Uleiul de măsline extravirgin – 10 utilizări

10 decembrie 2018
Cel mai probabil ții acest ulei în bucătărie fără să cunoști modurile surprinzătoare în care poți să-l folosești. Vrem să-ți dezvăluim cât de util este uleiul de măsline în ceea ce privește sănătatea, frumusețea și curățenia casei tale. În acest articol îți vom prezenta 10 dintre utilizările sale cele mai interesante.

Uleiul de măsline extravirgin este un produs care se găsește în milioane de bucătării din toată lumea. Multe persoane îl folosesc datorită gustului său special și al utilizărilor sale gastronomice. Știai că uleiul de măsline are numeroase beneficii și utilizări care nu au nicio legătură cu gătitul?

Cel mai probabil ții acest ulei în bucătărie fără să cunoști modurile surprinzătoare în care poți să-l folosești. Vrem să-ți dezvăluim cât de util este uleiul de măsline în ceea ce privește sănătatea, frumusețea și curățenia casei tale. În acest articol îți vom prezenta 10 dintre utilizările sale cele mai interesante.

10 moduri surprinzătoare de a folosi uleiul de măsline extravirgin

Susține pierderea în greutate

Uleiul de măsline extravirgin conține grăsimi benefice care ne pot ajuta să pierdem în greutate. Acest produs are abilitatea de a stimula metabolismul. Astfel, ardem mai multe grăsimi și să ne simțim mai sătui după masă.

În cadrul dietei mediteraneene, uleiul de măsline este folosit ca dressing pentru salate și legume fierte, ca ingredient în prepararea anumitor sosuri și chiar ca înlocuitor pentru unt.

Poate ameliora durerile

Uleiul de măsline extravirgin poate fi inclus în numeroase remedii

Grație conținutului bogat de oleocantal, uleiul de măsline extravirgin acționează ca un agent antiinflamator natural, având abilitatea de a reduce diverse tipuri de durere. Un studiu științific a demonstrat că acest ulei, consumat regulat, poate reduce inflamațiile asociate anumitor afecțiuni cronice.

Previne tulburările cognitive

Uleiul de măsline extravirgin este foarte benefic pentru creier

Grăsimile monosaturate aflate în componența uleiului de măsline pot întârzia sau preveni debutul declinului cognitiv. Acesta este asociat cu afecțiuni degenerative ca boala Alzheimer.

Previne diabetul

Dacă îl incluzi în dieta ta zilnică, uleiul de măsline extravirgin te poate ajuta să te aperi împotriva diabetului de tip II. Cum? Acest produs poate echilibra nivelul de insulină din organism. Acesta poate reduce riscul de a suferi de hiperglicemie.

Te-ar putea interesa și:

5 măști faciale cu ulei de măsline

Întărește sistemul imunitar

Uleiul de măsline extravirgin îți poate întări imunitatea

Rolul sistemului imunitar este să protejeze organismul împotriva bolilor și infecțiilor ce provoacă răceli și gripă. Atunci când sistemul imunitar este slăbit, organismul devine vulnerabil la diverse afecțiuni.

Uleiul de măsline extravirgin conține antioxidanți unici ce nu pot fi găsiți în niciun alt ulei, cu abilitatea de a întări sistemul imunitar.

Ameliorează erupțiile cutanate provocate de scutece

Uleiul de măsline este un ingredient natural, inofensiv și blând. Acesta poate ameliora simptomele erupțiilor cutanate provocate de scutece. Acest produs ameliorează iritațiile și îmbunătățește sănătatea pielii ce acoperă regiunea afectată.

Este un hidratant natural

Uleiul de măsline extravirgin îți poate îmbunătăți tenul

Dacă vrei să ai o piele sănătoasă, trebuie să hidratezi acest organ zilnic, folosind ingrediente care pot atât să-l curețe, cât și să-l regenereze. Uleiul de măsline extravirgin este un hidratant incredibil, cu abilitatea de a conserva elasticitatea pielii.

De asemenea, acesta poate preveni îmbătrânirea prematură și proteja țesutul cutanat împotriva efectelor nocive ale soarelui.

Pentru a avea acces la toate aceste beneficii, combină câteva picături de ulei de măsline extravirgin cu uleiul tău esențial favorit. Aplică apoi amestecul rezultat pe piele.

Te ajută să te lași de fumat

Uleiul de măsline extravirgin este foarte util pentru cei care doresc să se lase de fumat. Consumând câte cinci picături din acest ulei în fiecare dimineață, vei putea să combați efectele nicotinei asupra organismului tău. Poți de asemenea să reduci anxietatea provocată de sevraj.

Îmblânzește părul creț

Uleiul de măsline extravirgin te poate ajuta să ții în frâu părul creț

Părul creț poate fi o adevărată provocare atunci când vrei să-l coafezi sau să-l îndrepți. Însă în loc să folosești diverse produse pe bază de chimicale sau geluri, te sfătuim să apelezi la uleiul de măsline extravirgin pentru a-ți modela coafura.

Te-ar putea interesa și:

5 tratamente cu ulei de măsline pentru piele

Pune câteva picături din acest produs pe mână și aplică-l pe păr. Grație abilității sale de a hidrata părul și a-i conferi luciu, dar și de a lega vârfurile despicate și îndepărta mătreața, uleiul de măsline extravirgin poate fi folosit pentru a trata părul uscat și scalpul.

Combate sforăitul

Numeroase studii au demonstrat că, dacă îl consumăm regulat, uleiul de măsline extravirgin ne poate ajuta să nu mai sforăim. Ia câteva picături din acest ulei în fiecare noapte, înainte de culcare. Acest ingredient natural are abilitatea de a lubrifia mușchii gâtului, prevenind astfel sforăitul.

  • Calabriso, N., Scoditti, E., Pellegrino, M., & Annunziata Carluccio, M. (2014). Olive Oil. In The Mediterranean Diet: An Evidence-Based Approach. http://doi.org/10.1016/B978-0-12-407849-9.00013-0
  • Cicerale, S., Conlan, X. A., Sinclair, A. J., & Keast, R. S. J. (2009). Chemistry and health of olive oil phenolics. Critical Reviews in Food Science and Nutrition. http://doi.org/10.1080/10408390701856223
  • Vossen, P. (2007). Olive oil: History, production, and characteristics of the world’s classic oils. In HortScience.