Îndreptarea părului acasă cu produse naturale - Doza de Sănătate
 

Îndreptarea părului acasă cu produse naturale

Dacă vrei să ai părul drept fără să apelezi la produse chimice sau la placa de păr, citește articolul de mai jos. Aceste remedii naturale hrănesc părul și contribuie la îndreptarea sa. 
Îndreptarea părului acasă cu produse naturale

Ultima actualizare: 25 mai, 2022

Pentru a merge la o petrecere, a arăta impecabil la birou sau pur și simplu pentru a scăpa de cârlionții nedoriți, multe femei optează pentru îndreptarea părului acasă, folosind diverse creme, tratamente chimice sau binecunoscuta placă de păr.

Problema este faptul că metodele de mai sus îți deteriorează părul. În acest articol îți arătăm cum să îți îndrepți părul în mod natural. Merită să încerci!

Îndreptarea părului acasă fără efecte secundare

Părul lung și neted este foarte elegant, dar nu toate femeile se bucură de un păr perfect drept din naștere. Îndreptarea permanentă (care durează câteva luni) oferă rezultate bune pe termen scurt.

Însă acest tratament deteriorează firele de păr, provocând multe dificultăți. Pentru a-l repara, ești nevoită să apelezi la un alt tratament. Este un cerc vicios din care cu greu mai poți ieși.

Îndreptarea părului acasă fără placă de păr

Placa de păr este este o altă metodă comună de îndreptare a părului. Acest aparat folosește căldura pentru a netezi șuvițele, creând un efect minunat care durează câteva ore (maxim câteva zile).

După ce se udă, podoaba capilară revine la normal. Multe femei își îndreaptă părul în fiecare dimineață înainte de a pleca la serviciu sau înainte de a ieși în oraș la sfârșit de săptămână. Rezultatul: vârfuri despicate și păr uscat, rebel, cu tendințe de încărcare electrostatică.

Este posibilă îndreptarea părului acasă cu soluții naturiste?

Dacă vrei să eviți îndreptarea părului prin metode care îl deteriorează, ai la dispoziție două opțiuni: lasă-l așa cum este sau folosește un remediu natural pentru a-l îndrepta. Dacă optezi pentru a doua variantă, notează-ți următoarele rețete:

Lapte de cocos și zeamă de lămâie

Cele două ingrediente hrănesc și netezesc părul. Prepară o cremă dintr-o cană de lapte de cocos și zeama unei lămâi.

Șamponează părul și folosește acest remediu în loc de balsam. Lasă-l să acționeze timp de câteva minute, apoi clătește bine cu apă caldă. Repetă tratamentul de două ori pe săptămână pentru rezultate optime.

Banane și lapte

Banane pentru îndreptarea părului acasă

Bananele sunt o sursă excelentă de nutrienți, cum ar fi vitamina B6, ce oferă multiple beneficii pentru păr. În plus, zaharurile naturale din compoziția lor ajută la hidratarea părului.

Laptele conține proteine și glucide care îndreaptă părul. Cantitatea de ingrediente folosită depinde de lungimea și densitatea părului. 

Este important să pasezi banana, apoi să adaugi laptele pentru a crea o pastă. Aplic-o pe părul ud. Las-o să acționeze timp de o oră (sau până se usucă), clătește bine părul și piaptănă-l.

Miere, ulei de cocos și de măsline și lapte

Poți prepara următoarea mască folosind ingrediente pe care le ai probabil în casă. Dacă nu, acestea se găsesc cu ușurință în majoritatea magazinelor alimentare.

Ingrediente

  • 1 cană miere
  • ½ cană ulei de măsline
  • ½ cană lapte
  • 2 linguri ulei de cocos

Instrucțiuni

  • Pune mierea, uleiul de măsline, laptele și uleiul de cocos într-o cratiță.
  • Amestecă bine și lasă focul mic.
  • Lasă totul să fiarbă până se îngroașă. Ia vasul de pe foc și lasă amestecul să se răcească.
  • Aplică-l pe păr de la rădăcini până la vârfuri.
  • Acoperă capul cu o cască de duș și lasă remediul să acționeze timp de 3 ore.
  • După încheierea acestui interval, spală-te cu șamponul și balsamul tău obișnuit, folosind apă caldă.

Căpșuni, lapte și miere

Amestec de căpșuni și lapte pentru îndreptarea părului acasă

Pe lângă faptul că îndreaptă părul, acest remediu îi oferă și un parfum plăcut de căpșuni.

Ingrediente

  • 1 cană de lapte
  • ¼ cană căpșuni
  • 2 linguri miere

Instrucțiuni

  • Spală căpșunile și taie-le în patru.
  • Adaugă-le în blender împreună cu laptele și mierea și amestecă bine.
  • Aplică masca pe părul ud și las-o să acționeze timp de 2 ore.
  • Spală-te pe cap cu șampon și balsam. Piaptănă părul cât este încă ud.

Ulei de măsline cu ouă

Ambele ingrediente au proprietăți uimitoare care ajută la îndreptarea părului acasă. Proteinele din ou repară foliculii, făcând părul mai ușor de aranjat. Uleiul de măsline îi oferă finețe și strălucire. Nu ai nevoie decât de două ouă bătute și puțin ulei de măsline.

Masează amestecul în păr și lasă-l să acționeze timp de o oră sau până se usucă, apoi aplică masca din nou și las-o să mai stea încă o oră, după care poți să te speli pe cap în mod obișnuit.

Lămâie și miere

Tratament cu miere și lămâie pentru îndreptarea părului acasă

Mierea hidratează și protejează firul de păr. Dacă o amesteci cu lămâie, obții o mască excelentă pentru îndreptarea părului acasă. Adaugă o lingură de miere la ½ lingură de zeamă de lămâie. Cantitatea finală depinde de lungimea și densitatea părului.

Aplică amestecul pe păr, înfășoară-l cu un prosop cald și lasă-l să acționeze timp de 45 de minute. Clătește și piaptănă părul cu atenție.

Papaya și banane

Aceste fructe sunt o modalitate excelentă de îndreptare a părului prin mijloace naturale, proteinele din compoziția lor fiind foarte benefice pentru podoaba capilară.

Ingrediente

  • 1 banana
  • 1 papaya
  • 1 lingură de miere

Instrucțiuni

  • Curăță banana și taie-o felii.
  • Scoate pulpa din papaya și taie-o în mai multe bucăți.
  • Amestecă toate ingredientele într-un vas și pasează-le cu furculița pentru a obține o cremă.
  • Aplică această cremă pe păr și las-o să acționeze timp de o oră (sau până se usucă).

Spală-te pe cap doar cu apă caldă și piaptănă bine părul.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.