Ulei de măsline și lămâie - remediu de dimineață - Doza de Sănătate
 

Ulei de măsline și lămâie - remediu de dimineață

Vi se întâmplă să vă treziți dimineața epuizați, fără nici un pic de energie? Acest amestec de ulei de măsline și lămâie vă va ajuta să vă detoxifiați și să vă purificați organismul.
Ulei de măsline și lămâie - remediu de dimineață

Ultima actualizare: 26 septembrie, 2018

Astăzi vom vorbi despre un remediu minunat, cunoscut încă din timpuri străvechi și pe care nu ar trebui să-l ignorați. Știți ce pot face pentru sănătate o lingură de ulei de măsline și lămâie? Haideți să descoperim împreună!

Consumați o lingură de ulei de măsline și lămâie dimineața

După cum bine știți, în dieta mediteraneană avem nevoie de ulei de măsline. Acesta ne oferă acizi grași esențiali care ne ajută să luptăm cu nivelul crescut de colesterol rău. În același timp, uleiul de măsline contribuie și la detoxifierea organismului.

Grecii și romanii numeau acest ulei “aurul lichid” pentru că îi apreciau valoarea. N-ar trebui să vă lipsească uleiul de măsline din alimentația zilnică. Dar, știți la ce ore din zi vă oferă acesta cele mai multe beneficii pentru organism? Dimineața! Haideți să vedem de ce.

1. Combate constipația

Lingură cu ulei de măsline și lămâie

Acesta este remediul ideal pentru combaterea constipației. Dacă adăugați lămâie peste uleiul de măsline, veți obține un adevărat lubrifiant pentru mucoasa digestivă și veți activa funcțiile ficatului și ale colecistului.

Acest remediu simplu vă protejează din interior, elimină toxinele, purifică și îngrijește organismul. Sistemul digestiv va funcționa astfel mai bine și va elimina resturile inutile.

2. Protejează inima

Așa cum am spus mai sus, uleiul de măsline este bogat în acizi grași, elemente esențiale pentru reactivarea circulației și scăderea nivelului colesterolului rău.

Uleiul de măsline este un agent antiinflamator și protector care, în combinație cu lămâia, ne oferă și vitamine. De aceea, recomandăm acest remediu nu numai pentru adulți, ci și pentru copii. Și ei pot lua o linguriță cu ulei de măsline și trei picături de lămâie. Merită încercat.

3. Combate afecțiunile articulare și reumatice

După cum știți deja, secretul constă în proprietățile antiinflamatoare ale uleiului de măsline. Dacă sunteți perseverenți și luați acest remediu în fiecare zi, pe stomacul gol, veți ameliora durerile articulare. Este ideal să începeți ziua cu acest „aur lichid”.

4. Echilibrează nivelul bilei din ficat și colecist

Acesta este un lucru foarte important. Poate de multe ori v-ați simțit balonat, obosit, apatic, sau greoi. Este posibil ca organismul să fie intoxicat ca urmare a unei alimentații proaste sau a unor afecțiuni cauzate de supraîncărcarea ficatului și a colecistului. Ce puteți face?

Pentru a combate oboseala și disconfortul de dimineață, nimic nu este mai bun decât acest remediu cu o lingură de ulei de măsline și lămâie.

Este indicat să începeți acest tratament atunci când observați că vă treziți dimineața cu o senzație cleioasă în gură și cu un gust amar. Sunt nopți în care nu dormiți bine, digestia este lentă și aveți dureri de cap. Acest lucru înseamnă că organismul este plin de toxine și este momentul să-l detoxificați.

Aveți nevoie de o linguriță de ulei de măsline extra-virgin și trei picături de zeamă de lămâie. Remediul trebuie consumat imediat după ce vă treziți, chiar înainte de a face duș sau orice altceva. După o jumătate de oră, puteți lua micul dejun. Veți vedea cât de bine vă veți simți!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.