Cum scapi de grăsimea abdominală: usturoi și lămâie - Doza de Sănătate
 

Cum scapi de grăsimea abdominală: usturoi și lămâie

Pe lângă faptul că elimină grăsimea abdominală, acest remediu cu usturoi și lămâie curăță organismul și îi îmbunătățește funcțiile principale. 
Cum scapi de grăsimea abdominală: usturoi și lămâie
Elisa Morales Lupayante

Verificat și aprobat de pedagogul în educație fizică și nutriționistul Elisa Morales Lupayante.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Te întrebi cum să scapi de grăsimea abdominală? Aceasta este o problemă care îngrijorează milioane de oameni din întreaga lume. Grăsimea se acumulează din ce în ce mai mult, devenind foarte greu de eliminat, mai ales dacă ai un metabolism lent.

Deși multe persoane o consideră doar o problemă de ordin estetic, în realitate grăsimea din jurul taliei prezintă riscuri importante pentru sănătate, drept pentru care nu trebuie neglijată.

Pe lângă faptul că îți afectează silueta, grăsimea abdominală în exces te predispune la anumite boli. 

Experții în nutriție și sănătate susțin că modalitatea cea mai eficientă de a elimina această grăsime este combinația dintre o dietă echilibrată și un program regulat de exerciții fizice. Cu toate acestea, poți apela în paralel și la alte metode complementare care te ajută să obții rezultate mai rapide.

Printre acestea se numără și un remediu cu usturoi și lămâie pe care îl poți prepara acasă și care scade nivelul de colesterol și reduce grăsimea în exces.

Cum scapi de grăsimea abdominală cu lămâie și usturoi?

Usturoi care te scapă de grăsimea abdominală

Acest remediu cu lămâie și usturoi este o rețetă tradițională folosită de veacuri întregi pentru tratarea mai multor afecțiuni. Ambele ingrediente au proprietăți detoxifiante și digestive care stimulează eliminarea deșeurilor și îmbunătățesc funcțiile ficatului și ale colonului.

Usturoiul conține o substanță activă numită alicină care scade nivelul de colesterol și reduce riscul de boli cardiace.

Usturoiul are proprietăți antiinflamatoare și este un bun diuretic, stimulând astfel eliminarea lichidelor în exces din țesuturile inflamate. Este considerat un anorexigen natural, deoarece prelungește senzația de sațietate și taie pofta de mâncare.

Conținutul ridicat de antioxidanți al usturoiului previne deteriorarea celulelor și alte probleme legate de îmbătrânirea prematură.

Lămâie care te scapă de grăsimea abdominală

Consumul de lămâie vine în completarea acestor beneficii. Lămâia este un fruct citric cu proprietăți detoxifiante și digestive, folosit încă din vremuri străvechi pentru a curăța sângele și a reduce nivelul de colesterol.

Flavonoidele, substanțe antioxidante din compoziția lămâii, ajută la digerarea grăsimilor și previn acumularea lor în zona abdominală sau în sânge.

Acest remediu pe bază de lămâie conține o fibră numită pectină, care reduce apetitul și ameliorează problemele digestive.

Remediu care te scapă de grăsimea abdominală

Cum se prepară remediul cu lămâie și usturoi care elimină grăsimea abdominală?

Este important să reții că acest remediu cu lămâie și usturoi nu este un tratament minune pentru slăbit, ci doar un supliment alimentar. Spre deosebire de alte produse, acesta este 100% natural și poate fi inclus cu succes într-o dietă echilibrată.

Beneficiile oferite depind și de modul în care funcționează metabolismul tău. Dacă reduci aportul caloric și mărești consumul de energie cu ajutorul exercițiilor fizice, poți observa o diferență în doar câteva săptămâni.

Vrei să știi cum să scapi de grăsimea abdominală înainte de sosirea vacanței mult așteptate? Prepară următoarea rețetă:

Ingrediente

 • 2 căpățâni de usturoi
 • Zeama a două lămâi
 • 1 1/2 litru de apă

Mod de preparare

 • Curăță usturoiul și zdrobește fiecare cățel.
 • Spală bine cele două lămâi și taie-le felii, fără să cureți coaja.
 • Pune apa într-o cratiță, adaugă usturoiul și feliile de lămâie, apoi dă totul în clocot timp de 15 minute.
 • La final, strecoară lichidul și bea.
 • Poți să-l păstrezi în frigider sau la temperatura camerei.
 • Dacă nu vrei să fierbi acest remediu cu lămâie și usturoi, poți să pui toate ingredientele într-un borcan și să le lași să se așeze timp de 24 de ore.

Mod de consum

 • Poți să împarți cantitatea preparată în trei sau mai multe doze zilnice.
 • Ideal ar fi să bei câte o cană înainte sau în timpul fiecărei mese principale.
 • Pentru detoxifierea organismului, este bine să bei acest remediu timp de trei zile consecutive.

Dacă nu suporți gustul amar și neplăcut al acestui amestec, poți să adaugi și puțină miere organicăLa fel ca și în cazul altor obiceiuri sănătoase, merită să faci un efort pentru a afla cum scapi de grăsimea abdominală.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.