O cremă naturală pentru îndreptarea părului

Deși nu acționează la fel de repede ca tratamentele pe bază de chimicale, următoarea cremă îți va îndrepta părul, simultan hrănindu-l și protejându-l împotriva factorilor nocivi din mediul înconjurător.

Părul drept și strălucitor este mereu la modă. Deși valurile și buclele îți pot oferi un look unic, părul drept poate fi adaptat oricărui tip de față sau coafuri. Femeile care nu au părul drept apelează deseori la tratamente pe bază de chimicale sau plăci electrice pentru îndreptarea părului și eliminarea buclelor rebele.

Deși mulți stiliști au inventat diverse metode pentru îndreptarea părului, aceste trucuri nu oferă rezultate de durată și alterează sănătatea și aspectul podoabei capilare. Deoarece aceste metode sunt agresive, ele provoacă pierderea uleiurilor naturale ale părului, făcându-l să devină mai fragil.

Vestea bună este că avem numeroase alternative naturiste pentru îndreptarea părului, care sunt benefice pentru podoaba capilară și nu provoacă daune. În articolul de azi te invităm să descoperi o cremă naturală pentru îndreptarea părului. Cel mai probabil, ai deja ingredientele necesare în bucătărie.

Citește în continuare pentru a afla cum poți avea mereu părul drept și mătăsos!

Îndreptarea părului în mod natural

Pentru a prepara următoarea cremă naturală, ai nevoie de lapte de nucă de cocos, zeamă de lămâie, ulei de măsline și puțin amidon de porumb. Aceste ingrediente au proprietăți naturale de hidratare și revitalizare, fiind utile pentru a ține în frâu părul creț și buclele rebele, astfel încât să obții un păr perfect drept.

Deși această cremă nu acționează la fel de rapid ca tratamentele pe bază de chimicale sau plăcile electrice, vei începe să observi rezultate după câteva aplicări. Principalele beneficii ale acesteia se datorează laptelui de nucă de cocos, un produs obținut în urma zdrobirii pulpei de cocos.

Laptele de nucă de cocos are un conținut semnificativ de acizi grași cu lanț mediu și proteine de calitate. Acești nutrienți repară părul degradat și rețin umezeala naturală a acestuia.

Citește și: Măști care îți îndreaptă părul în mod natural

Printre altele, uleiul de măsline promovează îndreptarea părului

Uleiul de măsline și zeama de lămâie hrănesc și fortifică rădăcinile firelor de păr, prevenind căderea acestora. Mai mult, aceste ingrediente te ajută să ai un păr mătăsos și ușor de stilat.

Acizii grași omega-3 din componența uleiului de măsline și antioxidanții conținuți de zeama de lămâie protejează podoaba capilară împotriva stresului oxidativ și a degradării cauzate de căldură.

Amidonul de porumb acționează ca un balsam natural, fiind ideal pentru îndreptarea părului creț. Aplicarea continuă a acestui ingredient amplifică efectele benefice ale laptelui de nucă de cocos, fortificând părul fără a-l degrada.

Te sfătuim să citești și: 5 remedii naturale pentru părul rebel

Cum se prepară această cremă naturală pentru îndreptarea părului?

Avem la dispoziție numeroase remedii naturiste pentru îndreptarea părului

Pentru a prepara următoarea cremă naturală, te sfătuim să utilizezi ingrediente 100% organice, astfel încât să te asiguri că acestea vor avea un efect benefic asupra părului tău.

Ingredientele necesare pot fi achiziționate sub diverse forme, însă unele variante au fost supuse rafinării, proces ce le-a alterat calitatea. Pe cât posibil, prepară laptele de nucă de cocos la tine acasă și asigură-te că uleiul de măsline achiziționat este extravirgin.

Ingrediente

 • 1 cană de lapte de nucă de cocos
 • 1 lingură de ulei de măsline
 • Zeama unei lămâi
 • 3 linguri de amidon de porumb

Mod de preparare

 • Ca să prepari laptele de nucă de cocos, extrage pulpa albă a fructului și proceseaz-o cu ajutorul unui robot de bucătărie împreună cu o cană de apă rece.
 • Strecoară lichidul. Utilizează laptele obținut pentru a prepara crema și păstrează făina rămasă pentru alte rețete.
 • Toarnă lichidul într-un bain-marie împreună cu uleiul de măsline, zeama de lămâie și amidonul de porumb.
 • Lasă amestecul să se încălzească pentru câteva minute, până ce capătă o textură cremoasă.
 • Toarnă crema obținută într-un recipient din sticlă și las-o să stea puțin înainte de a o utiliza.

Mod de aplicare

 • Ia o cantitate mare de cremă și maseaz-o în păr și scalp pentru cinci minute.
 • Asigură-te că aplici crema pe tot părul și scalpul, apoi acoperă-ți capul cu o cască de duș și lasă crema să acționeze pentru 45 de minute.
 • Încălzește un prosop umed și înfășoară-l în jurul capului pentru a crește eficiența cremei.
 • După ce s-a scurs intervalul indicat, clătește-te ca de obicei și piaptănă-ți părul cât timp este ud.
 • Aplică acest tratament de trei ori pe săptămână.

Nu uita, efectele acestei creme pentru îndreptarea părului depind de tipul de păr și de cât de frecvent o aplici. Dacă o vei include în rutina ta zilnică de frumusețe, rezultatele dorite nu vor întârzia să apară.

Te-ar mai putea interesa