O cremă naturală pentru îndreptarea părului - Doza de Sănătate
 

O cremă naturală pentru îndreptarea părului

Deși nu acționează la fel de repede ca tratamentele pe bază de chimicale, următoarea cremă îți va îndrepta părul, hrănindu-l și protejându-l împotriva factorilor nocivi din mediul înconjurător.
O cremă naturală pentru îndreptarea părului

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Părul drept și strălucitor este mereu la modă. Dacă vrei ca și podoaba ta capilară să arate așa, îți recomandăm să încerci următoarea cremă naturală pentru îndreptarea părului.

Deși onduleurile și buclele îți pot oferi un look unic, părul drept poate fi adaptat oricărui tip de față sau coafuri. Femeile care nu au părul drept apelează deseori la tratamente pe bază de chimicale sau plăci electrice pentru îndreptarea părului și eliminarea buclelor rebele.

Deși mulți stiliști au inventat diverse metode pentru îndreptarea părului, aceste trucuri nu oferă rezultate de durată și afectează sănătatea și aspectul podoabei capilare. Deoarece aceste metode sunt agresive, ele provoacă pierderea uleiurilor naturale ale părului, făcându-l să devină mai fragil.

Vestea bună este că avem numeroase alternative naturiste pentru îndreptarea părului, care sunt benefice pentru podoaba capilară și nu provoacă daune.

În articolul de azi te invităm să descoperi o cremă naturală pentru îndreptarea părului. Cel mai probabil, ai deja ingredientele necesare în bucătărie.

Citește în continuare pentru a afla cum poți avea mereu părul drept și mătăsos!

Îndreptarea părului în mod natural

Pentru a prepara următoarea cremă naturală pentru îndreptarea părului, ai nevoie de lapte de nucă de cocos, zeamă de lămâie, ulei de măsline și puțin amidon de porumb.

Ingredientele de mai sus au proprietăți naturale de hidratare și revitalizare, fiind utile pentru a ține în frâu părul creț și buclele rebele, astfel încât să obții un păr perfect drept.

Deși această cremă nu acționează la fel de rapid ca tratamentele pe bază de chimicale sau plăcile electrice, vei începe să observi rezultate după câteva aplicări. Principalele beneficii ale cremei se datorează laptelui de cocos, un produs obținut în urma pasării pulpei din nuca de cocos.

Laptele de cocos are un conținut semnificativ de acizi grași cu lanț mediu și proteine de calitate. Acești nutrienți repară părul degradat și rețin umezeala naturală a acestuia.

Cremă naturală pentru îndreptarea părului cu ulei de măsline

Uleiul de măsline și zeama de lămâie hrănesc și fortifică rădăcina firelor de păr, prevenind căderea acestora. Mai mult, aceste ingrediente te ajută să ai un păr mătăsos și ușor de aranjat.

Acizii grași omega-3 din componența uleiului de măsline și antioxidanții conținuți de zeama de lămâie protejează podoaba capilară împotriva stresului oxidativ și a degradării cauzate de căldură.

Amidonul de porumb acționează ca un balsam natural, fiind ideal pentru îndreptarea părului creț. Aplicarea continuă a acestui ingredient amplifică efectele benefice ale laptelui de cocos, întărind părul fără a-l degrada.

Cum se prepară această cremă naturală pentru îndreptarea părului?

Lapte de cocos într-o cremă naturală pentru îndreptarea părului

Pentru a prepara următoarea cremă naturală, te sfătuim să utilizezi ingrediente 100% organice, astfel încât să te asiguri că acestea vor avea un efect benefic asupra părului tău.

Ingredientele necesare pot fi achiziționate sub diverse forme, însă unele sortimente au fost supuse rafinării, proces ce le-a alterat calitatea. Dacă se poate, prepară laptele de cocos la tine acasă și asigură-te că uleiul de măsline achiziționat este extravirgin.

Ingrediente

 • 1 cană de lapte de nucă de cocos
 • 1 lingură de ulei de măsline
 • Zeama unei lămâi
 • 3 linguri de amidon de porumb

Mod de preparare

 • Ca să prepari laptele de nucă de cocos, extrage pulpa albă a fructului și proceseaz-o cu ajutorul unui robot de bucătărie împreună cu o cană de apă rece.
 • Strecoară lichidul. Utilizează laptele obținut pentru a prepara crema și păstrează făina rămasă pentru alte rețete.
 • Toarnă lichidul într-un vas și pune-l la bain-marie împreună cu uleiul de măsline, zeama de lămâie și amidonul de porumb.
 • Lasă amestecul să se încălzească pentru câteva minute, până ce capătă o textură cremoasă.
 • Toarnă crema obținută într-un recipient din sticlă și las-o să stea puțin înainte de a o utiliza.

Mod de aplicare

 • Ia o cantitate mare de cremă și maseaz-o în păr și scalp pentru cinci minute.
 • Asigură-te că aplici crema pe tot părul și scalpul, apoi acoperă-ți capul cu o cască de duș și lasă crema să acționeze pentru 45 de minute.
 • Încălzește un prosop umed și înfășoară-l în jurul capului pentru a crește eficiența cremei.
 • După ce s-a scurs intervalul indicat, clătește-te ca de obicei și piaptănă-ți părul cât timp este ud.
 • Aplică acest tratament de trei ori pe săptămână.

Nu uita, efectele acestei creme pentru îndreptarea părului depind de tipul de păr și de cât de frecvent o aplici. Dacă o vei include în rutina ta zilnică de frumusețe, rezultatele dorite nu vor întârzia să apară.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Wong, M., Wis-Surel, G., & Epps, J. (1994). Mechanism of hair straightening. J. Cosmet. Chem.
 • Rele, A. S., & Mohile, R. B. (2003). Effect of mineral oil, sunflower oil, and coconut oil on prevention of hair damage. Journal of Cosmetic Science.https://doi.org/10.2307/254710

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.