5 salate detoxifiante care curăță colonul

6 august 2018
Salatele detoxifiante sunt folosite adesea pentru curățarea colonului. Aceste rețete sunt sănătoase, hrănitoare și gustoase. 

Mărirea cantității de toxine și împuținarea numărului de nutrienți sunt consecințele proastei funcționări a sistemului digestiv. Aceste salate detoxifiante care curăță colonul combat cele două probleme, îmbunătățindu-ți totodată randamentul fizic și dispoziția.

Dacă organismul nu elimină deșeurile așa cum ar trebui, te poți confrunta cu o problemă numită megacolon toxic, care poate avea următoarele efecte:

  • Obezitate
  • Oboseală
  • Alergii
  • Îmbătrânire prematură
  • Constipație
  • Boli cronice

Ca urmare a tulburării de alimentație, sistemul digestiv nu mai poate descompune alimentele, absorbția nutrienților este afectată și se acumulează toxine. Detoxifierea constă în curățarea organismului prin alimentație.

O cură detoxifiantă ajută organele să se curețe singure. Merele, afinele, nucile, nuca de cocos, semințele de chia, varza și broccoli sunt ingredientele ideale pentru salate detoxifiante care curăță colonul. Acestea echilibrează pH-ul din corp, elimină substanțele dăunătoare și curăță organele.

Salate detoxifiante care curăță colonul: rețetă simplă

Ingrediente

  • Ulei de măsline
  • 1 sfeclă
  • ½ varză
  • 1 morcov
  • 1 lămâie
  • Ierburi aromatice (pătrunjel, busuioc, oregano) (opțional)
  • Sare

Mod de preparare

  • Taie sfecla, morcovul și varza în bucăți mici.
  • Asezonează-le cu ierburi aromatice.
  • Adaugă zeama de lămâie și uleiul de măsline.
  • Adaugă un praf de sare și servește salata.
Mere verzi ca ingredient în salate detoxifiante care curăță colonul

Salată de morcovi și mere

Ingrediente

  • 4 morcovi mari
  • 1 tijă de țelină cu tot cu frunze
  • 2 mere mici
  • 1 ceapă mică
  • 1 fir de coriandru
  • ½ cană de stafide (60 g)
  • 5 nuci întregi

Ingrediente pentru dressing

  • 3 linguri de zeamă de lămâie (45 ml)
  • 2 linguri de ulei de semințe de in sau de floarea soarelui (30 ml)
  • 1 linguriță de miere de albine (7.5 g)
  • ¼ linguriță de curry picant (2 g)
  • 1 linguriță de ghimbir ras (5 g)

Mod de preparare

  • Curăță și rade morcovii după ce i-ai spălat.
  • Spală merele, taie-le în patru și scoate semințele. Rade-le prin partea cu găuri mari a răzătorii.
  • Adaugă tija de țelină tăiată mărunt și câteva frunze.
  • Adaugă coriandrul tocat, ceapa tăiată felii, nuca tăiată mărunt și stafidele.
  • Prepară dressing-ul, amestecând toate ingredientele într-un bol.
  • Toarnă-l peste salată și amestecă bine.

Salată cu spanac și portocale

Ingrediente

  • 4 căni de spanac (120 g)
  • 4 portocale
  • Lucernă
Salate detoxifiante care curăță colonul cu spanac

Ingrediente pentru dressing

  • 1 portocală
  • ½ ardei gras roșu
  • 1 tijă de țelină

Mod de preparare

  • Spală spanacul, portocala și lucerna și taie-le în bucăți mici. Pune-le deoparte.
  • Pentru dressing, zdrobește portocala decojită și adaugă ardeiul gras și țelina tăiate mărunt.
  • Toarnă dressingul peste salată și amestecă bine.

Salată de rucolă

Ingrediente

  • 1 portocală
  • 1 legătură de rucola
  • 2 pere dulci mici
  • ½ rodie
  • Migdale

Ingrediente pentru dressing

  • ½ lămâie stoarsă
  • 1 lingură de miere (25 g)
  • 3 linguri de ulei de măsline (45 ml)

Mod de preparare

  • Spală rucola, aruncă tulpinile mai groase și lasă apa să se scurgă.
  • Coace ușor migdalele în tigaie, fără ulei (la foc mic). Dă-le deoparte.
  • Spală, cojește și taie portocala și perele în bucăți mici.
  • Pune rucola într-un bol și adaugă portocala, perele și migdalele coapte.
  • Pentru dressing, toarnă într-un castron zeama de lămâie, mierea de albine și uleiul de măsline și amestecă bine.
  • Toarnă dressingul peste salată și amestecă.

Salată de fructe și legume

Ingrediente

  • Spanac
  • Salată verde
  • ½ varză
  • 1 anghinare (opțional)
  • Boabe de porumb
  • 1 măr
  • ½ broccoli
  • 1 mână de migdale
  • 2 felii de avocado
  • Zeama unei jumătăți de lămâie
  • Ulei de măsline

Mod de preparare

  • Taie legumele, mărul și avocado în bucăți mici și pune-le într-un bol.
  • Adaugă boabele de porumb și migdalele.
  • Asezonează cu zeamă de lămâie și puțin ulei de măsline.
Te-ar mai putea interesa