Beneficiile consumului de mere verzi pe stomacul gol - Doza de Sănătate
 

Beneficiile consumului de mere verzi pe stomacul gol

Toate tipurile de mere sunt sănătoase, însă cele verzi oferă un plus de beneficii. Află care sunt ele!
Beneficiile consumului de mere verzi pe stomacul gol
Maricela Jiménez López

Verificat și aprobat de medicul Maricela Jiménez López.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Cu siguranță ai auzit de zicala „un măr pe zi ține doctorul departe”. Toate tipurile de mere sunt sănătoase, însă cele verzi se remarcă printr-un conținut bogat de proteine, vitamine, minerale și fibre. Citește mai departe pentru a descoperi beneficiile consumului de mere verzi.

Merele verzi luptă împotriva tulburărilor digestive, au un nivel scăzut de colesterol bun, reglează glicemia și stimulează pofta de mâncare. Consumate zilnic pe stomacul gol, aceste fructe te ajută să îți ții sub control semnele vitale.

Antioxidanți

Merele verzi reprezintă una din principalele surse de flavonoide și sunt bogate în vitamina C. Flavonoidele care se găsesc cel mai des în acest tip de mere sunt cianidina și epicatechina. Acestea, precum și vitamina C, acționează drept antioxidanți și elimină radicalii liberi care îți atacă celulele din organism.

Unul din beneficiile consumului de mere verzi pe stomacul gol este sprijinul oferit organismului în lupta împotriva radicalilor liberi încă de la începutul zilei. Acest lucru ajută la producerea celulelor sănătoase și reduce posibilitatea dezvoltării bolilor cronice.

Merele verzi reprezintă unul dintre cei mai de seamă inamici ai bolilor cardiace, ai accidentelor vasculare și ai diabetului.

Pierdere în greutate

Beneficiile consumului de mere verzi pentru slăbit

Consumul unui măr pe stomacul gol ajută la slăbit. Datorită numărului mic de calorii (aproape 80 de calorii la un măr), și al conținutului ridicat de fibre, acest fruct potolește foamea de dimineață.

Nu este suficient doar să mănânci un măr verde. Este important să îl consumi imediat după ce te trezești pentru ca metabolismul tău să înceapă să lucreze în timp ce îți desfășori activitățile matinale de dinainte de micul-dejun.

Mâncând un măr în acest mod, permiți fibrelor solubile din compoziția sa să stimuleze activitatea tractului intestinal. Astfel, când vei lua micul dejun, te vei simți sătul cu mai puțină mâncare.

Reglează glicemia

Unul dintre beneficiile consumului de mere verzi pe stomacul gol este reglarea glicemiei. Acest lucru este foarte important pentru persoanele diabetice sau cele care riscă să sufere de această boală.

Nu uita că în timp ce dormi, metabolismul tău continuă să lucreze, iar pancreasul ar putea avea probleme în procesul de reglare al glucozei din organism. Merele verzi sunt bogate în fibre solubile. Prin urmare, dacă le mănânci pe stomacul gol, acestea vor întârzia absorbția zahărului în intestine, efectul durând aproape întreaga zi.

Unele studii arată că femeile care consumă un măr verde pe stomacul gol au până la 30% mai puține șanse să facă diabet de tip 2. Potrivit medicilor, avem nevoie de 28 de grame de fibre pe zi. Un măr verde are 5 grame de fibre dietetice. Când este mâncat pe stomacul gol, acesta îmbunătățește funcțiile organismului pentru tot restul zilei.

Beneficiile consumului de mere verzi pentru dantură

Beneficiile consumului de mere verzi pentru dantură

După o noapte în oraș, este posibil să uiți să te speli pe dinți. În această situație, poți mânca un măr verde pe stomacul gol, profitând de coaja sa plină de fibre care stimulează producția de salivă. Acest lucru va ajuta la reducerea numărului de bacterii din gură care îți atacă dinții și duc la apariția cariilor.

Chiar dacă după micul-dejun te speli pe dinți, obiceiul de a mânca un măr pe stomacul gol este binevenit, deoarece contribuie la reducerea numărului de bacterii ce „profită” de zaharurile din alimentele servite.

Ritm cardiac constant

Beneficiile consumului de mere verzi precum menținerea unui ritm cardiac normal

Un alt motiv pentru a mânca mere verzi pe stomacul gol îl reprezintă conținutul de potasiu în doze puțin mai mari decât în celelalte tipuri de mere.

Potasiul este un electrolit care echilibrează nivelul de umiditate al celulelor. Acest lucru este vital pentru menținerea unui ritm cardiac constant. Dacă nu consumi îndeajuns de mult potasiu pe parcursul zilei, riști ca inima ta să nu fie capabilă să-și mențină ritmul corect.

Oamenii de știință susțin că ai nevoie de 4.700 miligrame de potasiu pe zi. Un măr verde are 115 miligrame. Această cantitate este de ajuns pentru a-ți menține ritmul cardiac stabil încă de la începutul zilei.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Rubén Mühlberger. Tragos genéticos: 50 fórmulas para sanar tu cuerpo. Punto a Partes, 2018.
  • Francesc Fossas. Qué comer: consejos y curiosidades de la nutrición. Océano Ámbar,2008.
  • Jorge Pérez Calvo. Nutrición energética y salud: Bases para una alimentación con sentido. Penguin Random House Grupo Editorial España, 2016.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.