Sfaturi pentru a avea părul lung și frumos - Doza de Sănătate
 

Sfaturi pentru a avea părul lung și frumos

Uleiul de argan poate hrăni atât părul uscat cât și cel uleios, conferind luciu și hrănind firele de păr de la rădăcini la vârfuri.
Sfaturi pentru a avea părul lung și frumos

Ultima actualizare: 29 decembrie, 2022

Părul lung și frumos este unul din cele mai importante atribute cu care orice femeie se poate lăuda. Acesta ne sporește feminitatea și încrederea în propriile forțe și ne oferă acel ceva special pe care visăm să-l avem cu toate.

Părul lung e la modă de ceva vreme, dar oare cât de mult ți se potrivește acest stil ție? În fond, atunci când vine vorba să ne lăsăm părul să crească, nu suntem toate la fel. Fiecare dintre noi are propriul său tip de păr, ce necesită o anumită cantitate de substanțe hrănitoare ca să crească și să fie frumos și sănătos.

Multe femei care visează să aibă părul lung recurg la tratamente cu chimicale. Totuși, acestea aproape mereu fac mai mult rău decât bine și ne pot crește considerabil fragilitatea părului. O altă greșeală pe care multe dintre noi o facem este să mergem la stilist. În acest caz rezultatul fiind deseori un păr mai scurt ce crește mult mai greu.

Ce trebuie să fac ca să pot să am și eu părul lung?

Dacă vrei să ai părul lung, sănătos și lucios, cheia este să folosești tratamente și măști naturiste concepute special pentru tipul tău de păr. Ai grijă ce produse alegi, nu te limita la doar un simplu test cutanat ca să vezi dacă acestea îți fac rău sau nu. Evită reacțiile alergice ce ți-ar putea deteriora părul.

În zilele noastre, există numeroase tratamente naturiste pentru a avea părul lung și sănătos, dar puține dau cu adevărat randament. În acest articol îți vom prezenta cinci sfaturi și tratamente ce te vor ajuta să obții părul lung la care visezi. Citește în continuare și ia aminte!

5 sfaturi pentru a avea părul lung și frumos

Prepară-ți o vopsea de fasole și vin alb!

Ingrediente:

 • Jumătate de ceașcă de fasole roșie (225 g)
 • 1 ceașcă de apă (250 ml)
 • Jumătate ce ceașcă de vin alb (250 ml)

Indicații:

Fierbe fasolea roșie în apă. Imediat ce apa devine complet roșie, adaugă vinul alb și lasă mixtura să se răcească timp de 15 minute. Aplică-ți vopseaua obținută pe păr și las-o să acționeze timp de alte 15 minute.

Poți să-ți pui o cască de duș ca să te asigură că vopseaua îți intră bine în păr. Cum au trecut cele 15 minute, spală-ți părul ca de obicei și dă-te cu balsam. Aplică acest tratament o dată pe săptămână și rezultatele nu vor întârzia să apară.

Prepară-ți un șampon cu pastile anticoncepționale și ulei de rozmarin!

Rozmarinul te ajută să ai părul lung

Deși această combinație probabil că o să te surprindă, este foarte eficientă și nici nu te va costa prea mult să o prepari.

Ingrediente:

 • 1 flacon de pastile anticoncepționale
 • Șampon
 • 1 lingură de ulei de rozmarin (18 ml)

Indicații:

Pisează 11 pastile anticoncepționale până când obții o pudră. Introdu această pudră într-un tub de șampon obișnuit și adaugă și o lingură de ulei de rozmarin. Amestecă bine până când pudra se dizolvă, iar apoi spală-te pe cap cu șamponul special obținut și nu uita să folosești balsam. Rezultatele vor începe să apară după o săptămână.

Prepară-ți un șampon de ceapă!

Și acest tratament naturist probabil că o să ți se pară foarte ciudat, dar te asigurăm că funcționează de minune și te va ajuta să obții părul lung mult dorit.

Ingrediente:

 • 1 ceapă roșie
 • Șampon

Indicații:

Taie o ceapă roșie în felii, adaugă aceste felii în șamponul tău obișnuit și lasă-le să fermenteze timp de opt zile. Folosește acest șampon special de fiecare dată când te speli pe cap și dă-te apoi cu balsam. Ceapa îți promovează creșterea părului și ți-l va face mai moale și mai mătăsos.

Prepară-ți un cocktail de uleiuri esențiale!

Migdalele te ajută să ai părul lung

Ingrediente:

 • 1-2 linguri de ulei de argan (18-36 ml)
 • 1-2 linguri de ulei de nucă de cocos (18-36 ml)
 • 1-2 linguri de ulei de migdale (18-36 ml)

Indicații:

Introdu cele trei ingrediente de mai sus într-un castron, amestecă bine și apoi aplică-ți mixtura obținută la rădăcini, masându-ți pielea capului cu vârfurile degetelor de la mâini timp de cinci minute.

Pune-ți o cască de duș pe cap pentru a prinde căldura (ce va activa uleiurile esențiale) și lasă mixtura să acționeze timp de 10-15 minute. După ce s-a scurs acest interval de timp, clătește-te bine cu apă și spală-te pe cap cu șamponul tău obișnuit (nu uita să folosești și balsam).

Aplică acest tratament în fiecare zi, timp de o săptămână—vei obține cele mai bune rezultate dacă îl aplici imediat înainte de culcare. Dacă faci din acest tratament o rutină lunară, vei avea părul lung și mătăsos cât ai zice pește!

Nu te tunde foarte des!

În mod obișnuit, părul nu crește decât un centimetru în fiecare lună. Poate ți s-a spus că dacă te tunzi o dată pe lună, atunci părul o să-ți crească mai repede, dar asta nu este decât un mit.

De fapt, atunci când te tunzi probabil că tai mai mult păr decât ți-a crescut în luna respectivă, deci evită acest obicei și o să obții rezultate mai bune.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.