Uleiul din germeni de grâu: 6 beneficii pentru păr - Doza de Sănătate
 

Uleiul din germeni de grâu: 6 beneficii pentru păr

Chiar dacă are o textură uleioasă, uleiul din germeni de grâu nu îți îngrașă părul, ci îl hrănește în profunzime. Află mai multe despre beneficiile sale minunate din articolul de azi!
Uleiul din germeni de grâu: 6 beneficii pentru păr

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Uleiul din germeni de grâu este un produs vegetal obținut din germenii aflați în interiorul boabelor de grâu. Acest produs se remarcă prin culoarea aurie închisă și gustul fin, de alune, dar și prin conținutul bogat de nutrienți esențiali.

Uleiul din germeni de grâu are diferite aplicații medicinale și cosmetice. Unele companii îl folosesc și ca ingredient în produse pentru îngrijirea pielii și a părului. După ce este absorbit, uleiul din germeni de grâu are un efect hidratant, reparator și de întinerire a părului. 

În plus, uleiul din germeni de grâu este o sursă de acizi grași esențiali, antioxidanți și proteine de calitate superioară. Toți acești nutrienți previn și tratează numeroase probleme estetice.

Având în vedere că multe persoane nu l-au încercat încă, îți prezentăm mai jos 6 beneficii ale uleiului din germeni de grâu pentru sănătatea părului. 

Încearcă-l și tu!

1. Uleiul din germeni de grâu stimulează creșterea părului

Uleiul din germeni de grâu stimulează creșterea părului

Aplicat la rădăcini, uleiul din germeni de grâu combate căderea excesivă a părului și stimulează creșterea acestuia. Acest produs conține o cantitate ridicată de vitamine din complexul B, necesare pentru dezvoltarea celulelor și formarea țesuturilor.

Proteinele din uleiul din germeni de grâu întăresc foliculii și firele de păr. Acestea previn ruperea, uscăciunea excesivă și alte schimbări care duc la căderea părului.

În plus, conținutul său de acizi grași și vitamina E reglează producția de sebum de la nivelul scalpului și îți menține părul des, strălucitor și sănătos.

2. Combate uscăciunea părului

Grăsimile sănătoase din uleiul din germeni de grâu, cum ar fi acidul linoleic și acidul palmitic, se absorb ușor în scalp și ajută la hidratarea părului uscat.

Antioxidanții din compoziția acestui ulei combat daunele oxidative cauzate de radicalii liberi, dar și dezechilibrele pH-ului care duc la uscarea părului.

Vitaminele A, D și E întăresc firele de păr și le mențin hidratate și strălucitoare. 

3. Acționează ca un balsam natural

Uleiul din germeni de grâu este un balsam de păr natural

Având o textură fină și o concentrație ridicată de nutrienți esențiali, uleiul din germeni de râu poate înlocui cu succes balsamurile de păr din comerț. Pe lângă faptul că este mai ieftin, acesta oferă mult mai multe beneficii părului decât produsele chimice.

Grăsimile sale sănătoase mențin părul strălucitor și îl descâlcesc, prevenind ruperea firelor la pieptănare.

4. Îmblânzește firele rebele

O cantitate mică de ulei din germeni de grâu aplicată pe păr ajută la reducerea efectului de electrizare care duce la apariția firelor rebele.

Datorită texturii sale, uleiul din germeni de grâu hidratează și netezește firele de păr. Astfel, acestea nu se mai mișcă atunci când adie sau bate vântul.

Chiar dacă este un produs uleios, dacă este folosit în cantități mici, uleiul din germeni de grâu nu modifică producția naturală de sebum și nu îngrașă părul.

5. Protejează scalpul

Uleiul din germeni de grâu protejează scalpul

Proteinele, vitamina E și acizii grași esențiali din acest produs sunt nutrienți esențiali pentru îngrijirea scalpului. Aceștia reglează pH-ul natural al pielii și contribuie la eliminarea celulelor moarte acumulate pe suprafața scalpului.

Masarea scalpului cu ulei din germeni de grâu stimulează circulația sanguină în această zonă, îmbunătățind oxigenarea celulară și transportul nutrienților. În plus, acest produs are un efect antifungic și antibacterian, care previne și tratează mătreața și alte infecții fungice și bacteriene.

6. Repară vârfurile despicate

Chiar dacă vârfurile despicate nu pot fi întotdeauna reparate, o idee bună este să le hidratezi cu ajutorul uleiului din germeni de grâu. În acest fel, acestea vor căpăta un aspect mult mai plăcut.

Acidul linoleic, complexul de vitamine B și vitamina E acționează împreună, reparând părul deteriorat. Acești nutrienți elimină inesteticele vârfuri despicate.

Cum folosești uleiul din germeni de grâu pentru îngrijirea părului?

Uleiul din germeni de grâu trebuie aplicat pe păr în cantități moderate

Uleiul din germeni de grâu poate fi folosit pe cont propriu sau ca parte a unui tratament pentru îngrijirea părului. În funcție de nevoile podoabei tale capilare, îl poți aplica pe scalp, pe vârfuri sau pe toată suprafața părului.

  • Cel mai bine este să folosești acest remediu într-o zi în care ai mai multe ore libere. Cu cât ai mai mult timp pentru a-l lăsa să acționeze, cu atât mai bine. 
  • Folosește întotdeauna o cantitate moderată. Dacă aplici cantități mari, va fi greu să cureți părul cu o spălare normală.
  • Folosește uleiul din germeni de grâu de două sau trei ori pe săptămână, în funcție de tipul de tratament de care are nevoie părul tău.

Cumpără ulei din germeni de grâu din magazinele naturiste sau cu produse cosmetice. Include-l în rutina de îngrijire a părului și bucură-te de toate beneficiile oferite.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Wheat germ extract. (2015).
    mskcc.org/cancer-care/herb/wheat-germ-extract
  • Brandolini A, et al. (2012). Wheat germ: not only a by-product. DOI:
    10.3109/09637486.2011.633898
  • Skolnik, P. Eaglstein, W.H., Ziboh, V.A. “Human Essential Fatty Acid Deficiency.” Arch Dermatol, 1977; 113 (7): 939-941 (ref. 6751). — fatty acids and hair loss

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.