3 trucuri pentru un păr mai deschis la culoare - Doza de Sănătate
 

3 trucuri pentru un păr mai deschis la culoare

Dacă vrei să îți deschizi nuanța părului cu zeamă de lămâie, te sfătuim să combini acest lichid cu alte ingrediente. În caz contrar, riști ca părul tău să se usuce.
3 trucuri pentru un păr mai deschis la culoare

Ultima actualizare: 11 octombrie, 2018

Oare este posibil să avem un păr mai deschis în mod natural? Răspunsul la această întrebare este da! Fie că te-ai plictisit de look-ul tău actual, fie că pur și simplu îți place să experimentezi, descoperă câteva trucuri pentru un păr mai deschis la culoare și mai sănătos și nu ezita să le pui în practică.

Ce zici, ești pregătită să le încerci?

Trucuri pentru un păr mai deschis la culoare

În primul rând, trebuie să te atenționăm că aceste sfaturi te vor ajuta să ai un păr mai deschis în mod natural—adică, dacă culoarea ta naturală este negru, nu trebuie să aștepți să ai părul auriu la sfârșitul tratamentului.

Cu ajutorul acestor trucuri pentru un păr mai deschis la culoare, vei oferi podoabei capilare o altă nuanță, dar și un plus de strălucire. De pildă, dacă părul tău este de obicei castaniu, tratamentele de mai jos te vor ajuta să îi dai o nuanță aurie.

1. Clătește-ți părul cu mușețel!

Trucuri pentru un păr mai deschis precum clătirea cu infuzie de plante

Mușețelul este unul din cele mai populare produse naturale folosite deschiderea nuanței părului. Pentru a amplifica proprietățile acestui ingredient, ce-ar fi să-l combinăm cu puțină zeamă de lămâie?

Zeama de lămâie este cel mai eficient ingredient pentru deschiderea părului în mod natural. Totuși, folosit pentru perioade lungi de timp, acest lichid îți va usca părul. Prin urmare, cel mai bine este să combini zeama de lămâie cu mușețel.

Indicații:

 • Încălzește două cești de apă și adaugă două pliculețe de ceai de mușețel. Atunci când lichidul începe să fiarbă, ia-l de pe foc și pune-l în frigider.
 • După ce s-a răcit ceaiul, adaugă zeama obținută de la o jumătate de lămâie.
 • Toarnă apoi lichidul într-o sticlă cu pulverizator și aplică-l pe păr (părul tău ar trebui să fie ud).
 • Lasă să treacă 20 de minute, după care te poți spăla pe cap cu șampon și balsam.

Încearcă acest tratament de două ori pe săptămână, iar rezultatele nu vor întârzia să apară.

2. Clătește-ți părul cu soluție de ouă, bere și lămâie!

Trucuri pentru un păr mai deschis înainte de spălarea cu șampon

Al doilea pe lista de trucuri pentru un păr mai deschis la culoare trebuie folosit de de două opri pe săptămână. Vei avea nevoie din nou de zeamă de lămâie, pe care va trebui să o combini încă o dată cu alte ingrediente. Zeama de lămâie are proprietăți astringente, deci ai grijă!

Celelalte două ingrediente de care vei avea nevoie pentru a încerca acest truc sunt un ou și puțină bere. Acestea îți deschid părul și îl hrănesc, conferindu-i strălucire și o textură mătăsoasă.

Indicații:

 • Bate un ou până când obții o compoziție spumoasă.
 • Adaugă jumătate de cană de bere fără alcool.
 • Amestecă bine și apoi adaugă zeama stoarsă dintr-o jumătate de lămâie.
 • După ce ai preparat soluția, maseaz-o pe păr (după ce l-ai udat mai întâi) și las-o să acționeze timp de 20 de minute.
 • La final, te poți spăla ca de obicei cu șampon și balsam.

Vei avea un păr mai deschis cât de curând!

3. Clătește-ți părul cu soluție de miere, lămâie și oțet de mere!

Trucuri pentru un păr mai deschis precum clătirea cu lămâie

Acest truc o să-ți placă la nebunie. Nu e prea greu de încercat și rezultatele vor fi pe măsura așteptărilor. Din nou îți va trebui zeamă de lămâie, pe care o vei combina cu alte două ingrediente. Urmează acești pași:

 • Încălzește o cană de apă și adaugă două linguri de miere de albine.
 • Imediat ce lichidul începe să fiarbă, adaugă două linguri de oțet de mere și zeama obținută de la o jumătate de lămâie.
 • Amestecă lichidul bine, iar apoi pune-l în frigider. După ce s-a răcit, îl poți aplica pe păr (așa cum știi deja, părul tău ar trebui să fie ud), fie prin masaj, fie cu ajutorul unei sticle cu pulverizator. Lasă lichidul să acționeze timp de 20 de minute.
 • Acum spală-te pe cap ca de obicei și nu uita să folosești balsam de păr.

Rezultatele te vor mulțumi cu siguranță!

Nu uita!

Trucurile de mai sus te pot ajuta să ai un păr mai deschis, dar ele nu-ți vor schimba culoarea părului. Cu alte cuvinte, dacă părul tău este brunet, aceste trucuri nu ți-l vor face blond. Însă, dacă urmezi pașii de mai sus foarte atent și aplici trucurile cu regularitate, părul tău va avea o nuanță mai deschisă și va răta foarte bine.

De asemenea, ai grijă cu zeama de lămâie. Nu o aplica niciodată pe păr în stare pură. În caz contrar, riști ca părul să ți se usuce. Cel mai bine este să combini acest lichid cu ingredientele pe care ți le-am prezentat mai sus.

În plus, atunci când te speli pe cap, nu uita să folosești un balsam bun pentru ca părul tău să fie hidratat și protejat.

Totodată, te sfătuim să aplici aceste trucuri pentru un păr mai deschis maxim de două ori pe săptămână. Nu sunt deloc grele, sunt foarte eficiente, iar cât de curând părul tău va fi mult mai deschis la culoare și mai lucios. De ce nu le încerci chiar astăzi?


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.