Lămâie, usturoi și broccoli pentru siluetă și sănătate - Doza de Sănătate
 

Lămâie, usturoi și broccoli pentru siluetă și sănătate

Pe lângă faptul că previn înmulțirea bacteriilor, aceste trei ingrediente te ajută să slăbești, deoarece sunt sățioase și stimulează arderea grăsimilor 
Lămâie, usturoi și broccoli pentru siluetă și sănătate

Ultima actualizare: 14 decembrie, 2018

Combinația de usturoi, lămâie și broccoli este ideală pentru siluetă și pentru sănătatea ta, oferindu-ți un meniu foarte bogat în nutrienți.

Broccoli este un ingredient aproape nelipsit în curele de slăbire. Atunci când adaugi și lămâie și usturoi meniului tău, obții mai multe beneficii. Te invităm să descoperi în rândurile de mai jos care sunt acestea.

Beneficiile consumului de lămâie, usturoi și broccoli pentru siluetă și sănătate

Aceste alimente te ajută să îți ții sub control greutatea

Broccoli-ul, usturoiul și lămâia sunt alimente sărace în calorii. Ele conțin foarte multe vitamine și minerale esențiale care te ajută să-ți îngrijești organismul în mod corespunzător.

  • Broccoli este o legumă cruciferă bogată în calciu, fier și vitaminele A, C și E. Acesta are și un conținut ridicat de fibre ce ajută la îmbunătățirea digestiei.
  • Aceste trei alimente echilibrează pH-ul organismului, înlăturând toxinele care nu sunt necesare corpului. În acest fel ele îmbunătățesc funcționarea organelor și împiedică alcalinizarea excesivă a sângelui.
  • Broccoli, în combinație cu lămâia, oferă o doză considerabilă de antioxidanți care ajută digestia. În plus, stimulează eliminarea lipidelor și a grăsimilor dăunătoare.
  • Usturoiul conține alicină, un antibiotic puternic cu proprietăți antiinflamatoare ce combate retenția de apă.
  • Și nu uita că zincul care se găsește în broccoli poate intensifica efectele compușilor usturoiului.

Fierul contribuie la tratarea anemiei

Broccoli este foarte bogat în fier. Atunci când adaugi și vitamina C din compoziția lămâii, îmbunătățești absorbția acestui mineral.

Fierul îți este de ajutor și atunci când vrei să slăbești, deoarece îți oferă forță și energie pentru întreaga zi.

O combinație excelentă pentru persoanele trecute de 40 de ani

Pe lângă faptul că această combinație cu broccoli este utilă pentru slăbit, te ajută și să faci față simptomelor și efectelor menopauzei.

Broccoli este bogat în calciu și firoestrogeni, substanțe care devin și mai puternice cu ajutorul lămâii și al usturoiului. În acest moment al vieții, chiar ai nevoie de acel „impuls” suplimentar.

Broccoli este o legumă cruciferă

Întărește sistemul imunitar

Atunci când urmezi o cură de slăbire reduci numărul de calorii ingerate. De multe ori nu ții cont de faptul că nu îi mai oferi organismului proteinele, mineralele și vitaminele de care are nevoie.

Tocmai de aceea aceste diete bazate pe un aport mic de calorii pot fi foarte dăunătoare pentru sănătate.

Pentru a slăbi în mod sănătos, include în dietă această combinație de alimente de două sau de trei ori pe săptămână. Ea ajută la întărirea sistemului imunitar, prevenind îmbolnăvirea.

Cele trei ingrediente îmbunătățesc sănătatea aparatului digestiv

Broccoli-ul previne înmulțirea unei bacterii care provoacă numeroase probleme digestive: Helicobacter pylori.

Lămâia te ajută să digeri mai bine mâncarea și să absorbi mai mulți nutrienți.

Aceste trei ingrediente îți îmbunătățesc fără îndoială starea generală de sănătate, sunt sațioase. Broccoli este de asemenea ideal pentru siluetă, deoarece stimulează arderea grăsimilor și îți oferă energie pentru întreaga zi.

Rețetă cu usturoi, lămâie și broccoli pentru o siluetă de vis și o sănătate de fier

Broccoli conține foarte mulți nutrienți

Ingrediente

  • 1 broccoli proaspăt
  • 1 lingură de ulei de măsline extravirgin (16 g)
  • Zeama unei lămâi
  • 1 linguriță de coajă rasă de lămâie (5 g)
  • Piper măcinat (după gust)
  • 1 cățel mare de usturoi, tocat

Mod de preparare

  • În primul rând trebuie să speli broccoli-ul și să-l tai în bucăți mici.
  • Pune puțină apă în tigaie și fierbe bucățile de broccoli la aburi, până se înmoaie.
  • Când sunt suficient de fragede pentru gustul tău, trebuie să le pui la cuptor pentru a le face crocante și gustoase.
  • Pune bucățile de broccoli fierte în tava tapetată cu hârtie de copt și adaugă zeama de lămâie, uleiul de măsline, usturoiul tocat și piperul măcinat.
  • Ține preparatul în cuptor maxim 15 minute, deoarece este deja fiert și nu trebuie decât să îl coci puțin, pentru a deveni mai crocant.
  • Întoarce bucățile de broccoli periodic pentru a se rumeni pe toate părțile, având grijă să nu arzi usturoiul.
  • Poți, de asemenea, să pui preparatul direct în cuptor și să-l lași 30-40 de minute la copt, fără a-l fierbe în prealabil.
  • La final presară și coaja rasă de lămâie pentru a oferi mâncării un strop de culoare și pentru a-i mări aportul de antioxidanți.

Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Bender, D., & Bárcenas, M E, P. (2013). 19-El ajo y sus aplicaciones en la conservación de alimentos. El Ajo y Sus Aplicaciones En La Conservación de Alimentos.
  • Ramírez, H. R., Castro, L. N., & Martínez, E. (2016). Efectos Terapéuticos del Ajo (Allium Sativum). Salud y Administración. https://doi.org/10.1007 / s00590-016-1762-2
  • Navarro, M. C. (2007). Posibilidades terap�uticas del bulbo de ajo (Allium sativum). Revista de Fitoterapia.
  • MAGAP. (2013). Brócoli. Boletín Situacional.
  • Guzmán, J. (2011). Manejo integrado del cultivo de limón. Jornadas de capacitación UNALM-Agrobanco.
  • PIeters M, De Maat MP., Diet and haemostasis – a comprehensive overview. Blood Rev, 2015. 29 (4): 231-41.
  • Calderon Montaño JM., Burgos Morón E., Perez Guerrero C., Lopez Lázaro M., A review on the dietary flavonoid kaempferol. Mini Rev Med Chem, 2011. 11 (4): 298-344.
  • Ried K., Garlic lowes blood pressure in hypertensive individuals, regulates serum cholesterol and stimulates immunity: an updated meta analysis and review. J Nutr, 2016. 146 (2): 389-396.
  • Chang YW., Jang JY., Kim YH., Kim JW., Shim JJ., The effects of broccoli sprout extract containing sulforaphane on lipid peroxidation and helicobacter pylori infection in the gastric mucosa. Gut Liver, 2015. 9 (4): 486-93.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.