Cum să îți cureți colonul cu doar 2 alimente - Doza de Sănătate
 

Cum să îți cureți colonul cu doar 2 alimente

Colonul ajută organismul să reabsoarbă fluidele, să proceseze deșeurile și să le pregătească pentru a fi eliminate. Este important să ai colonul curat, astfel încât acest organ să poată să funcționeze corect. În articolul de azi îți prezentăm două trucuri care te vor ajuta în acest scop.
Cum să îți cureți colonul cu doar 2 alimente

Ultima actualizare: 25 mai, 2022

Din ce în ce mai multe persoane experimentează probleme la nivelul colonului. În mod firesc, principala cauză este reprezentată de alimentele pe care le consumăm. Deoarece colonul este o componentă a intestinului gros, deșeurile alimentare trec prin acesta, fiind necesare să îți cureți colonul periodic.

Rolul colonului

Colonul îndeplinește o funcție simplă. Acest organ este localizat la capătul intestinului gros și reprezintă ultima regiune prin care deșeurile trec înainte de a fi eliminate din corp. Problemele survin atunci când obiceiurile dietetice și stilul nostru de viață sunt deficitare.

De ce? Obiceiurile nocive slăbesc colonul și îl suprasolicită în fiecare zi. Drept rezultat, acesta nu mai este capabil să își îndeplinească funcțiile importante. Consecința acestui fapt este creșterea riscului de a ne îmbolnăvi.

Deșeurile și toxinele se acumulează la nivelul pereților colonului. Printre efectele negative posibile se numără constipația, indigestia, durerile articulare și chiar durerile de cap. Cazurile cronice pot declanșa boli renale și hepatice foarte grave.

Pentru a-ți menține colonul sănătos, este esențial să îți analizezi atent dieta. În primul rând, ar trebui să consumi multe fibre. De asemenea, este indicat să profiți de beneficiile unei diete depurative de mai multe ori pe an, astfel încât să elimini deșeurile acumulate în intestinele tale.

Te sfătuim să îți detoxifici colonul în weekend, în timpul sărbătorilor sau într-o zi liberă. Practic, acest proces trebuie efectuat doar atunci când ești acasă.

2 alimente cu ajutorul cărora îți cureți colonul în mod natural

Îți cureți colonul cu alimente

Curățarea și detoxificarea colonului poate fi un proces foarte exasperant, necesitând mai multe vizite la toaletă pe tot parcursul zilei. Însă vestea bună este că, având un colon sănătos și curat, o să te simți mult mai bine. Mai mult, vei evita numeroase boli deranjante.

Pe tot parcursul curei de curățare a colonului, trebuie să bei foarte multă apă. Acest lichid te menține hidratat și facilitează eliminarea deșeurilor. Te sfătuim să bei între 6 și 8 pahare de apă pe zi.

Dacă vrei, îți poți începe ziua cu un pahar de apă călduță cu zeamă de lămâie (doar câteva picături). Această combinație îți va stimula metabolismul.

Consumul de mere îți curăță colonul

În ceea ce privește alimentele cu abilitatea de a curăța colonul, merele reprezintă una din cele mai bune variante disponibile. Așadar, încorporează o cantitate mare de mere în dieta ta timp de trei zile. Încearcă diverse rețete, astfel încât să nu te plictisești.

Merele reprezintă un aliment ideal pentru a elimina toxinele. Poți profita de acest beneficiu indiferent dacă alegi să le decojești sau nu. De asemenea, nu are importanță dacă servești merele întregi sau sub formă de suc. Iată ce trebuie să faci:

  • După ce bei paharul de apă cu zeamă de lămâie, bea un pahar de suc de mere proaspăt stors.
  • Apoi, bea un pahar de apă simplă.
  • Repetă acest proces pe tot parcursul zilei. Practic, încearcă să bei patru pahare de suc de mere și patru pahare de apă pe zi.

Pectina din componența merelor stimulează mișcările intestinale. Această componentă descompune toxinele și accelerează eliminarea lor. Poți urma dieta detoxifiantă descrisă mai sus în orice weekend. Trebuie însă să o urmezi pentru o perioadă de 72 de ore.

  • Mănâncă oricât de multe mere dorești. Servește acest fruct crud, fără a-l combina cu alte alimente.
  • Consumă o lingură de ulei de măsline când te trezește și încă una înainte de culcare.
  • Bea cel puțin 3 litri de apă pe tot parcursul zilei.
  • Nu consuma niciun alt aliment în perioada curei. De îndată ce ai încheiat cura, poți să începi să îți îmbogățești dieta cu alimente ușoare. Consumă multe fibre. Te sfătuim să optezi pentru fructe și legume crude și supe.
  • Nu în ultimul rând, asigură-te că bei apă suficientă în fiecare zi!

Deoarece cura prezentată anterior este foarte intensă, urmeaz-o doar de trei sau patru ori pe anadică o dată la trei sau patru luni.

Cum îți cureți colonul cu ajutorul sării?

Îți cureți colonul cu sare

Și următorul tratament te ajută să îți cureți colonul. Evită-l însă dacă suferi de hipertensiune arterială sau probleme renale. Cura de mai jos trebuie urmată pentru o singură zi, însă va trebui să stai acasă, să nu te implici în nicio activitate care necesită mult efort și să eviți mișcările bruște.

Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi:

  • Când te trezești, fierbe o cană de apă și adaugă o lingură de sare de mare. Lasă băutura să se răcească astfel încât să nu te arzi, apoi soarbe-o încet.
  • În cazul în care te doare capul sau ți se face greață, nu îți face griji: această reacție este normală.
  • Dacă este nevoie, întinde-te și masează-ți ușor stomacul.

Odihnește-te câteva minute (sau poate chiar o oră întreagă) pe canapea sau în pat. Poți să citești sau să te uiți la televizor până când simți nevoia să mergi la toaletă. Repetă acest proces de mai multe ori pe zi.

În timpul zilei, consumă doar alimente ușoare: supe de legume, sucuri naturale și ceaiuri din plante. Nu consuma cartofi prăjiți, carne, făină sau zaharuri. Bea mixtura de apă cu sare din nou la amiază și seara.

Încearcă să nu ieși din casă în weekendul în care urmezi cura cu ajutorul căreia îți cureți colonul, pentru că va trebui să mergi la toaletă foarte des.

Cele două cure prezentate în acest articol te vor ajuta să îți menții colonul curat și sănătos. Nu uita însă că este important să bei multă apă și să urmezi o dietă bogată în fibre.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • The colon: What it is, what it does. (n.d.)
    fascrs.org/patients/disease-condition/colon-what-it-what-it-does
  • Eating for a healthy colon. (n.d.)
    rush.edu/health-wellness/discover-health/eating-healthy-colon
  • Increasing fiber intake. (n.d.)
    ucsfhealth.org/education/increasing_fiber_intake/
  • Picco, M. (2015). Is colon cleansing a good way to eliminate toxins from your body? Retrieved from
    mayoclinic.org/healthy-lifestyle/consumer-health/expert-answers/colon-cleansing/faq-20058435

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.