Cum să-ți deschizi culoarea părului în mod natural
Te-ai întrebat vreodată cum să-ți deschizi culoarea părului în mod natural? Acest lucru este posibil. Însă trebuie să clarificăm un aspect: dacă, de exemplu, părul tău este castaniu, nu va deveni blond argintiu. Pur și simplu vei obține o nuanță ușor mai deschisă și un păr mai strălucitor.
Cel mai important este să fii consecventă în aplicarea tratamentelor și să folosești ingrediente naturale care nu deteriorează textura firului de păr. Renunțarea la produsele chimice îți va face părul să arate mai sănătos, mai frumos și mai radiant.
Cum să-ți deschizi culoarea părului cu rubarbă
Rubarba sau reventul este o plantă comună în țări precum Statele Unite sau Marea Britanie și, în ciuda ambiguității privind clasificarea sa, este considerată în prezent a fi un „fruct”, deși până acum câțiva ani botaniștii nu erau de acord în această privință.
Rubarba este un fel de țelină roșie și verde. Pe lângă faptul că oferă un gust deosebit preparatelor culinare, aceasta este benefică și pentru păr, oferindu-i strălucire și adăugând mai multă luminozitate unor șuvițe în cazul părului blond deschis sau închis.
Merită să încerci. Iată cum trebuie să procedezi:
Ingrediente
- 5 linguri de rubarba tăiată mărunt (50 g)
- 1/2 l apă
Mod de preparare
- Mai întâi trebuie să pui rubarba la fiert în apă. Las-o să fiarbă la foc mic între 15 și 20 de minute.
- Lasă amestecul să se răcească puțin și clătește-ți părul ud cu lichidul cald. Acoperă-ți părul cu o cască de duș și lasă remediul să acționeze timp de 15 minute. Clătește și spală din nou părul cu un șampon hidratant natural.
- Repetă tratamentul de două ori pe săptămână și vei începe să observi rezultatele.
Cum să-ți deschizi culoarea părului cu o mască din ou, bere și lămâie
Lămâia este un ingredient clasic atunci când vine vorba de decolorarea părului. Aceasta poate să îi ofere o nuanță mai deschisă, oferindu-i un aspect mai atrăgător și reparând în același timp părul uscat și deteriorat.
Îți recomandăm să aplici acest tratament de două ori pe săptămână, timp de o lună.
Dacă este utilizată în mod corespunzător, lămâia poate deschide culoarea părului. Folosită în exces, ea poate deteriora podoaba capilară. Cel mai bine este să nu exagerezi.
Ingrediente
- 1 albuș de ou
- 1/2 cană (100 ml) bere fără alcool
- Zeama unei jumătăți de lămâie
Mod de preparare
- Bate albușul de ou până începe să se întărească.
- Adaugă berea fără alcool.
- Amestecă bine, apoi adaugă zeama de lămâie. Este foarte simplu!
- Aplică tratamentul pe părul ud, masând bine. Acoperă părul timp de 20 minute, apoi spală-l în mod normal cu șampon și balsam. Rezultatele vor fi cu siguranță pe placul tău.
Cum să-ți deschizi culoarea părului negru sau castaniu în șuvițe
Ai părul negru sau foarte închis la culoare și vrei să adaugi puțină intensitate nuanței sale? Evident, dacă începi să îți clătești părul cu aceste tratamente naturale, nu vei deveni deodată blondă. Însă culoarea părului tău va căpăta o nuanță mai deschisă cu niște șuvițe superbe.
Iată cum trebuie să procedezi:
1. Amestec de lavandă, salvie și scorțișoară pentru părul închis la culoare
Ingrediente
- 1 linguriță de lavandă proaspătă sau uscată (5 g)
- 1 linguriță de salvie (5 g)
- 1 bețișor de scorțișoară
- 1/2 litru de apă
Mod de preparare
- Vei prepara un ceai foarte interesant din toate aceste ingrediente naturale. Ele nu îți vor deteriora părul, deoarece nu sunt agresive (așa cum este lămâia dacă o folosești în exces), iar rezultatele sunt uimitoare.
- Dă apa în clocot. Adaugă scorțișoara, lavanda și salvia. Lasă amestecul să fiarbă la foc mic timp de 30 de minute. Ia vasul de pe foc, lasă ceaiul să se răcească ușor și strecoară-l.
- Aplică „ceaiul” pe părul ud. Poți să îl clătești cu această soluție de mai multe ori. Acoperă-ți capul cu o cască de duș și lasă remediul să acționeze timp de 20 de minute.
- Clătește-te, apoi spală-te pe cap cu un șampon hidratant.
Te-ar putea interesa și:
2. Tratament cu rozmarin pentru părul închis la culoare
Ingrediente
- 100 g rozmarin
- 1 litru de apă
Mod de preparare
- De această dată trebuie să prepari un ceai de rozmarin proaspăt. Este indicat să îl aplici de două ori pe săptămână pe păr. Fii atentă la modificarea nuanței părului și folosește-l atât cât consideri necesar.
- După ce ai lăsat rozmarinul să fiarbă la foc mic, lasă amestecul să se răcească, apoi clătește-ți părul cu acest lichid. Nu trebuie să îl clătești sau să îl speli cu șampon, lasă-l să se usuce singur. Părul va deveni mătăsos și strălucitor.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Ruiz Sotillo, M. D., & Criado Vega, T. (2016). Belleza y cuidado del cabello en los recetarios castellanos medievales: El teñido y la lucha contra la alopecia. https://helvia.uco.es/handle/10396/14131
- JIMÉNEZ, M. C., & DE PELUQUERÍA, C. I. C. L. O. F. O. R. M. A. T. I. V. O. PREPARACIÓN DE COSMÉTICOS CAPILARES NATURALES PARA TINTAR Y RECUPERAR EL BRILLO DEL CABELLO, CON ALUMNOS/AS DE FORMACIÓN PROFESIONAL. https://archivos.csif.es/archivos/andalucia/ensenanza/revistas/csicsif/revista/pdf/Numero_29/MANUELA_CHAVES_1.pdf
- Martinello, M. A., & Pramparo, M. (2005). Poder antioxidante de extractos de romero concentrados por destilación molecular. Información tecnológica, 16(5), 17-20. https://scielo.conicyt.cl/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0718-07642005000500004&lng=en&nrm=iso&tlng=en
- Khalil, R., & Li, Z. G. (2011). Antimicrobial activity of essential oil of Salvia officinalis L. collected in Syria. African Journal of Biotechnology, 10(42), 8397-8402. https://www.ajol.info/index.php/ajb/article/view/95425
- Rao, Y. M., & Sujatha, P. (2008). Formulation and evaluation of commonly used natural hair colorants. http://nopr.niscair.res.in/handle/123456789/5644