Încearcă să-ți vopsești părul cu extracte naturale! - Doza de Sănătate
 

Încearcă să-ți vopsești părul cu extracte naturale!

Atunci când îți vopsești părul, ai ocazia să-ți schimbi aspectul, să-i dai coafurii tale un look modern sau să ascunzi acele rușinoase fire albe. Însă, dacă vrei să-ți vopsești părul, în mod obișnuit trebuie să mergi la salon, pentru că, dacă încerci pe cont propriu, este posibil să dai peste niște produse foarte nocive pentru capul tău.
Încearcă să-ți vopsești părul cu extracte naturale!

Ultima actualizare: 18 decembrie, 2018

Știai că există anumite extracte naturale cu care poți să îți vopsești părul? Nu vorbim de acei coloranți pe bază de plante, ci mai degrabă de niște vopsele pe care le poți prepara la tine acasă, ce îți vor hrăni părul și îi vor oferi acestuia diverse beneficii. Mai jos îți vom prezenta aceste vopsele naturale și îți vom și explica cum poți să le prepari.

Aceste produse sunt complet naturale, motiv pentru care nu vei obține același rezultat ca atunci când folosești produse artificiale. Acestea din urmă rezistă mai mult timp și îți pot colora părul în culori foarte ciudate sau intense.

Însă, aceste vopsele naturale vor da părului tău o culoare frumoasă și naturală. În plus, le vei putea folosi foarte des, deoarece ele nu-ți vor deteriora părul. Le poți folosi chiar și în timpul sarcinii!

Dacă vrei să-ți vopsești părul roșu

Această vopsea este probabil unul din cele mai cunoscute produse naturale: henna. Henna îți poate colora părul roșu până la rădăcini și îi poate da acestuia grosime și sănătate. Dintre vopselele naturale din acest articol, henna este printre cele mai rezistente. Noua culoare îți va rezista până la 3 luni!

Amestecă niște pudră henna cu un pic de suc de lămâie sau cu balsam. În felul acesta, pudra nu-ți va usuca părul prea mult.

Ai grijă să porți mănuși atunci când te vopsești, pentru că henna îți poate colora și pielea.

Vopsești părul cu henna

Dacă vrei să-ți vopsești părul blond

Abilitatea mușețelului de a da părului nostru un ton mai luminos este bine-cunoscută. Acesta este motivul pentru care mai multe mărci de șampon îl includ ca ingredient în produsele lor pentru a întări nuanțele de blond.

Poți să-ți prepari o infuzie de mușețel, pe care apoi să ți-o aplici pe păr timp de jumătate de oră, după care te poți spăla pe cap.

Dacă vrei să-ți vopsești părul brunet

Frunzele de nuc pot da părului tău un ton brunet, dar și luciu și rezistență. Pentru a prepara această vopsea, trebuie să fierbi frunzele în apă. Atunci cât este încă cald, să-ți aplici amestecul pe păr și să-l lași să acționeze timp de 15 minute.

De-a lungul istoriei, această vopsea a fost preparată prin fierberea frunzelor de nuc în bere. Acest din urmă ingredient este de asemenea foarte bun pentru părul tău, dându-i mult luciu.

O altă variantă este să fierbi niște salvie și rozmarin în multă apă timp de șase ore. Salvia, în plus, te poate ajuta să-ți ascunzi primele fire de păr albe.

Și rozmarinul este o plantă excelentă pentru părul tău, ajutând la prevenirea căderii părului. Atunci când infuzia s-a răcit, adaugă o lingură de oțet de mere și aplic-o pe păr. Stai liniștită timp de jumătate de oră și apoi spală-te pe cap.

Dacă vrei să-ți vopsești părul negru

Prepară o infuzie de ceai negru, amestec ce te poate și ajuta să revii la culoarea ta naturală dacă te-ai vopsit deja. Această infuzie trebuie preparată într-o concentrație mare și lăsată pe foc timp de jumătate de oră. Apoi, aplic-o pe păr și las-o să acționeze timp de 20 de minute.

Vopsești părul negru

Câteva sfaturi

  • Îți recomandăm să eviți recipientele sau ustensilele de aluminiu atunci când îți prepari o vopsea de păr naturală.
  • După ce ți-ai aplicat vopseaua pe păr, acoperă-ți capul cu o bonetă de unică folosință pentru a obține rezultate mai bune.
  • Repetă acest proces la fiecare câteva zile, până când obții culoarea pe care o vrei.
  • Singurul dezavantaj al acestor vopsele față de cele artificiale este că ele nu îți vor face părul la fel de lucios. Însă, poți rezolva această problemă aplicându-ți frecvent și în mod egal măști hidratante și oțet de mere combinat cu apă. Cu cât ai părul mai uscat, cu atât trebuie să folosești mai mult oțet. Aplică-ți masca sau amestecul pe păr, lasă-le să acționeze timp de câteva minute Spală-te apoi pe cap cu apă rece sau caldă.
  • Îți recomandăm să folosești numai șampoane naturale și organice. Astfel părul nu ți se va deteriora foarte mult și vopseaua va rezista mai mult timp. Aceste șampoane sunt ceva mai scumpe și nu produc prea multă spumă. Însă, pe termen lung, părul îți va fi mai sănătos și nu va mai trebui să te speli la fel de des ca înainte. Șampoanele naturale îți mențin părul curat pentru mai mult timp. Într-un articol viitor, te vom învăța cum să-ți speli părul folosind doar oțet și bicarbonat de sodiu.

Sursa fotografiilor: miss pupik.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.