6 remedii ce reduc firele albe apărute prematur - Doza de Sănătate
 

6 remedii ce reduc firele albe apărute prematur

Datorită antioxidanților și pigmenților naturali din cafea, aceasta acoperă firele albe în mod natural fără a expune părul la chimicale toxice. Află mai multe din acest articol!
6 remedii ce reduc firele albe apărute prematur

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Firele albe apărute prematur reprezintă o problemă estetică des întâlnită care, deși nu afectează sănătatea persoanelor în cauză, poate fi foarte supărătoare.

Pierderea naturală a culorii părului are loc ca urmare a scăderii producției de melanină. Astfel, apar fire albe sau sure.

Deși albirea părului este o parte componentă a îmbătrânirii corpului, factori precum stresul sau moștenirea genetică pot accelera acest proces.

Din fericire, există multe remedii naturale cu proprietăți deosebite care acoperă sau reduc numărul firele albe. În acest articol, îți prezentăm cele mai bune 6 opțiuni.

Sigur vei fi încântată de rezultate!

1. Ceapa reduce firele albe apărute prematur

Remediu cu ceapă pentru firele albe apărute prematur

Ceapa este un tratament natural excelent care previne apariția prematură a firelor albe, dar și alte probleme ale părului.

Proprietățile sale antifungice reduc mătreața și celulele moarte și optimizează fluxul oxigenului de la rădăcini până la vârfuri. Astfel, ceapa stimulează creșterea sănătoasă a părului și combate căderea acestuia.

Mod de întrebuințare

 • Extrage sucul unei cepe și masează-l pe toată suprafața scalpului și a părului.
 • Acoperă-ți capul cu o cască de duș și lasă remediul să acționeze 30 de minute.
 • Spală-te cu șamponul tău obișnuit și repetă tratamentul de 3 ori pe săptămână. 

2. Frunzele de curry

Frunzele de curry sunt un tonic natural pentru păr. Dacă sunt utilizate în mod regulat, acestea combat albirea prematură a părului.

Antioxidanții din frunzele de curry reduc efectele negative ale radicalilor liberi și reglează pH-ul natural al scalpului.

Mod de întrebuințare

 • Pune mai multe frunze de curry într-o cratiță cu apă și lasă-le să fiarbă la foc mic timp de 10 minute.
 • Strecoară infuzia și folosește lichidul pentru a-ți clăti părul.
 • Repetă tratamentul de două sau trei ori pe săptămână.

3. Ceaiul negru

 Ceaiul negru acoperă firele albe apărute prematur

Pigmenții naturali din ceaiul negru acoperă firele albe fără a expune părul la chimicale agresive. Această băutură conține antioxidanți puternici, vitamine și minerale care, dacă acționează la rădăcini, stimulează creșterea părului și îi oferă strălucire.

Mod de întrebuințare

 • Prepară 2 sau 3 căni de ceai negru concentrat și, când dă în clocot, adaugă o linguriță de sare de mare.
 • Lasă-l să se răcească și, când ajunge la o temperatură suportabilă, aplică-l pe toată suprafața părului.
 • Lasă-l să acționeze 30 de minute, apoi clătește.
 • Repetă tratamentul o dată la două zile.

4. Cafeaua

Cafeaua este unul dintre cele mai utilizate ingrediente naturale pentru vopsirea părului negru sau castaniu închis. Pigmenții și antioxidanții din compoziția sa hrănesc în profunzime firele și reduc decolorarea.

În plus, cafeaua acționează ca un exfoliant natural, eliminând pielea moartă și alte impurități acumulate la nivelul scalpului.

Mod de întrebuințare

 • Prepară două sau trei căni de cafea tare, iar atunci când ajunge la o temperatură suportabilă, aplică lichidul pe toată suprafața părului și a scalpului.
 • Lasă-l să acționeze 30 de minute și clătește cu șampon și balsam.
 • Folosește acest tratament de 2 – 3 ori pe săptămână. 

5. Avocado

Avocado reduce firele albe apărute prematur

Chiar dacă avocado nu are proprietăți care acoperă firele albe, folosirea sa regulată este o metodă naturală și eficientă de a reduce apariția lor prematură.

Avocado are un conținut bogat de acizi grași, vitamina E și minerale care, odată absorbite, combat efectele chimicalelor și ale radicalilor liberi.

Mod de întrebuințare

 • Pasează pulpa unui avocado foarte copt și masează-l pe toată suprafața părului și a scalpului.
 • Acoperă părul cu o cască de duș și lasă remediul să acționeze 30 de minute. 
 • Clătește cu șamponul tău obișnuit și repetă de cel puțin 3 ori pe săptămână.

6. Salvia

Salvia este una dintre cele mai populare plante pentru acoperirea părului alb și combaterea îmbătrânirii premature a părului.

Antioxidanții și nutrienții esențiali din salvie reduc decolorarea părului și combat uscăciunea și căderea excesivă a acestuia.

Mod de întrebuințare

 • Fierbe mai multe frunze de salvie în 2 sau 3 căni de apă. După ce ai preparat infuzia, las-o deoparte până când este gata de folosit.
 • Strecoară infuzia și aplic-o pe toată suprafața părului, fără să clătești.
 • Repetă tratamentul de cel puțin trei ori pe săptămână.

Vrei să îți menții părul sănătos și puternic? Încearcă remediul care ți-a atras cel mai mult atenția și redu sau acoperă firele albe apărute înainte de vreme!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Balakrishnan, R., Vijayraja, D., Jo, S. H., Ganesan, P., Su-Kim, I., & Choi, D. K. (2020). Medicinal Profile, Phytochemistry, and Pharmacological Activities of Murraya koenigii and its Primary Bioactive Compounds. Antioxidants (Basel, Switzerland)9(2), 101. https://doi.org/10.3390/antiox9020101
 • Hajare, Rahul & A.G.Tated,. (2012). Onion Juice: An Effective Home Remedy for Combating Alopecia.. International Journal of Pharmaceutical Research and DEVELOPMENT. 4. 93-97.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.