Dietă cu mere pentru un abdomen plat

14 august 2018
Deși la început este oarecum restrictivă, dieta cu mere este ideală pentru detoxifierea organismului și accelerarea metabolismului, ajutându-te să slăbești în mod sănătos. 

De când nu ai mai urmat o cură de detoxifiere? Vrei să îți cureți organismul de toxinele acumulate? Vrei să dai jos câteva kilograme într-un timp cât mai scurt? În acest caz, îți recomandăm să urmezi o dietă cu mere pentru un abdomen plat.

Cura cu mere este o opțiune practică și economică, deoarece presupune folosirea unor ingrediente disponibile pentru oricine. Singurul lucru pe care trebuie să îl iei în considerare este faptul că această dietă cu mere este foarte restrictivă, drept pentru care nu trebuie să o urmezi pe o perioadă lungă de timp.

Este indicat să urmezi regimul de mai jos timp de o săptămână, ținând cont de faptul că în primele zile este posibil să te simți lipsit/ă de energie.

Ziua 1

În prima zi din această cură de slăbire care îți subțiază talia trebuie să mănânci doar mere. Este ziua în care senzația de foame este accentuată, însă slăbești cel mai mult (în jur de 1,5 kg).

Dietă cu mere consumate în stare crudă

Nu trebuie să îți faci griji în privința nutrienților. Merele sunt bogate în vitamine, minerale, fibre și fitonutrienți. În plus, corpul nu se va simți lipsit de energie, deoarece o va folosi pe cea deja stocată. Astfel, vei reuși să pierzi kilogramele în plus.

Mic dejun

 • 2 mere

Prânz

 • 1 măr

Cină

 • 3 mere

Ziua 2

În cea de-a doua zi, trebuie să adaugi în meniu legume care să îți potolească foamea. Uleiul de măsline aduce un aport de grăsimi care hidratează și îmbunătățește calitatea celulelor. 

Pentru asezonare, încearcă să folosești sare de mare fină.

Mic dejun

 • 1 măr + 1 pahar de lapte de soia (200 ml)

Prânz

 • 1 măr + salată (2 morcovi, 1 sfeclă mică, frunze de mentă, ulei de măsline, sare și piper)

Cină

 • 2 mere

Ziua 3

În a treia zi din această dietă cu mere pentru un abdomen plat,trebuie să îi oferi organismului proteine de calitate superioară. Dacă ești vegetarian/ă, poți înlocui șunca sau brânza cu tofu.

Tofu într-o dietă cu mere pentru slăbit

Pentru mai multă diversitate, poți consuma și iaurt.

Mic dejun

Prânz

 • 1 măr + salată (1 castravete + 1 roșie + ½ avocado + frunze de busuioc + 30 g brânză + sare + piper + ulei de măsline)

Cină

 • 1 măr + salată (2 felii de șuncă de curcan + 2 morcovi + ½ cană de broccoli fiert + sare + piper)

Ziua 4

În a patra zi, este recomandat să consumi mai mulți carbohidrați complecși. Cartofii și lintea sunt bogate în fibre și îți pregătesc stomacul pentru revenirea la o dietă normală. Desigur, poți opta și pentru alte leguminoase.

Ceaiul verde și cel negru conțin antioxidanți care întăresc organismul. De-a lungul zilei, poți bea bea cât ceai dorești.

Mic dejun

 • Smoothie din 1 măr + 2 tije de țeină + ½ sfeclă mică + ½ cană de lapte de soia (125 ml)

Prânz

 • 1 măr + supă de linte + 1 cană de ceai negru (250 ml)

Cină

 • 1 măr + supă de legume + ½ cartof fiert + 1 cană de ceai verde (250 ml)

Ziua 5

Ultima zi din această dietă cu mere pentru un abdomen plat presupune un meniu mai bogat și mai diversificat. Ideea este să îți pregătești organismul pentru o dietă sănătoasă pe viitor.

Dacă ai ținut cura cu mere, metabolismul tău s-a accelerat. Astfel, nutrienții din alimente sunt mai bine valorificați.

Dietă cu mere și pește pentru un abdomen plat

Dacă nu îți plac cartofii, înlocuiește-i cu cartofi dulci, linte sau fasole.

Mic dejun

 • 1 măr + 2 ouă fierte + legume la grătar

Prânz

 • 1 măr + pește la cuptor + ½ cartof fiert + legume la aburi

Cină

 • 1 măr + 5 nuci + ½ pahar lapte de migdale (100 ml)

Considerații finale privind această dietă cu mere pentru un abdomen plat

 • Nu uita să bei multă apă. Este important să consumi doi litri de apă pe zi. Bea un pahar pe stomacul gol și restul cantității pe tot parcursul zilei. Bea ultimul pahar înainte de culcare.
 • Consumă alimente sănătoase, organice și proaspete. Încearcă să eviți produsele congelate, întrucât sunt mai sărace în nutrienți.

Ce zici? Vrei să încerci și tu o dietă cu mere pentru un abdomen plat?