Cum să slăbești cu ajutorul ceaiului de ghimbir
Știai că poți să slăbești cu ajutorul ceaiului de ghimbir?
Ghimbirul este o rădăcină cu multiple proprietăți medicinale, care te poate ajuta să pierzi în greutate într-un mod sănătos și natural. Aroma sa plăcută și picantă nu contribuie doar la arderea kilobramelor în plus, ci și la ameliorarea durerilor. Eleste, de asemenea, unul dintre cei mai buni agenți antiinflamatori din lume.
În articolul de astăzi îți vom explica pe larg cum să slăbești cu ajutorul ceaiului de ghimbir. Însă este important să știm și când nu trebuie să consumăm această băutură. Ești pregătit să iei notițe?
Oare este posibil să slăbești cu ajutorul ceaiului de ghimbir?
Dacă ai observat că în ultima perioadă ai luat puţin în greutate, că burta și soldurile tale au căpătat proporții considerabile, iar hainele nu-ți mai vin bine, este timpul să iei măsuri. Noi nu-ți spunem că, pentru a slăbi, trebuie să te limitezi doar la a bea ceai de ghimbir timp de zile întregi. Chiar deloc.
Ceaiul de ghimbir este recomandat ca adjuvant într-o cură de slăbire sănătoasă. Prin urmare, este esențial să reduci aportul zilnic de grăsimi și să încerci să mănânci cât mai sănătos, optând pentru salate delicioase, legume fierte și o doză zilnică de proteine, fibre și, bineînțeles, apă
Dacă adaugi rutinei tale zilnice și câteva exerciții fizice, precum și o cană de ceai de ghimbir după fiecare masă, ai putea atinge greutatea ideală în aproximativ cinci săptămâni. Da, este nevoie de puţin efort din partea ta, dar merită cu siguranță să faci acest lucru.
Iată de ce poți să slăbești cu ajutorul ceaiului de ghimbir:
1. Facilitează digestia
Unul dintre beneficiile ceaiului de ghimbir este faptul că ajută digestia. Acesta stimulează mișcările peristaltice la nivelul stomacului și al intestinelor. Mâncarea este procesată mai bine, iar organismul elimină mai ușor substanțele nefolositoare.
2. Este termogenic și accelerează metabolismul
Știi în ce constau proprietățile termogenice ale unui aliment? Acestea îți cresc temperatura corpului, stimulând accelerarea metabolismului și, implicit, arderea grăsimilor.
Citește și:
Ghimbirul este una dintre cele mai eficiente plante care ajută la pierderea naturală în greutate, iar proprietățile sale termogenice reprezintă unul dintre cele mai mari beneficii aduse de organismului.
3. Oferă o senzație de sațietate
Cu siguranța ți s-a întâmplat și ție: îți termini prânzul, te întorci la muncă, iar după câteva minute simți un gol în stomac. Încă îți mai este foame! Acesta este momentul în care faci greșeala de a mânca ce îți vine la îndemână: niște biscuiți, o prăjitură și așa mai departe.
Ghimbirul este un binecunoscut inhibitor al foamei, fiind ideal pentru a fi consumat după fiecare masă în scopul reducerii poftei de mâncare. Dacă te simți sătul, nu vei mai fi tentat să servești diverse gustări între mese, iar senzația de sațietate se va menține până la ora cinei.
Ghimbirul înlătură acele pofte greu de stăpânit și dorința de a mânca între mese. De ce să nu-l încerci și tu chiar azi?
4. Este un antioxidant minunat
Ceaiul de ghimbir este foarte bogat în antioxidanți, ceea ce înseamnă că ajută corpul să elimine toate acele toxine care provoacă inflamații și boli. Organele tale vor funcționa mult mai bine, iar tu vei reuși să arzi mult mai ușor grăsimile. Este o modalitate naturală excelentă de a-ți îmbunătăţi starea de sănătate!
Cum se prepară ceaiul de ghimbir
Ingrediente
- 1 cană (200ml) de apă
- 30 de grame de ghimbir (taie rădăcina în bucățele de lungimea degetului)
- Zeama a ½ lămâie
- 1 lingură (20 g) de miere
Mod de preparare
- Ceaiul de ghimbir este foarte ușor de preparat. Mai întâi, încălzește o cană cu apă într-un ibric sau ceainic din cupru sau lut. (De obicei, ceainicele făcute din aluminiu sau metal nu păstrează proprietățile medicinale ale anumitor plante. Din acest motiv, este recomandat să eviți aceste materiale.)
- După ce apa dă în clocot, adăugă ghimbirul și lasă-l să fiarbă la foc mic pentru 20 de minute. Apoi, ia-l de pe foc și lasă-l să stea 10 minute. Toarnă ceaiul în cana ta preferată și adăugă zeama de lămâie. Amestecă bine și adăugă apoi o lingură de miere. Este delicios!
Când trebuie să-l bei?
- Începe prin a bea două căni pe zi după masa de prânz și după cină, timp de 15 zile. Fă pauză o săptămână, apoi continuă. Nu uita să adopți un regim sănătos și să faci multe exerciţii fizice.
Când trebuie să eviți consumul de ghimbir?
- Nu este indicat să consumi ghimbir sau ceai de ghimbir dacă iei medicamente pentru tratarea diabetului sau a hipertensiunii arteriale. Aceste medicamente nu trebuie administrate alături de această plantă.
- Dacă ești însărcinată sau alăptezi, trebuie, de asemenea, să eviți ghimbirul.
Nu-i așa că abia aștepți să slăbești cu ajutorul ceaiului de ghimbir?
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Maharlouei N, Tabrizi R, Lankarani KB, Rezaianzadeh A, Akbari M, Kolahdooz F, Rahimi M, Keneshlou F, Asemi Z. 2018. The effects of ginger intake on weight loss and metabolic profiles among overweight and obese subjects: A systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/clipboard
- Adei S., Prakash J., Chemical composition and antioxidant properties of ginger root. Journal of Medicinal Plants Research, 2010.
- Mansour MS., Ni YM., Roberts AL., Kelleman M., et al., Ginger consumption enhances the thermic effect of food and promotes feelings of satiety without affecting metabolic and hormonal parameters in overweight men: a pilot study. Metabolism, 2012. 61 (10): 1347-1352.
- Masuda Y., Kikuzaki H., Hisamoto M., Nakatani N., Antioxidant properties of gingerol related compounds from ginger. Biofactors, 2004.21 (1-4): 293-6.