Cele mai bune măști pentru părul creț - Doza de Sănătate
 

Cele mai bune măști pentru părul creț

Dacă te-ai săturat de fire rebele și bucle dezordonate, apelează cu încredere la măști naturale pentru părul creț.
Cele mai bune măști pentru părul creț

Ultima actualizare: 25 mai, 2022

Dacă vrei să-ți schimbi înfățișarea și să-ți înfrumusețezi buclele naturale, apelează cu încredere la măști pentru părul creț. Pentru a avea un păr sănătos, frumos și strălucitor, în viața de zi cu zi sau la o ocazie specială, citește articolul următor și vei afla cum să prepari acasă diverse măști pentru a crea bucle bine definite.

Sfaturi pentru un păr creț minunat

Deși unele persoane consideră că este imposibil să obții bucle perfecte fără a folosi ondulatorul sau uscătorul de păr, realitatea este alta. Există numeroase metode de a reuși acest lucru, fără a-ți „ataca” părul cu aceste dispozitive.  Dacă ai părul drept sau buclele tale naturale nu sunt chiar atât de bine definite, prepară și aplică măști pentru părul creț

O modalitate excelentă de a obține bucle minunate este prin răsucirea șuvițelor de păr. După ce ți-ai spălat părul, lasă-l să se usuce un pic. Apoi ia câte o șuviță și răsucește-o pe deget, după care prinde-le pe toate cu niște agrafe și lasă-le să stea pentru o oră sau două. După uscarea naturală a părului, desprinde agrafele și trece-ți degetele prin păr pentru a mări volumul acestuia.

Aplicarea de măști pentru părul creț la duș

Dacă ai părul ușor ondulat, folosește un pieptene cu dinții mari pentru a-l descâlci când este încă ud, pentru a evita ruperea sa. Apoi separă părul în mai multe secțiuni și rulează una pe degete, ținând-o așa pentru aproximativ un minut. Procedează la fel cu toate celelalte secțiuni și lasă părul să se usuce în mod natural.

Bigudiuri și împletituri

Mamele și bunicile noastre nu aveau ondulatoare sau uscătoare de păr, dar aveau un păr creț de invidiat, cu bucle foarte frumoase. Acestea se obțineau cu ajutorul bigudiurilor și al agrafelor de păr. Procură aceste obiecte și cere îndrumarea unei femei mai în vârstă.

Nu este ceva greu de făcut, dar există întotdeauna anumite secrete și trucuri de descoperit. Înfășoară fiecare șuviță de păr în bigudiu și prinde-l cu agrafa, apoi acoperă-ți capul cu o eșarfă sau o plasă pentru păr și lasă bigudiurile să stea peste noapte. Dimineața, scoate fiecare bigudiu cu atenție. Cu siguranță părul tău creț va stârni admirația tuturor.

Fată ce utilizează măști pentru părul creț

O altă modalitate de a obține un păr ondulat (dacă ai părul drept) este să îl împletești când este ud. Poți să dormi cu părul împletit. Dimineața vei avea niște onduleuri frumoase. Cea mai bună metodă este să faci o împletitură franțuzească, începând din creștetul capului. Dacă ai părul mai lung, poți să-l împarți în mai multe secțiuni și să le împletești individual.

Măști pentru părul creț

Poți să prepari și anumite măști pentru părul creț care te ajută să domolești firele rebele.

Ulei de măsline și miere

Încălzește două linguri de ulei de măsline și jumătate de cană de miere de albine. Masează acest amestec pe scalp, îndreptându-te către vârfuri. Acoperă-ți capul cu o cască de duș, lasă masca să acționeze timp de o oră, apoi spală-ți părul cu un șampon fără sulfați. Mierea oferă și strălucire culorii naturale a părului.

Ulei de cocos

Uleiurile esențiale și naturale te ajută să obții bucle perfecte. Încălzește o cană de ulei de cocos și aplică-l pe toată suprafața părului. Acoperă-ți capul cu o cască de duș sau un prosop fierbinte. Spală-te pe cap cu apă rece și repetă procedeul de trei ori pe săptămână.

După fiecare tratament, usucă-ți puțin părul, apoi apelează la oricare dintre metodele descrise mai sus pentru a obține un păr creț sau ondulat.

Efectele unor măști pentru părul creț

Dietă

Știai că și alimentația poate să determine cât de creț este părul tău? În plus, cu cât bei mai multă apă zilnic (cel puțin doi litri) cu atât vei avea un organism mai hidratat și vei obține rezultate mai bune. Adaugă în dietă ulei de pește (natural sau sub formă de tablete), dar și mai multe fructe și legume.

Avocado și ulei de măsline

Aplică următorul tratament în fiecare săptămână. Amestecă pulpa unui fruct de avocado cu o lingură de ulei de măsline. Adaugă o linguriță de bicarbonat de sodiu și aplică amestecul pe păr. Lasă-l să acționeze timp de 15 minute, iar apoi clătește părul.

Spală-te pe cap în mod normal, apoi apelează la oricare dintre metodele prezentate mai sus pentru a avea bucle frumoase și un păr creț cu un aspect deosebit.

Alte trucuri pentru bucle perfecte

Dacă ai părul ondulat, dar buclele nu sunt bine „definite”, probabil că ai multe fire rebele. Pentru a scăpa de ele, urmează acești pași: spală-te pe cap cu un șampon și un balsam adecvate tipului tău de păr. Folosește un pieptene cu dinții rari pentru a-ți descâlci părul sub jetul de apă.

Părul va deveni mai puternic atunci când se usucă. Stoarce apa în exces, șterge-ți ușor părul cu un prosop, apoi separă-l în mai multe secțiuni. Formează mai multe onduleuri cu ajutorul degetelor, fără a folosi uscătorul de păr.

Este important să îți menții părul umed și să nu-l lași să se usuce. Poți folosi o spumă de păr înainte de a-ți pune părul pe bigudiuri mici prinse cu agrafe. Lasă părul prins în acest mod pentru cel puțin o jumătate de oră. Scoate fiecare bigudiu cu atenție, iar după ce le-ai îndepărtat pe toate, scutură-ți ușor capul. Piaptănă și aranjează părul doar cu degetele.

Nevoia de măști pentru părul creț și vopsit

O altă opțiune este să-ți usuci părul cu un prosop după ce ai făcut duș, iar apoi să lași capul în jos pentru ca părul să „atârne”. Începând de la vârfuri, răsucește mai multe șuvițe de păr până creezi un mănunchi de cârlionți care se întâlnesc în creștetul capului.

Poți aplica înainte de acest pas măști pentru părul creț. În felul acesta vei obține bucle minunate, fără mari eforturi și fără ajutorul dispozitivelor pe bază de căldură.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.