9 măști ce te ajută să remediezi părul uscat

Părul uscat reprezintă una dintre cele mai răspândite probleme de natură estetică. Cauzele acesteia pot fi o îngrijire neadecvată a părului sau folosirea anumitor produse nocive. În acest articol îți vom prezenta cele mai bune măști pentru a remedia părul uscat.

Magazinele ne pun la dispoziție sute de tratamente pentru a trata părul uscat. Însă problema este că acestea sunt de obicei foarte scumpe, iar efectele lor benefice dispar imediat ce nu le mai folosim. Cum nu mai folosești tratamentul respectiv, cum părul tău își pierde din nou frumusețea. Totul devine un cerc vicios în care, pentru a nu mai avea părul uscat, trebuie să folosești permanent un produs anume.

Dacă nu vrei să irosești mulți bani pe tratamente foarte scumpe care, după numai câteva utilizări încep să nu mai fie la fel de eficiente, atunci alege variante naturiste. În cele ce urmează îți vom prezenta nouă rețete de măști ce te ajută să remediezi părul uscat, pe care le poți prepara chiar la tine acasă. Nu ezita să le încerci!

Părul uscat îți poate strica look-ul

Ingredientele necesare pentru a încerca rețetele pe care ți le vom prezenta mai jos sunt foarte ușor de achiziționat, iar timpul de preparare al măștilor este de numai câteva minute.

Nu uita să citești cu atenție rețetele propriu-zise și să respecți dozajul și modul de utilizare. Dacă vei folosi în mod regulat aceste măști împreună cu un șampon și un balsam natural, părul uscat nu te va mai deranja niciodată!

Cele mai bune rețete pentru măști ce te ajută să remediezi părul uscat

Mască din ulei de măsline și ou

Bate un ou într-un castron mic și adaugă o lingură de ulei de măsline și două linguri de maioneză. Aplică-ți masca pe cap și las-o să acționeze timp de 15-30 de minute. Clătește-te bine cu apă și spală-te cu șamponul tău obișnuit.

Părul uscat este foarte inestetic

Mască din avocado

Decojește un avocado și scoate-i pulpa (pentru ca treaba să meargă mai ușor, poți tăia fructul în două). Apoi pune fructul de avocado într-un castron și adaugă o lingură de ulei de măsline și un gălbenuș de ou.

Pentru a remedia părul uscat, amestecă aceste ingrediente foarte bine până când obții un amestec omogen (poți folosi un mixer). Aplică-ți masca pe păr, în special pe vârfuri. Las-o să acționeze timp de câteva minute, apoi clătește-te cu multă apă. La final, spală-te pe cap cu șampon, ca de obicei.

Mască din miere și banană

Această mască este foarte ușor de preparat, iar ingredientele necesare există cu siguranță deja în casa ta. Transformă banana în piure și amestec-o cu trei linguri de miere. Poți adăuga și câteva picături de ulei de migdale.

Aplică-ți masca pe păr și las-o să acționeze timp de 30 de minute, apoi clătește-o cu apă. La final, spală-te cu șampon, dar nu-ți usca părul cu uscătorul.

Mască din iaurt și ouă

Ai nevoie de șase linguri de iaurt natural fără aromă și de un albuș de ou. Bate albușul până când capătă consistență și apoi amestecă-l cu iaurtul. Aplică-ți masca pe păr și las-o să acționeze 15-30 de minute. Clătește-te și spală-te pe cap cu șampon și balsam.

Părul uscat îți conferă un aspect foarte nesănătos

Mască din ulei de migdale

Migdalele sunt deseori folosite în tratamentele de înfrumusețare, fie că este vorba de păr, unghii sau piele. Dacă vrei să-ți prepari această mască de păr, va trebui să pui câteva picături de ulei de migdale într-un castron și apoi să-l încălzești pentru câteva secunde în cuptorul cu microunde. Aplică masca pe vârfurile firelor tale și las-o să acționeze timp de 20 de minute. Apoi spală-te pe cap așa cum faci de obicei.

Mască din miere și ulei de măsline

Ai nevoie de jumătate de ceașcă de miere și de trei linguri de ulei de măsline. Pune aceste ingrediente într-un castron și amestecă-le bine până când obții o pastă omogenă. Aplică-ți pasta pe păr, de la scalp până la vârfuri.

Fiecare fir de păr trebuie acoperit foarte bine. Acoperă-ți capul cu o cască de duș sau cu o pungă de plastic și lasă mască să acționeze pentru jumătate de oră. La final, clătește-te cu apă și spală-te cu șampon.

Mască din aloe vera

Aloe vera este un ingredient foarte util pentru a trata părul uscat. Ai nevoie de cel puțin două frunze de aloe vera. Taie-le astfel încât să poți avea acces la pulpa lor. Pune pulpa într-un castron și adaugă trei linguri din balsamul pe care îl folosești de obicei.

Amestecă aceste ingrediente timp de cinci minute și masează-ți crema în păr cu mișcări circulare. Pune-ți o cască de duș pe cap și lasă crema să acționeze pentru 30 de minute. Îndepărtează crema cu multă apă și apoi spală-te cu șampon.

Părul uscat îți afectează frumusețea

Mască din căpșuni, miere și ulei de măsline

Pune 20 de căpșuni de mărime medie, două linguri de miere și două linguri de ulei de măsline într-un mixer. Amestecă aceste ingrediente timp de 10 minute. Apoi aplică-ți masca obținută pe cap și las-o să acționeze pentru jumătate de oră. Clătește-ți părul cu apă caldă, apoi spală-te cu șampon.

Mască din ulei de soia și ulei de ricin

Această ultimă mască este și ea foarte benefică dacă părul uscat este o problemă pentru tine. Ai nevoie de o lingură de ulei de soia și două linguri de ulei de ricin. Amestecă aceste două ingrediente într-un castron și încălzește amestecul rezultat cu grijă. Poți să îl pui și în cuptorul cu microunde timp de câteva secunde.

Imediat ce s-a încălzit și a ajuns la o temperatură „acceptabilă”, aplică amestecul pe păr și masează-te. Înfășoară-ți părul într-un prosop și lasă masca să acționeze timp de 15 minute, apoi spală-te pe cap cu șampon ca de obicei.

Părul uscat poate fi o problemă foarte frustrantă

Sursa fotografiilor: Eddy Van 3000, Petras Gagilas, Julie Vazquez, Elise Muller, Eve și Martinak15.

Te-ar mai putea interesa