Acoperiți firele de păr alb cu preparate realizate acasă

28 septembrie 2015
Deși firele de păr alb apar pe fond genetic, și factori precum stresul sau un stil de viață nesănătos pot duce la apariția lor mai devreme decât ar fi normal.

Aceste fire de păr alb, sau mai decolorate, care apar și la femei și bărbați după vârsta de 40 de ani, nu sunt prea „drăguțe” pentru că, de obicei, dacă cineva vede că aveți păr alb, înseamnă că îmbătrâniți deja. Dacă vă confruntați cu fire de păr alb, vă invităm să citiți acest articol pentru a afla câteva dintre cele mai bune soluții pentru a masca această problemă.

Ce provoacă apariția firelor de păr alb?

Părul alb este un semn al îmbătrânirii, deși, aceste fire apar de multe ori și la persoane mai tinere de 35 de ani. Se observă mai ușor la persoanele cu păr închis la culoare. Și, ca și în cazul ridurilor, oamenii caută diferite moduri de a le ascunde. Deși nu putem împiedica apariția firelor de păr alb, o putem întârzia cu ajutorul unor preparate în casă, sau cu vopsea naturală.

Trecerea anilor este cauza principală a apariției părului alb. Dar, vârsta la care se întâmplă acest lucru depinde de gena moștenită de la mama fiecăruia. De exemplu, dacă mama dumneavoastră a avut păr alb de la o vârstă tânără, probabil că veți avea aceeași problemă la 40 de ani (sau mai devreme). Motivul este lipsa melaninei, un pigment natural care dă culoarea părului. Iar factori precum stresul sau un stil de viață nesănătos pot contribui la apariția mai multor fire de păr alb decât ar fi normal. Se mai spune că și zahărul rafinat sau produsele din zahăr ar putea avea o contribuție în acest sens, deși nu s-a dovedit încă.

păr alb

Părul alb este o problemă mai frecventă la femei decât la bărbați și, de obicei, tot la ele apare mai devreme. Majoritatea oamenilor încearcă să acopere aceste fire, într-un fel sau altul.

Soluții pentru a întârzia apariția firelor de păr alb

Cu ajutorul acestor preparate făcute în casă puteți să îmbunătățiți aspectul părului dumneavoastră și să întârziați pierderea culorii din fire. Aceste remedii hidratează și întăresc firul de păr. Dacă vă aflați în situația unei albiri premature, înseamnă că principala cauză este moștenirea genetică (așa cum am spus mai devreme), dar nu este exclusă nici o deficiență de iod sau cupru. Mâncați mai multe nuci, cereale integrale, legume, avocado și mazăre. Renunțați la fumat și consumați mai puțin alcool. Prin urmare, cele mai bune remedii preparate acasă, pentru a evita apariția părului alb, sunt:

Salvie

Această plantă este recomandată persoanelor cu părul castaniu. Salvia are multe proprietăți și diferite aplicații. Faceți o infuzie cu o mână de frunze de salvie, una de ceai negru, într-o jumătate de litru de apă fierbinte. Lăsați să se răcească și folosiți-o pentru a vă clăti părul.

salvia

Rozmarin

Dacă aveți părul închis la culoare, vă recomandăm o infuzie făcută cu rozmarin. Faceți un ceai din patru linguri de rozmarin într-o jumătate de litru de apă. Este bun și pentru întărirea rădăcinilor și îmbunătățirea stării de sănătate a scalpului. Folosiți un recipient cu pulverizator ca să acoperiți total părul. Părul va avea un aspect mai închis la culoare după câteva aplicații.

Mușețel și turmeric

Aceste plante sunt recomandate pentru persoanele cu păr blond. Faceți o infuzie cu amândouă. Adăugați 4 linguri de mușețel la un litru de apă, filtrați și folosiți la clătire. Drept rezultat, părul va avea o strălucire aurie care acoperă firele de păr alb. Dacă doriți să dați o nuanță ca de miere părului, puteți adăuga două linguri de turmeric pudră.

Avocado și ulei de argan sau nucă de cocos

Acestea pot fi cei mai buni aliați dacă vreți să întârziați apariția firelor de păr alb. Mai mult, uleiurile lor au efect natural de hidratare. Faceți un amestec cu toate trei ingredientele. Aplicați această mască pe păr și acoperiți capul cu un prosop. Lăsați să acționeze timp de 20 de minute și clătiți cu apă călduță.

avocado

Magnolie

Ceaiul de magnolie este excelent pentru acoperirea firelor albe. Amestecați o lingură cu magnolie într-o cană cu apă fierbinte. Când se răcește, filtrați-o și folosiți-o la clătire, pe părul curat. Va închide la culoare părul alb și îi va da un aspect mai uniform.

Remedii preparate în casă pentru acoperirea firelor de păr alb

În plus față de remediile propuse mai sus, puteți beneficia și de aceste soluții cu ingrediente pe care le aveți la îndemână, pe acasă.

Ouă, nuci și rozmarin

Aveți nevoie de 2 frunze de nuc, 5 nuci pisate, 1 coajă de ou și o mână de rozmarin. Amestecați toate ingredientele până se formează o pastă pe care o veți folosi drept mască. După ce ați aplicat-o, lăsați-o să acționeze o oră, după care clătiți cu multă apă. Repetați o dată pe săptămână.

Rozmarin și salvie

Aveți nevoie de trei linguri cu fiecare din aceste ingrediente, proaspete dacă este cu putință, și de o cană cu apă fierbinte. Amestecați bine și lăsați 10 minute. Când se răcește, strecurați și folosiți la clătirea finală a părului. Nu mai dați cu apă după aceea.

Henna și suc de lămâie

Aveți nevoie doar de trei linguri cu henna pudră și o lingură cu suc de lămâie. Amestecați bine până se formează o pastă. Aplicați pe păr și apoi acoperiți-l cu ceva de plastic. Lăsați să acționeze astfel timp de trei ore, apoi clătiți. Henna va da o nuanță roșcată părului dacă repetați acest procedeu de câteva ori.

vopsea-henna

Te-ar mai putea interesa