Produse naturale ce țin în frâu părul creț

· 8 octombrie 2015

Una din cele mai enervante probleme ale părului pe care o poți avea, în special atunci când este umezeală afară, este părul creț. Deși există o grămadă de produse în magazine ce pot îndrepta părul creț, nu trebuie să treci cu vederea toate tratamentele naturiste pe care le poți încerca chiar la tine acasă.

Există mai multe motive pentru care poți avea părul creț. Cele mai comune sunt uscarea sau lipsa de hidratare a părului, dar și stresul termic provocat de căldură, utilizarea în exces a vopselelor sau caracteristicile naturale ale părului tău sunt cauze posibile.

În acest articol îți vom prezenta câteva tratamente pentru a preveni părul creț, pe care le vei putea încerca la tine acasă. Citește în continuare și o să le afli!

Tratamente pentru a preveni părul creț

 • Fă piure dintr-o banană coaptă și adaugă o lingură de zeamă de lămâie și una de ulei de floarea soarelui. Amestecă bine și apoi aplică-ți mixtura pe păr. Las-o să acționeze timp de 30 de minute, iar apoi spală-te pe cap ca de obicei, dar nu folosi uscătorul—lasă-ți părul să se usuce în mod natural.
 • Amestecă o cană de ulei de măsline cu un ou crud. Spală-te pe cap, sau cel puțin udă-ți părul, iar apoi aplică-ți amestecul. Lasă-l să acționeze timp de jumătate de oră, iar apoi spală-te pe cap din nou. Uleiul de măsline este un emolient minunat ce ajută la hidratarea firelor de păr, iar ouăle conțin lecitină, un aminoacid ce repară țesuturile și stimulează producția de celule noi.
Părul creț încâlcit

 • Fă piure dintr-o banană coaptă și un fruct de avocado. Udă-ți părul, aplică-ți masca, las-o să acționeze timp de 20-30 de minute, iar apoi spală-te pe cap ca de obicei. Bananele conțin mulți antioxidanți ce ajută la repararea părului, iar fructele de avocado conțin acizi ideali pentru hrănirea părului.
 • Amestecă o cană de maioneză (făcută acasă sau cumpărată din magazin) cu jumătate de avocado. Aplică-ți masca pe păr și, după ce ți-ai înfășurat capul cu un prosop umed sau ți l-ai acoperit cu o casă de duș, las-o să acționeze timp de jumătate de oră, iar apoi spală-te pe cap ca de obicei.
 • O bună modalitate pentru a-ți îmblânzi părul creț este să-ți masezi capul cu conținutul unui ou crud. Masează în special acele regiuni foarte destrăbălate, lasă oul să acționeze timp de 15 minute, iar apoi spală-te ca de obicei cu șampon și balsam.
Părul creț: vârfuri despicate

 • Amestecă jumătate de cană de oțet de mere cu un litru de apă și agită bine. Apoi aplică-ți amestecul pe păr (ce ar trebui să fie uscat) înainte să te speli pe cap. Acest tratament natural nu numai că te va ajuta să scapi de părul creț, dar îți va și face părul să fie mai lucios.
 • Folosește uleiuri naturale sau esențiale, cum ar fi uleiul de nucă de cocos sau cel de migdale. Aceste uleiuri îți vor hrăni părul creț și îi vor da un miros plăcut. Spală-te pe cap ca de obicei și, atunci când capul îți este pe jumătate uscat, masează-ți părul și pielea capului cu câteva picături de ulei. Și uleiul de măsline este o opțiune foarte bună, deși acest ulei nu îi va da părului tău nici un miros.
 • Toarnă-ți o jumătate de lingură de miere pe cap și masează-ți părul creț. Mierea funcționează de minune ca balsam, are un miros excelent și, în plus, o poți combina cu diverse uleiuri esențiale înainte să ți-o aplici pe păr. Las-o să acționeze timp de zece minute, iar apoi clătește-te cu apă rece și spală-te pe cap ca de obicei.
 • Poți încerca și apa carbogazoasă sau sifonul. După ce te speli pe cap ca de obicei, clătește-l bine cu niște apă carbogazoasă caldă.
Părul creț

 • Combină o cană de iaurt simplu cu pulpa unui castravete mediu sau mare dată prin mixer. Aplică-ți acest amestec pe cap și lasă-l să acționeze timp de jumătate de oră. Apoi clătește-te cu apă caldă și descurcă-ți firele de păr cu degetele.
 • Combină a cană de lapte de nucă de cocos cu două linguri de miere și două linguri de ulei de măsline. Apoi adaugă și un piure de pulpă de avocado. Această mască pentru păr este foarte hrănitoare. Las-o să acționeze timp de jumătate de oră, clătește-te bine, iar apoi spală-te pe cap ca de obicei.
 • Amestecă o conservă de cremă de nucă de cocos cu patru linguri de zeamă de lămâie. După ce te-ai spălat pe cap și ți-ai uscat părul, aplică-ți această mască și pune-ți o cască e duș. Lasă ingredientele să acționeze timp de cel puțin o oră (poți să faci altceva între timp), iar apoi spală-te din nou pe cap cu șampon și balsam. Repetă acest tratament de două ori pe săptămână.
 • Combină o lingură de ulei de măsline cu o lingură din balsamul tău favorit, iar apoi aplică-ți amestecul pe cap. Folosește acest tratament de fiecare dată când te speli pe cap și nu vei mai avea niciodată probleme cu părul creț.
Părul creț: păr uscat

Alte sfaturi pentru a evita părul creț

 • Folosește numai produse pentru păr de calitate. Unele dintre acestea sunt făcute special pentru a ține sub control părul creț. Însă, ai grijă să le eviți pe cele ce conțin alcool.
 • Atunci când te speli pe cap, folosește numai apă caldă, călduță sau rece—nu folosi niciodată apă fierbinte sau părul ți se va usca și mai mult.
 • După ce te speli pe cap, șterge-te bine cu prosopul și aplică-ți o cremă hidratantă pe păr înainte să te piepteni. Evită uscătoarele de păr și lasă-ți părul să se usuce în mod natural.
 • Evită diversele accesorii, cum ar fi bentițele sau elasticele, deoarece acestea îți pot deteriora sau rupe firele de păr. În plus, nu-ți ține părul prea strâns și lasă-l liber atunci când te culci.
 • Folosește numai perii de lemn, deoarece cele de plastic sau metal (dar și pieptenii) produc mai multă energie statică.
 • Evită ondulatoarele și uscătoarele de păr. Dacă trebuie neapărat să folosești un uscător, folosește-l doar rareori și ține-l la o distanță de cel puțin 30 de cm de cap.
 • Încearcă să nu te speli pe cap chiar în fiecare zi, deoarece acest obicei îți va deschide porii și, ca prin „magie”, te vei trezi că ai părul creț. Deși este foarte important să-ți faci duș în fiecare zi, spală-te pe cap doar o dată la două sau trei zile.

Sperăm că ți-a făcut plăcere să citești acest articol și că sfaturile de mai sus te vor ajuta să-ți ții sub control părul creț!