Cum să ai un păr creț frumos, fără fire rebele - Doza de Sănătate
 

Cum să ai un păr creț frumos, fără fire rebele

Știai că o mască de păr cu banane este unul dintre cele mai hidratante produse pentru părul tău? Aceasta ajută la aranjarea firelor rebele și hidratează părul, făcându-l mai moale și mai ușor de aranjat. 
Cum să ai un păr creț frumos, fără fire rebele

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Pentru multe persoane, părul creț este un adevărat calvar, întrucât firele rebele reprezintă o problemă mult mai mare decât în cazul părului drept. În acest articol îți vom arăta cum să ai un păr creț  foarte frumos, fără fire rebele. Poți arăta lumii acele bucle naturale, cu care te mândrești.

Citește în continuare pentru a afla care sunt produsele naturale eficiente în hidratarea și hrănirea părului.

Mască de păr cu banane

Unul dintre cele mai mai eficiente tratamente pentru părul uscat și rebel este o mască făcută din banane.

Tot ce trebuie să faci este să prepari un piure din banane pe care să-l aplici uniform pe toată suprafața părului. Lasă-l să acționeze timp de o jumătate de oră, apoi spală-ți părul în mod normal.

Poți aplica această mască de două sau de trei ori pe săptămână. Încă de la prima aplicare, vei observa un păr creț mai moale și mai ușor de aranjat.

Avocado cu maioneză

Masca de păr cu avocado îmblânzește fierele rebele

Pentru această mască ai nevoie de un fruct de avocado foarte copt. Prepară o pastă foarte fină în care să adaugi una sau două linguri de maioneză.

Aplică pasta pe toată suprafața părului și las-o să acționeze timp de 15 sau 20 de minute. Spală bine părul și vei observa că a devenit mult mai strălucitor și mai mătăsos.

Oțet de mere

De fiecare dată când te speli pe cap, clătește-te cu un amestec de apă (jumătate de litru) și  oțet de mer e (trei linguri), pentru a obține un păr creț frumos, fără fire rebele și mult mai strălucitor.

Ulei de cocos

Uleiul de cocos te ajută să ai un păr mai frumos

Aplică ulei de cocos călduț pe toată suprafața părului. Acoperă-l cu un prosop îmbibat în apă caldă pentru a menține o temperatură constantă și a permite uleiul să pătrundă. Lasă-l să acționeze pentru douăzeci de minute.

Apelează la acest tratament de două ori pe săptămână pentru a-ți menține părul hidratat și pentru a preveni apariția firelor rebele.

Sfaturi de care să ții seama pentru un păr creț de invidiat

  • Nu folosi în exces uscătorul de păr. Îți usucă părul foarte tare și este una din principalele cauze ale apariției firelor rebele.
  • Poți folosi o placă de păr pentru a domoli firele rebele, dar aplică și o cremă hidratantă de calitate, de preferat naturală.
  • Evită toate produsele ce îți încarcă sau îți îngrașă părul, cum ar fi anumite creme pentru coafat din comerț. Optează pentru o cremă hidratantă naturală.
  • Peria pe care o folosești trebuie să aibă peri moi, naturali. Evită-le cu orice preț pe cele din metal sau plastic.
  • Alege produse pentru păr de calitate și fără alcool: șampon, gel, fixativ, spumă, etc.
  • Spală-te pe cap cu apă rece sau puțin călduță. Apa fierbinte usucă și subțiază firul de păr, ducând la apariția părului rebel și fragil.
  • Părul creț necesită tăierea vârfurilor în mod frecvent. De asemenea trebuie folosită o cremă hidratantă de calitate, pe care să o aplici atunci când părul este ud, pentru a-l descâlci mai ușor.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.