O băutură medicinală cu lămâie și ulei de măsline - Doza de Sănătate
 

O băutură medicinală cu lămâie și ulei de măsline

Următoarea băutură medicinală este bogată în vitamine și oferă mai multe beneficii. Nu trebuie însă să ne centrăm dieta în jurul acesteia. Combinația de zeamă de lămâie și ulei de măsline poate doar completa o dietă sănătoasă.
O băutură medicinală cu lămâie și ulei de măsline
Elisa Morales Lupayante

Verificat și aprobat de pedagogul în educație fizică și nutriționistul Elisa Morales Lupayante.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Medicina alternativă a devenit foarte populară în ultimii ani. Tratamentele naturiste nu sunt la fel de eficiente ca medicamentele din comerț, însă acestea nu provoacă la fel de multe efecte secundare nedorite. Îți prezentăm o minunată băutură medicinală cu lămâie și ulei de măsline, cu numeroase beneficii pentru sănătate!

Cel mai mare avantaj al remediilor naturiste este faptul că sunt foarte accesibile. Deși nu pot vindeca boli grave, s-a demonstrat că aceste tratamente prezintă compuși ce pot reduce simptomele asociate acestora.

Un ingredient natural despre care auzim multe lucruri bune este uleiul de măsline. Acest produs conține grăsimi sănătoase și este popular datorită versatilității sale în bucătărie și conținutului ridicat de nutrienți.

Dacă amesteci uleiul de măsline cu puțină zeamă de lămâie, obții o băutură medicinală foarte bogată în nutrienți. Printre altele, acest remediu ameliorează simptomele anumitor boli și previne complicațiile.

În articolul de azi te invităm să descoperi câteva motive pentru a include următoarea băutură medicinală cu lămâie și ulei de măsline în dieta ta zilnică. Citește în continuare și ia aminte!

Ce beneficii oferă următoarea băutură medicinală cu lămâie și ulei de măsline?

Combate constipația

Constipația ameliorată cu o băutură medicinală cu lămâie

Această băutură medicinală cu lămâie și ulei de măsline este o opțiune ideală pentru micul dejun, având abilitatea de a trata constipația și problemele digestive.

Uleiul de măsline este un laxativ natural, iar zeama de lămâie are proprietăți antiinflamatoare și facilitează mișcările intestinale. Bea această combinație pentru a combate gazele intestinale, stresul abdominal și hiperaciditatea gastrică.

Detoxifiază organismul

Atât zeama de lămâie, cât și uleiul de măsline au proprietăți detoxifiante, fiind utile pentru a curăța organismul. Combinate, aceste două ingrediente stimulează eliminarea toxinelor și oferă susținere ficatului și vezicii biliare.

Nu în ultimul rând, următoarea băutură medicinală cu lămâie și ulei de măsline oferă protecție împotriva radicalilor liberi.

Ține sub control nivelul de colesterol

Colesterolul redus cu o băutură medicinală cu lămâie

Uleiul de măsline este bogat în grăsimi sănătoase, utile pentru a regla nivelul de lipide din sânge. Astfel, acest produs poate încetini acumularea plăcii ateromatoase în artere.

Consumată în mod regulat, această băutură medicinală cu lămâie și ulei de măsline ține sub control nivelul de colesterol „rău”, crește nivelul colesterolului „bun” și echilibrează nivelul trigliceridelor.

Un alt beneficiu al acestei băuturi medicinale este abilitatea sa de a îngriji articulațiile. Această proprietate se datorează conținutului de antioxidanți al remediului, care reduce stresul oxidativ și stimulează eliminarea toxinelor.

Este benefică pentru piele, păr și unghii

Frumusețea femeii

Această băutură medicinală cu lămâie și ulei de măsline oferă protecție unghiilor fragile și deshidratate. Poți să o aplici direct pe cuticule pentru a le aproviziona cu nutrienți. Mai mult, combinația de zeamă de lămâie și ulei de măsline are proprietăți antiseptice și astringente, fiind utilă împotriva problemelor pielii și mătreții.

Combate grăsimea abdominală

Deși următorul remediu nu arde grăsimile, consumat ca supliment alimentar, acesta poate să susțină pierderea în greutate. Proprietățile sale sunt benefice în ceea ce privește sănătatea ficatului și a vezicii biliare, facilitând digestia grăsimii și stimulând metabolismul.

De asemenea, acest remediu conține acizi grași esențiali, este sățios și are proprietăți diuretice și antiinflamatoare. Datorită tuturor acestor beneficii, nu este nevoie să consumi foarte multe remedii naturiste pentru a te simți bine.

Acizii grași din componența băuturii metabolizează grăsimile acumulate la nivelul abdomenului, reducând riscul de a suferi de o tulburare cardiacă.

Stimulează circulația

Uleiul de măsline are proprietăți anticoagulante, putând stimula circulația și prevenind formarea cheagurilor de sânge. Următoarea băutură medicinală cu lămâie și ulei de măsline poate fi folosită ca tratament intern sau topic și stopează apariția varicelor.

Ține sub control tensiunea arterială

Tensiunea redusă cu o băutură medicinală cu lămâie

Băutura medicinală cu zeamă de lămâie și ulei de măsline este utilă celor care suferă de hipertensiune arterială. Acest beneficiu se datorează conținutului său de antioxidanți și minerale. Dacă iei următorul remediu la micul dejun, vei evita creșterea în exces a tensiunii arteriale și vei ține sub control ritmul cardiac.

Previne îmbătrânirea prematură

Ia o lingură de zeamă de lămâie și ulei de măsline în fiecare zi. Această combinație îți aprovizionează celulele cu o cantitate semnificativă de antioxidanți și nutrienți, prevenind îmbătrânirea prematură.

Următoarea băutură medicinală conține vitamina E, un antioxidant care îndeplinește numeroase funcții. Printre beneficiile acesteia se numără reducerea riscului de a suferi de tulburări cardiace sau artrită și prevenirea ridurilor.

În plus, zeama de lămâie cu ulei de măsline oferă organismului grăsimi mononesaturate și minerale. Acești nutrienți îmbunătățesc funcționarea organelor interne (ficatul, rinichii și sistemul digestiv).

Cum se prepară această băutură medicinală?

Băutură medicinală cu lămâie și ulei

Următorul remediu trebuie luat doar ca supliment alimentar, acesta nefiind o sursă nutritivă majoră. Nu consuma mai mult de o lingură pe zi deoarece riști să experimentezi efecte secundare nedorite.

Ingrediente

  • ½ lingură (8 g) de ulei de măsline
  • ½ lingură (5 ml) de zeamă de lămâie

Mod de preparare

  • Combină cele două ingrediente menționate. Bea remediul cu o jumătate de oră înainte de micul dejun.
  • Poți să consumi această băutură medicinală în fiecare zi. Pentru a profita la maxim de beneficiile sale, consum-o de cel puțin trei ori pe săptămână.

Acum că știi care sunt beneficiile pe care le poți obține când amesteci zeama de lămâie cu uleiul de măsline, nu ezita să încerci remediul prezentat în acest articol!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.