Creme pentru păr mătăsos și moale - Doza de Sănătate
 

Creme pentru păr mătăsos și moale

Părul sănătos și frumos oferă un aspect fizic plăcut. Pentru o podoabă capilară sănătoasă, apelează la produse fără chimicale.
Creme pentru păr mătăsos și moale

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Știm cu toții că un păr frumos este o parte importantă a înfățișării noastre, motiv pentru care multe femei cheltuiesc foarte mulți bani pe produse de îngrijire a părului sau pe vizitele la saloanele de înfrumusețare. Te-ai gândit vreodată să prepari acasă creme pentru păr mătăsos și moale?

Fie că faci asta pentru că vrei să arăți bine la locul de muncă sau în orice altă circumstanță, trebuie să știi că dacă îți încarci părul cu vopsea și alte produse chimice care se găsesc pe piață, îți pui în pericol sănătatea.

Astăzi vom vorbi despre cum poți avea un păr frumos și sănătos fără a apela la produse dăunătoare sau costisitoare. Mai exact, îți vom prezenta mai multe rețete pentru prepararea unor creme pentru păr mătăsos și moale în mod natural.

Femeie ce a aplicat creme pentru păr mătăsos

Deși produsele naturale nu îți afectează sănătatea, trebuie să ai multă răbdare și să fii consecventă în utilizarea lor. Depinde, de asemenea, și de ce tip de păr ai. Dacă este creț și electrizat ca urmare a excesului de umezeală din atmosferă sau a faptului că este deteriorat, aceste creme îl vor face să fie mai ușor de aranjat. Chiar și așa, nu te aștepta la minuni.

Creme pentru păr mătăsos și moale

Lapte de cocos și zeamă de lămâie

Nucă de cocos în creme pentru păr mătăsos

Pentru a prepara această cremă, trebuie să adaugi zeama unei lămâi într-un pahar cu lapte de cocos. Amestecă bine ingredientele. Lasă produsul  să se răcească în frigider până observi un strat subțire de cremă formându-se la suprafață.

Aplică amestecul pe păr și lasă-l să stea pentru 20 de minute. Nu uita să acoperi părul cu un prosop pentru a permite produsului să pătrundă mai bine.

După ce au trecut cele 20 de minute, clătește părul până îndepărtezi toată crema. Apoi spală-te pe cap așa cum o faci de obicei. Dacă ești consecventă în utilizarea acestei creme pentru păr mătăsos, vei observa rezultate foarte îmbucurătoare.

Cremă cu lapte și miere

Adaugă câteva picături de miere într-un pahar cu lapte. Amestecă bine și aplică produsul pe păr. Lasă-l să stea timp de o oră și jumătate sau două ore. Clătește apoi părul și spală-l cu un șampon blând.

Ulei de măsline

Toate uleiurile naturale ajută la hidratarea și repararea firului de păr. Vom vorbi acum despre uleiul de măsline, cu toate că și cel de migdale prezintă multe dintre aceste beneficii. Aceste uleiuri redau sănătatea părului, făcându-l să arate și să se simtă mult mai mătăsos la atingere.

Încălzește puțin ulei, dar ai grijă să nu-l arzi sau să nu te frigi. Aplică uleiul călduț pe păr. Lasă-l să acționeze pentru câteva minute. Poți să-ți acoperi părul cu o căciulă termică. Dacă nu deții așa ceva, poți folosi un prosop fierbinte. După ce au trecut cele câteva minute, clătește și spală-ți părul în mod normal.

Ulei de măsline în creme pentru păr mătăsos

Dacă ai părul gras, ar fi mai bine să nu aplici produsul prea aproape de rădăcini. Și ține minte că aceste creme pentru păr mătăsos dau rezultate în timp. Ar trebui să folosești acest produs de cel puțin două ori pe săptămână pentru ca părul tău să devină mai strălucitor, mai drept și, prin urmare, mai ușor de aranjat.

Produsele chimice oferă rezultate rapide, dar… oare merită să riști? Este important să știi că aceste substanțe dăunătoare pătrund în scalp, ajung în sânge.

De aceea este bine să te gândești cât de necesar este să folosești produse care în timp îți pot afecta sănătatea. Este mult mai bine să alegi creme pentru păr mătăsos pe care le poți prepara la tine acasă, fără să fie nevoie să cheltuiești mulți bani.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.