Cele mai bune alimente pentru curățarea colonului
 

Cele mai bune alimente pentru curățarea colonului

Dacă vrei să îți menții colonul sănătos, va trebui să consumi periodic anumite alimente.
Cele mai bune alimente pentru curățarea colonului
Maricela Jiménez López

Verificat și aprobat de medicul Maricela Jiménez López.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Colonul (sau intestinul gros) are un rol esenţial în funcționarea sistemului digestiv, fiind partea organismului prin care se elimină resturile provenite din digestie și toxinele. Acest articol îți oferă o listă cu cele mai bune alimente pentru curățarea colonului în mod natural.

Toxinele sunt substanțe care provoacă boli, de aceea este nevoie ca organismul să fie ajutat periodic să le elimine. Trebuie reținut faptul că acumularea de toxine este cauzată de mai mulți factori, cum ar fi lipsa mișcării, alimentația deficitară și consumul insuficient de apă.

De asemenea, este important să eviți zahărul, grăsimile, alcoolul și cofeina. Este indicat să consumi cât mai multe fructe și legume, adică alimente cu proprietăți antioxidante și diuretice. În rândurile care urmează vei descoperi câteva alimente pentru curățarea colonului în mod natural și sănătos.

Alimente pentru curățarea colonului în mod natural

Alimente pentru curățarea colonului

Portocale

Aceste citrice contribuie la îmbunătățirea rezistenței organismului în fața infecțiilor, având un conținut ridicat de vitamina C, dar și de sodiu, potasiu și magneziu, elemente necesare pentru întărirea mușchilor.

Portocalele sunt benefice și pentru memorie și sistemul nervos, ajută la menținerea sub control a stresului și la reglarea tensiunii arteriale și previn apariția cancerului gastric și de piele. Dacă mănânci zi de zi portocale, vei observa că semnele îmbătrânirii întârzie să apară.

Struguri

Gustoasele fructe curăţă sângele și intestinele, fiind diuretice și laxative. Strugurii sunt bogați în vitamina C, dar pot fi și o excelentă sursă de potasiu și fibre.

Mănâncă struguri pentru a preveni migrenele sau afecțiunile cardiovasculare. Vei ţine astfel și cancerul departe de corpul tău.

Anghinare

Iată unul dintre cele mai recomandate alimente pentru curățarea colonului și detoxifierea organismului. Anghinara ajută în caz de indigestie, intestine iritabile, greaţă și flatulență. De asemenea, consumul de anghinare este benefic pentru persoanele care suferă de afecțiuni precum anemia, diabetul zaharat, reumatismul, guta sau pietrele la vezica biliară.

Țelină

Mănâncă multă țelină și vei profita de o mulțime de beneficii pe care le oferă această legumă. Fiind un diuretic foarte bun și un laxativ natural, țelina reduce tensiunea arterială, scade colesterolul și ajută la prevenirea cancerului, mai ales a tumorilor care pot apărea la nivelul colonului sau al stomacului.

Conținând antioxidanți, țelina este un remediu excelent pentru tratarea răcelilor, a gripei și a pneumoniei.

Ţelina poate fi un aliat eficient în lupta împotriva toxinelor și ajută la buna funcționare a sistemului renal. Este de folos și în probleme specifice menopauzei, cum ar fi bufeurile și osteoporoza. De asemenea, țelina ajută digestia și îmbunătățește metabolismul.

Roșii

Roșiile pot fi un excelent depurativ și antioxidant și au un conținut foarte bogat de vitamine, întărind sistemul imunitar. Vitamina A ajută la îmbunătățirea vederii, contribuie la sănătatea intestinelor și previne constipaţia și diareea.

Consumând aceste gustoase legume îţi vei proteja pielea de arsuri solare, vei avea un nivel mai scăzut de colesterol și îți vei proteja inima.

Lămâi

Un alt fruct bogat în vitamina C și în antioxidanți este lămâia. Datorită acestor proprietăți, consumând lămâi, vei ajuta organismul să se purifice, îţi vei întări sistemul imunitar și vei asigura protecție vezicii biliare.

Mere

Merele sunt alimente pentru curățarea colonului

Aceste fructe au un nivel ridicat de antioxidanți și proprietăți depurative. Merele contribuie la reducerea nivelului de colesterol, ajută digestia și protejează creierul de boli precum Alzheimer și Parkinson. Persoanelor la menopauză le este recomandat consumul de mere, aceste fructe revigorând organismul.

De asemenea, merele pot fi utile în caz de anxietate deoarece induc o stare de mulțumire ca urmare a faptului că acționează asupra constipației, principalul factor care blochează eliberarea toxinelor din organism, cauzând cancer de colon sau hemoroizi.

Ceapă

Fiind o sursă excelentă de fibre și vitamina C, ceapa acționează ca un antibacterian asupra organismului, protejează sistemul digestiv, stimulează circulația sângelui și previne apariția cancerului. În plus, ceapa are puține calorii, nu conține colesterol și are un conținut redus de sodiu.

Ceai verde

Ceaiul verde pe lista de alimente pentru curățarea colonului

Bogat în antioxidanți,ceaiul verde reduce posibilitatea apariției tumorilor la nivelul colonului, al plămânilor sau al pielii. Consumând ceai verde vei preveni gripa, migrenele și vei alunga oboseala mentală. Ceaiul verde are proprietăți diuretice și previne formarea ulcerului.

Important despre curățarea colonului!

Colonul se poate curăţa într-un timp relativ scurt. Consumă zilnic alimente bogate în fibre, cum ar fi semințele de in și fulgii de ovăz, bea o cantitate suficientă de apă, consumă multe legume și fructe, fă mișcare și renunță la alimentele și obiceiurile care sunt mai degrabă rele decât bune pentru organismul tău!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.