Proprietăți medicinale ale ghimbirului puțin cunoscute - Doza de Sănătate
 

Proprietăți medicinale ale ghimbirului puțin cunoscute

În afară de beneficiile aduse sistemului digestiv, puteți folosi ghimbir și pentru eliminarea toxinelor, deoarece gustul picant vă face să transpirați, detoxificând corpul din interior.
Proprietăți medicinale ale ghimbirului puțin cunoscute
Nelton Abdon Ramos Rojas

Verificat și aprobat de medicul Nelton Abdon Ramos Rojas.

Ultima actualizare: 29 decembrie, 2022

Tulpina de ghimbir măsoară până la un metru înălțime și are frunze lungi. Dar rădăcina este cea mai importantă pentru noi, deoarece în această componentă se regăsesc principalele proprietăți medicinale ale ghimbirului, care ajută la tratarea unei game largi de afecțiuni.

Ghimbirul este un ingredient folosit la prepararea multor feluri de mâncare. Totuși, aveți mare grijă la cantitatea utilizată, deoarece este foarte puternic și are un gust picant.

Haideți să aflăm mai multe despre cele mai importante proprietăți medicinale ale ghimbirului din acest articol.

Proprietăți medicinale ale ghimbirului

Așa cum am menționat mai sus, cel mai adesea folosim ghimbirul drept condiment. Dar, datorită proprietăților sale medicinale, tot mai multe persoane încep să-l utilizeze pentru a suplimenta tratamentul unor afecțiuni și sunt foarte mulțumite de rezultate.

Vă recomandăm să citiți și:

Ghimbirul: 3 modalități de a-l utiliza

Proprietăți medicinale ale ghimbirului concentrate în rădăcina plantei
 • Vă recomandăm să folosiți ghimbir pentru tratarea afecțiunilor digestive, precum gastrita, durerile abdominale, starea de vomă și greața. În plus, acest remediu poate preveni formarea ulcerului la stomac și este un bun adjuvant în tratamentul acestei boli.
 • Folosiți ghimbir pentru eliminarea paraziților intestinali.
 • Ghimbirul este recomandat persoanelor care suferă de orice tip de artrită. Prin consumul frecvent de ceai de ghimbir se poate reduce inflamația articulațiilor, iar o dată cu ea sunt ameliorate și durerile articulare.
 • Consumul frecvent de ceai de ghimbir este bun și pentru reglarea nivelului de colesterol din sânge, prevenind astfel problemele cardiovasculare provocate de acesta.
 • Rădăcina de ghimbir conține nutrienți benefici pentru protecția ficatului, deoarece activează secreția biliară, îmbunătățind semnificativ funcționarea acestui organ.
 • Acest produs natural ajută la menținerea sistemului circulator în stare normală de funcționare, deoarece previne formarea cheagurilor de sânge și a blocajelor, foarte periculoase pentru organism. Într-adevăr, consumul de ghimbir previne formarea aterosclerozei. Proprietățile lui anticoagulante mențin inima sănătoasă și puternică, prevenind eventualele probleme cauzate de proasta circulație a sângelui.
 • Rădăcina de ghimbir are proprietăți antispastice, fiind recomandat femeilor care suferă de dureri și crampe puternice în perioada ciclului menstrual.
 • Ghimbirul este și un bun expectorant. Vă recomandăm să îl utilizați în tratamentul răcelilor și pentru eliminarea mucozităților.
 • Deoarece conține etanol și metanol, ghimbirul are proprietăți antioxidante și menține celulele organismului tinere și sănătoase.
 • Consumul de ghimbir s-a dovedit benefic în prevenirea formării unor tipuri de tumori în întregul organism.
 • Acest remediu stimulează transpirația, ajutând la detoxifierea organismului.

Nu uitați!

Datorită acestor minunate proprietăți medicinale ale ghimbirului, vă recomandăm să adăugați această rădăcină în mâncare sau să preparați un ceai pentru a vă bucura de gustul și beneficiile sale deosebite.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Healthline.com 10 Evidence-Based Health Benefits of Cinnamon [Online] Available at: www.healthline.com/nutrition/10-proven-benefits-of-cinnamon
 • Healthline.com Identifying Gallbladder Problems and Symptoms [Online] Available at: www.healthline.com/health/gallbladder-problems-symptoms
 • Faleiros de Paula BM, Lumy Takeuchi P, Vannucchi H. Efecto del resveratrol, la catequina y el gingerol en la obesidad; evidencias incompletas. Faculdade de Medicina de Ribeirão Preto da Universidade de São Paulo. Brasil. (2018)
 • Segarra Cundulle CO. Uso de extracto de raíz de jengibre, (Zingiber officinale Roscoe) en la alimentación de cerdos. ESPE Universidad de las Fuerzas Armadas. Departamento de Ciencias de la Vida y la Agricultura. Santo Domingo, Ecuador (2016).

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.