are, de asemenea, un puternic efect antibiotic, eliminând bacteriile și microbii care îți deteriorează pielea.

Ingrediente

Observație: Dacă vrei să prepari o cantitate mai mare de mască, respectă aceleași proporții.

Mod de preparare și aplicare

 • Amestecă cele două ingrediente până obții o pastă omogenă.
 • Aplică masca pe ten și masează ușor, cu mișcări circulare, pentru a curăța eficient pielea.
 • Lasă masca să acționeze 15 minute.
 • La sfârșit, clătește-te cu apă rece.
 • Este recomandat să folosești această mască de două ori pe săptămână, pentru ca tenul tău să-și redobândească fermitatea.

Vei putea observa în scurt timp beneficiile sale, întrucât masca nu conține substanțe care deteriorează pielea, cu excepția cazului în care ești alergică la unul dintre ingredientele sale.

Este esențial să ai grijă de tenul tău atât din exterior, cât și din interior. Prepară aceste măști pe bază de cafea care redau fermitatea tenului și bucură-te de o piele fină și strălucitoare. Aspectul sănătos al pielii poate avea efecte magice asupra încrederii în sine, mai ales în cazul acelora dintre noi care lucrează cu publicul.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Herman, Andrzej & Herman, A.P.. (2013). Caffeine’s Mechanisms of Action and Its Cosmetic Use. Skin Pharmacology and Physiology. 26. 8-14. 10.1159/000343174.
 • Ribeiro, Helena & Marto, Joana & Raposo, Sara & Agapito, Maria & Isaac, Vera & G. Chiari, Bruna & Lisboa, Pedro & Paiva, Alexandre & Barreiros, Susana & Simões, Pedro. (2013). From coffee industry waste materials to skin-friendly products with improved skin fat levels. European Journal of Lipid Science and Technology. 115. 10.1002/ejlt.201200239.
 • Zamora, A., Pastoriza, S., Rufián-Henares, J. Revalorization of coffee by-products. Prebiotic, antimicrobial and antioxidant properties. LWT – Food Science and Technology 61 (2015) 12e18. [Online] Avaiable at: https://www.silae.it/files/LWT%201-s2_0-S0023643814007348-main.pdf


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.