Fortifică-ți părul cu un balsam 100% natural

· 5 iulie 2016
Oțetul de mere oferă numeroase beneficii pentru păr și frumusețe. Pe lângă abilitatea sa de a restaura luciul natural al părului, acest produs luptă împotriva infecțiilor bacteriene și fungice, motiv pentru care este un remediu excelent împotriva mătreței.

Produsele de îngrijire a părului pe care le numim balsamuri sunt disponibile pe piață de mult timp și au fost incluse în rutinele de înfrumusețe a milioane de femei din toată lumea. Șamponul curăță și reîmprospătează părul, dar acest produs trebuie completat cu un balsam ce poate proteja și regenera părul.

Atunci când te speli pe cap, îndepărtezi excesul de sebum, celulele moarte și impuritățile acumulate în păr. Însă acest proces lasă foliculii ușor inflamați, părul fiind astfel vulnerabil degradării cauzate de radicali liberi sau căldură.

Rolul balsamului pe care îl aplici ulterior este să ofere părului nutrienți esențiali și să reducă deteriorarea sa. Din fericire, acest produs este ușor de achiziționat și există diverse sortimente pentru care poți opta în funcție de nevoile tale.

Însă dacă vrei cei să economisești bani și preferi produse 100% naturale, ai la dispoziție numeroase balsamuri naturale foarte eficiente, care îți oferă aceleași beneficii ca produsele din comerț. Vrei să afli care sunt acestea?

Un balsam natural pe bază de oțet de mere

Poți prepara un balsam natural cu oțet de mere

Următorul balsam are la bază oțet de mere și este o variantă la îndemână pentru a-ți fortifica părul și a redobândi luciul acestuia. Ți-am vorbit despre proprietățile uimitoare ale oțetului de mere în multe alte articole, acest produs având numeroase utilizări casnice.

Ceea ce poate nu știai este faptul că oțetul de mere poate fi aplicat pe păr în locul balsamurilor comerciale, ce deseori conțin chimicale periculoase. Mai mult, pe lângă faptul că poate face părul moale și poate să-l descâlcească, oțetul de mere oferă anumite beneficii care, fără îndoială, îi dovedesc utilitatea în detrimentul altor produse.

Citește și: Oțetul de mere: utilizări frecvente în cosmetică

Luptă împotriva mătreții

Grație proprietăților sale antifungice și antibacteriene, oțetul de mere este o modalitate excelentă de a reduce prezența ciupercii care produce mătreața. În plus, acest produs ameliorează senzația mâncărime și iritația scalpului.

Restaurează pH-ul natural al părului

Un balsam natural nu va dezechilibra pH-ul natural al părului

Dereglările pH-ului părului pot cauza probleme cum ar fi un scalp prea uleios sau prea uscat. Din păcate, există numeroși factori care pot cauza acest dezechilibru, conferind părului un aspect fragil. Oțetul de mere restaurează imediat nivelul normal de pH, care trebuie să fie între 4 și 5,5.

Conservă uleiurile naturale ale părului

Foliculii de păr joacă un rol esențial în conservarea uleiurilor naturale ce mențin părul sănătos și strălucitor. Elementele din compoziția oțetului de mere susțin regenerarea foliculilor, ajutându-i să rețină uleiurile naturale fără a cauza alte schimbări.

Stimulează creșterea părului

Anumite tipuri de balsam stimulează creșterea părului

Aplicat direct pe scalp, oțetul de mere stimulează fluxul sanguin către rădăcinile firelor de păr, stimulând creșterea naturală a acestora. Mai mult, acest produs elimină microorganismele care pot afecta negativ foliculii.

Remediază vârfurile despicate

Dacă este aplicat pe cap în mod consecvent, oțetul de mere va îmbunătăți calitatea părului și va reduce apariția vârfurilor despicate, care sunt foarte inestetice.

Te sfătuim să citești și: 5 remedii pentru căderea părului

Cum se poate prepara un balsam natural cu oțet de mere?

Un balsam natural îți va face părul mai frumos și lucios

Ai nevoie de oțet de mere 100% natural, acest sortiment oferind cele mai multe beneficii posibile. Oțetul de mere 100% natural este supus unor procese de rafinare diferite față de celelalte sortimente, vitaminele, fibrele și oligoelementele din compoziția acestui produs fiind perfect conservate.

Deși acest balsam are un miros slab, el va dispărea pe măsură ce părul se usucă.

Ingrediente

  • 4 linguri de oțet de mere
  • 1 cană de apă
  • 1 sticlă cu pulverizator

Indicații

  • Diluează oțetul de mere în apă și fierbe amestecul la foc mic timp de 20 de minute.
  • Când este gata, ia amestecul de pe foc și lasă-l să se răcească timp de 30 de minute.
  • Toarnă lichidul într-o sticlă cu pulverizator pentru a-l putea aplica.

Mod de aplicare

  • Spală-te pe cap cu șamponul tău obișnuit, iar apoi pulverizează-ți pe păr balsamul preparat.
  • Masează ușor balsamul pe scalp cu mișcări circulare.
  • Lasă balsamul să acționeze pentru câteva minute, apoi clătește-te.
  • Poți utiliza acest balsam natural în fiecare zi. Pentru cele mai bune rezultate posibile, aplică-l de cel puțin trei ori pe săptămână.

Dacă părul tău este prea uleios, prepară-ți un balsam mai concentrat, mărind cantitatea de oțet de mere utilizată. Însă ai grijă să nu aplici niciodată oțet de mere direct pe păr fără a-l dilua în prealabil, acest produs fiind foarte agresiv în stare pură.

Include acest balsam pe bază de oțet de mere în rutina ta de înfrumusețare, iar părul tău va fi mai strălucitor și mai sănătos în timp scurt.