Fața îți poate reflecta starea de sănătate?

Uneori, pe față apar diferite schimbări, cum ar fi coșuri sau pete. Acestea pot fi semne ale faptului că unele organe interne nu funcționează corespunzător.

Diferitele schimbări care apar pe față pot fi un semn că starea de sănătate a organismului nu este optimă. Dar, multe dintre aceste semne pot apărea ca urmare a schimbărilor hormonale, expunerii la diferite temperaturi, administrării unor medicamente sau alimente și nu numai.

Anumite studii au arătat însă că, dacă unele schimbări apar în diferite momente, fără nici un motiv anume, pot fi un semnal de alarmă în ceea ce privește starea de sănătate.

Dacă nu vă aflați în perioada menstruației și nu v-ați expus unor factori despre care se știe că pot provoca pete sau coșuri, atunci trebuie să acordați mai multă atenție altor cauze posibile. Imaginați-vă că fața este o hartă. Citind-o, ne putem da seama care ar fi problemele și cum le putem remedia.

Iată un ghid cu 14 zone ale feței care pot arăta ce se întâmplă cu starea de sănătate a organismului nostru. Urmăriți zonele de pe față marcate cu numere și corespondența cu problemele detaliate mai jos.

Fața reflectă starea ta de sănătate

1 și 2. Zona afectată: sistemul digestiv

Dacă observați că aveți coșuri, bubițe sau pete în zonele marcate cu 1 și 2, poate fi un semn că sistemul digestiv nu funcționează corespunzător. Pentru a remedia această problemă, trebuie să reduceți consumul de sare, alimente de tip fast food și grăsimi. De asemenea, trebuie să creșteți consumul de apă.

3. Zona afectată: ficatul.

Dacă zona afectată este cea cu numărul 3, este posibil ca starea ficatului să nu fie corespunzătoare din cauza numărului mare de toxine acumulate și a consumului de substanțe nocive organismului. În acest caz, trebuie să evitați consumul de alcool, alimente de tip fast food și lactoză. În schimb, mâncați mai multe legume și fructe, mai ales crude. Vă recomandăm să faceți și o cură de detoxifiere cu produse naturale.

4 și 5. Zona afectată: rinichii

Orice schimbare se produce în jurul ochilor, inclusiv cearcănele, se poate datora deshidratării sau funcționării necorespunzătoare a rinichilor. Pentru a remedia această problemă, vă recomandăm să beți mai multă apă, să evitați sarea și să consumați mai multe alimente cu proprietăți diuretice.

6. Zona afectată: inima

Aceasta este zona unde acneea și punctele negre apar cel mai des. Însă, dacă apar brusc și trec foarte greu, pot fi un semn al unor probleme ale inimii. Pentru a lupta cu această problemă, trebuie să eliminați din dietă alimentele nocive precum grăsimile, sarea și mâncărurile condimentate. În schimb, încercați să creșteți consumul de acizi grași Omega 3, mai ales din legume.

7 și 8. Zona afectată: rinichii

Din nou, rinichii nu funcționează corespunzător din cauza acumulării de reziduuri, retenției de apă sau deshidratării. Pentru a remedia problema, trebuie să beți mai multă apă, să evitați consumul de cafea, băuturi răcoritoare (acidulate) și alcool.

9 și 10. Zona afectată: sistemul respirator

Aceste zone pot reflecta alergii sau probleme respiratorii cronice, cum ar fi astmul. Este o zonă foarte expusă petelor sau altor schimbări provocate de obiceiuri proaste sau de tutun. Pentru a scăpa de acestă problemă, renunțați la fumat, creșteți consumul de alimente proaspete și reduceți cantitatea de zahăr.

11 și 12. Zona afectată: hormonii

În această zonă se pot vedea semnele schimbărilor hormonale ce apar în mod normal în timpul menstruației. Deși, în unele cazuri, nu se poate evita, această stare poate fi remediată printr-o alimentație sănătoasă, exerciții fizice, somn suficient, consum mai mare de apă, dar și prin spălarea frecventă pe față și evitarea alimentelor ce irită sistemul digestiv.

13. Zona afectată: stomacul

Această zonă a feței poate indica faptul că digestia nu se realizează corespunzător, colonul nu funcționează normal și suferiți de constipație. Pentru a lupta cu această problemă, vă recomandăm să creșteți consumul de fibre, pe care le găsiți în fructe, legume și cereale.

14. Zona afectată: stresul

Dacă observați ceva anormal în această zonă, este posibil ca organismul să vă spună că are nevoie de odihnă și de timp să se recupereze. Stresul vă poate afecta starea de sănătate dacă nu sunteți atent. Pentru a combate această problemă, vă recomandăm să vă relaxați sau să dormiți puțin. De asemenea, beți mai multă apă.

Nu uitați!

Există diverse motive pentru care ne apar pete sau coșuri pe față. Cele menționate mai sus sunt doar câteva posibilități. De aceea, este indicat să cereți ajutorul unui medic pentru a vedea dacă aceste probleme sunt cauzate de astfel de afecțiuni.

Te-ar mai putea interesa