Tratamentul cu lămâie împotriva căderii părului - Doza de Sănătate
 

Tratamentul cu lămâie împotriva căderii părului

Zeama de lămâie este foarte eficientă pentru a elimina mătreața și a preveni căderea părului. Poți spori eficiența acestui lichid combinându-l cu ingrediente precum apă de nucă de cocos sau albuș de ou.
Tratamentul cu lămâie împotriva căderii părului
Karla Henríquez

Verificat și aprobat de doctorul Karla Henríquez.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Părul este o componentă esențială a look-ului nostru, fiind unul din primele aspecte care iese în evidență atunci când ieșim în lume. Pentru multe dintre noi, a avea un păr lung, voluminos și strălucitor este un obiectiv pe care nu îl putem realiza fără a depune mult efort și a folosi diverse tratamente. Tratamentul cu zeamă de lămâie se numără printre remediile ale căror proprietăți susțin creșterea părului.

Expunerea constantă la soare, poluarea și alți factori pot deteriora părul și scalpul. Deteriorarea părului a devenit o problemă din ce în ce mai frecventă, la care se adaugă și căderea excesivă a părului. Căderea părului este o problemă foarte greu de remediat.

Deși avem la dispoziție diverse tratamente pentru a reduce căderea părului, intervenția unui profesionist este aproape întotdeauna indispensabilă în această situație.

Din fericire, există mai mult remedii naturiste ale căror proprietăți susțin creșterea părului. Cu ajutorul acestora, podoaba ta capilară va fi mai puternică și mai strălucitoare într-un timp foarte scurt.

Tratamentul cu zeamă de lămâie este cunoscut pentru proprietățile sale medicinale, digestive și cosmetice. În cele ce urmează îți vom prezenta beneficiile oferite de zeama de lămâie pentru capilare și câteva trucuri pentru a profita la maxim de tratamentul cu acest lichid.

Cum poate zeama de lămâie să prevină căderea părului?

Lămâia este unul dintre cele mai răspândite fructe din întreaga lume. Aceasta reprezintă o sursă semnificativă de vitamina C, acid folic, vitamina B și minerale esențiale ce susțin toate funcțiile organismului.

Printre utilizările cosmetice ale lămâii se numără abilitatea de a regla pH-ul natural al scalpului și de a îndepărta celulele moarte. Mai mult, acest lichid poate preveni căderea părului.

Aplicarea regulată de zeamă de lămâie previne anumite probleme comune precum mătreața și ruperea părului. În plus, acest lichid oferă părului luciu și ține sub control firele rebele, ajutându-te să ai o podoabă capilară perfectă.

Te-ar putea interesa și:

Cum să stimulezi creșterea părului

Șampon natural cu miere și lămâie

Căderea părului poate fi prevenită cu anumite ingrediente naturale

Următorul șampon natural combină proprietățile lămâilor cu cele ale nutrienților din componența ouălor, rezultatul fiind un șampon natural cu abilitatea de a fortifica părul de la rădăcini până la vârfuri.

Ingrediente

 • 1 lămâie
 • 1 ou

Indicații

 • Bate oul cu o furculiță și amestecă încet cu zeama stoarsă din lămâie.

Mod de aplicare

 • Aplică șamponul pe scalp și masează-l în tot părul.
 • Lasă șamponul să acționeze timp de 30-40 de minute, apoi clătește cu multă apă.
 • Aplică acest tratament de cel puțin două ori pe săptămână.

Zeamă de lămâie proaspătă

Există diverse remedii naturiste pentru a trata căderea părului

Zeama de lămâie pot fi folosită pentru a trata mătreața, căderea părului și alte probleme ale scalpului ce pot face părul să pară lipsit de viață. Este indicat să aplici următorul tratament numai noaptea deoarece, dacă acest lichid acționează pe scalp ziua, expunerea directă la soare poate deschide culoarea părului.

Ingrediente

 • 2 lămâi proaspete

Mod de aplicare

 • Stoarce cele două lămâi și aplică zeama obținută pe scalp.
 • Lasă zeama să acționeze timp de 30 de minute, apoi clătește-te.
 • Aplică acest tratament de două ori pe săptămână.

Tratamentul cu zeamă de lămâie și apă de nucă de cocos

Apa de nucă de cocos previne căderea părului

Mineralele din componența nucii de cocos au abilitatea de a îmbunătăți eficiența lămâii în ceea ce privește combaterea căderii părului.

Ingrediente

 • ½ cană apă de nucă de cocos (125 ml)
 • ½ lămâie

Indicații

 • Stoarce lămâia și amestecă zeama obținută cu apa de nucă de cocos.

Mod de aplicare

 • Aplică amestecul pe scalp și păr și lasă-l să acționeze timp de 30 de minute.
 • Clătește-te cu șamponul tău obișnuit. Aplică tratamentul o dată sau de două ori pe săptămână.

Tratamentul cu aloe vera și zeamă de lămâie

Combinația de zeamă de lămâie și aloe vera reprezintă un tratament foarte eficient pentru a combate căderea părului. Acest beneficiu se datorează proprietăților antifungice și hidratante ale celor două ingrediente, ce reduc prezența ciupercilor care produc mătreață.

Aplicarea constantă a tratamentului hrănește foliculii de păr și susține creșterea părului, fără a produce vreun efect negativ.

Indicații

 • 2 linguri de gel de aloe vera
 • ½ lămâie

Indicații

 • Amestecă zeama de lămâie cu gelul de aloe vera pentru a obține o cremă.

Mod de aplicare

 • Aplică tratamentul pe scalp și păr, apoi acoperă-ți capul cu o cască de duș.
 • Lasă tratamentul să acționeze timp de 20-30 de minute, apoi clătește-te cu apă.
 • Aplică tratamentul de 2-3 ori pe săptămână.

Ai încercat vreodată un tratament pe bază de zeamă de lămâie pentru a combate căderea părului? Te sfătuim să aplici oricare dintre remediile pe care ți le-am prezentat în acest articol și să profiți de ingredientele naturale menționate.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.