Produse naturale pentru părul rebel - Doza de Sănătate
 

Produse naturale pentru părul rebel

Te-ai săturat de aspectul părului rebel și dezordonat? Folosește următoarele remedii naturale!
Produse naturale pentru părul rebel

Ultima actualizare: 01 martie, 2022

Părul rebel și dezordonat este una dintre cele mai enervante probleme pe care le poți avea. Deși există multe produse în magazine ce pot îndrepta părul, nu trebuie să treci cu vederea toate acele produse naturale pentru părul rebel pe care le poți încerca chiar la tine acasă.

Există mai multe motive pentru care poți avea părul rebel. Cele mai comune sunt uscarea sau lipsa de hidratare a părului, stresul termic provocat de căldură, utilizarea în exces a vopselelor sau caracteristicile naturale ale părului tău.

În acest articol îți vom prezenta câteva produse naturale părul rebel, pe care le vei putea prepara la tine acasă. Citește în continuare și ia notițe!

Produse naturale pentru părul rebel

 • Fă piure dintr-o banană coaptă și adaugă o lingură de zeamă de lămâie și una de ulei de floarea soarelui. Amestecă bine și aplică-ți mixtura pe păr. Las-o să acționeze timp de 30 de minute, apoi spală-te pe cap ca de obicei. Nu folosi uscătorul—lasă-ți părul să se usuce în mod natural.
 • Amestecă o cană de ulei de măsline cu un ou crud. Spală-te pe cap sau cel puțin udă-ți părul. Aplică-ți amestecul. Lasă-l să acționeze timp de jumătate de oră, apoi spală-te pe cap din nou. Uleiul de măsline este un emolient minunat ce ajută la hidratarea firelor de păr. Ouăle conțin lecitină, un aminoacid ce repară țesuturile și stimulează producția de celule noi.
Fată ce are nevoie de produse naturale pentru părul rebel și încâlcit
 • Fă piure dintr-o banană coaptă și un fruct de avocado. Udă-ți părul, aplică masca, las-o să acționeze timp de 20-30 de minute, apoi spală-te pe cap ca de obicei. Bananele conțin antioxidanți ce ajută la repararea părului și sunt ideale pentru a prepara produse naturale pentru părul rebel. Fructele de avocado conțin acizi ideali pentru hrănirea părului.
 • Amestecă o cană de maioneză cu jumătate de avocado. Aplică-ți masca pe păr. După ce ți-ai înfășurat capul cu un prosop umed sau ți l-ai acoperit cu o casă de duș, las-o să acționeze timp de jumătate de oră. Apoi spală-te pe cap ca de obicei.
 • O bună modalitate pentru a îmblânzi părul rebel este să-ți masezi capul cu un ou crud. Lasă oul să acționeze timp de 15 minute. Apoi spală-te ca de obicei cu șampon și balsam.
Părul încâlcit

Produse naturale pentr părul rebel mai puțin cunoscute

 • Amestecă jumătate de cană de oțet de mere cu un litru de apă și agită bine. Aplică amestecul pe părul uscat înainte să te speli pe cap. Acest tratament natural va face părul să fie mai lucios.
 • Folosește uleiuri naturale sau esențiale, cum ar fi uleiul de nucă de cocos sau cel de migdale. Acestea vor hrăni părul rebel și îi vor da un miros plăcut. Spală-te pe cap ca de obicei. Masează-ți părul și pielea capului cu câteva picături de ulei.
 • Toarnă o jumătate de lingură de miere pe cap și masează-ți părul rebel. Mierea funcționează de minune ca balsam, are un miros excelent și, în plus, o poți combina cu diverse uleiuri esențiale înainte. Las-o să acționeze timp de zece minute. Apoi clătește-te cu apă rece și spală-te pe cap ca de obicei.
 • Poți încerca și apa carbogazoasă sau sifonul. După ce te speli pe cap ca de obicei, clătește-te bine cu apă carbogazoasă caldă.
Tânără cu părul rebel
 • Combină o cană de iaurt simplu cu pulpa unui castravete mediu sau mare răzuită. Aplică-ți acest amestec pe cap. Lasă-l să acționeze timp de jumătate de oră. Clătește-te cu apă caldă.
 • Combină o cană de lapte de nucă de cocos cu două linguri de miere și două linguri de ulei de măsline. Adaugă și pulpă de avocado. Această mască pentru păr este foarte hrănitoare. Las-o să acționeze timp de jumătate de oră, clătește-te bine, iar apoi spală-te pe cap ca de obicei.
 • Amestecă o conservă de cremă de nucă de cocos cu patru linguri de zeamă de lămâie. După ce te-ai spălat pe cap și ți-ai uscat părul, aplică-ți această mască și pune-ți o cască e duș. Lasă ingredientele să acționeze timp de cel puțin o oră. Apoi spală-te din nou pe cap cu șampon și balsam. Repetă acest tratament de două ori pe săptămână.
 • Combină o lingură de ulei de măsline cu o lingură din balsamul tău favorit. Aplică-ți amestecul pe cap. Folosește acest tratament de fiecare dată când te speli pe cap.
Fată care are nevoie de produse naturale pentru părul rebel

Alte sfaturi pentru a evita apariția părului rebel

 • Folosește numai produse naturale pentru părul rebel. Ai grijă să le eviți pe cele ce conțin alcool.
 • Atunci când te speli pe cap, folosește numai apă călduță sau rece—nu folosi niciodată apă fierbinte.
 • După ce te speli pe cap, șterge-te bine cu prosopul și aplică-ți o cremă hidratantă pe păr înainte să te piepteni. Evită uscătoarele de păr și lasă-ți părul să se usuce în mod natural.
 • Evită diversele accesorii, cum ar fi bentițele sau elasticele, deoarece acestea îți pot deteriora sau rupe firele de păr. În plus, nu-ți ține părul prea strâns și lasă-l liber atunci când te culci.
 • Folosește numai perii de lemn, deoarece cele de plastic sau metal (dar și pieptenii) produc mai multă energie statică.
 • Evită ondulatoarele și uscătoarele de păr. Dacă trebuie neapărat să folosești un uscător, folosește-l doar rareori și ține-l la o distanță de cel puțin 30 de cm de cap.
 • Încearcă să nu te speli pe cap chiar în fiecare zi, deoarece acest obicei îți va deschide porii și, ca prin „magie”, te vei trezi cu păr rebel. Deși este foarte important să faci duș în fiecare zi, spală-te pe cap doar o dată la două sau trei zile.

Sperăm că ți-a făcut plăcere să citești acest articol despre produse naturale pentru părul rebel și că sfaturile de mai sus te vor ajuta să-ți ții sub control podoaba capilară.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.