Măști care îți îndreaptă părul în mod natural

Este normal să visezi la un păr drept și mătăsos, la fel ca al fotomodelelor din reviste, de pe pasarele sau de la televizor. Cu toate acestea, tratamentele disponibile în prezent îți pot afecta scalpul și părul, în special din cauza căldurii emanate. În acest articol, îți prezentăm cele mai eficiente modalități de a-ți îndrepta părul în mod natural, așa că ia-ți adio de la placa de păr și produsele chimice.

Măști naturale care îți îndreaptă părul

Pentru a-ți îndrepta părul în mod natural și a-l face mai lung, mai strălucitor și mai puternic, apelează la următoarele rețete și renunță la tratamentele convenționale:

  • Mască de păr cu nucă de cocos: Această cremă pentru îndreptarea părului conține ingrediente pe care le găsești în orice magazin alimentar. Ai nevoie de: miezul de la o jumătate de nucă de cocos proaspătă, o lingură de fulgi de ovăz, o lingură de amidon de porumb și o jumătate de cană de lapte. Pune toate ingredientele (în afară de amidon) într-un robot de bucătărie pentru a le mărunți, iar apoi trece-le printr-o sită. Diluează amidonul de porumb cu puțină apă, dă-l în clocot, adaugă apoi celelalte ingrediente și amestecă bine. Continuă să amesteci până obții o pastă. Aplic-o pe măr de la rădăcini până la vârfuri și acoperă-ți capul cu o folie de plastic (sau cu o cască de duș). Lasă masca să acționeze timp de 25-30 de minute, apoi spală-te pe cap ca de obicei.
Părul gras este foarte neplăcut

  • Mască pe bază de ulei de măsline: Uleiul de măsline este, fără îndoială, unul dintre cei mai mari aliați ai industriei cosmetice (dar și alimentare, firește). Pentru această mască ai nevoie de 30 de grame de ulei de măsline, o capsulă de ulei de iasomie (sau o linguriță de ulei esențial) și 30 de grame de balsam de păr natural sau din comerț, dar care să nu conțină amoniac. Amestecă cele trei ingrediente până obții o cremă. Aplic-o pe păr după ce l-ai spălat cu șampon, dar înainte de a folosi balsamul. Lasă să acționeze timp de 20 de minute, apoi clătește bine părul. Piaptănă și lasă părul să se usuce în mod natural.
  • Mască de păr cu miere și fructe: Mierea de albine este un produs natural cu multiple proprietăți benefice pentru păr. Îl hidratează și îl protejează de fenomenele naturii (soare, vânt, ger), de chimicale și de căldură (clor, uscătoare de păr, placă, ondulator, vopsele). Fructele conțin antioxidanți, vitamine și minerale ce hrănesc părul și previn apariția „firelor rebele”. Pentru această rețetă ai nevoie de: 5 linguri de miere, o banană și jumătate și două portocale. Curăță și feliază bananele, stoarce zeama portocalelor și adaugă toate ingredientele într-un blender. Pasează-le până obții un amestec fin. Spală și usucă părul, apoi aplică masca pe toată suprafața lui. Las-o să acționeze timp de o oră, apoi spală-te pe cap cu șampon și balsam ca de obicei.
Placa deteriorează părul

  • Tratament de îndreptare a părului cu țelină: Pentru această rețetă ai nevoie de câteva tije de țelină. Pasează-le în blender cu puțină apă rece, iar apoi strecoară lichidul. Toarnă-l într-o sticlă (din sticlă) și lasă-l să stea peste noapte. În dimineața următoare, masează bine lichidul pe toată suprafața părului. Clătește părul și spală-l ca de obicei.
  • Mască pe bază de lapte: Nu ai nevoie decât de o cană cu lapte și o jumătate de cană cu apă. Adaugă cele două ingrediente într-o sticlă cu pulverizator și aplică amestecul în mod uniform pe păr. Lasă-l să acționeze timp de 25 de minute, apoi usucă părul cu prosopul. Piaptănă-l bine, spală-l și clătește-l. Pentru rezultate optime, repetă tratamentul de trei ori pe săptămână.
  • Terapie cu miere și lămâie: Amestecă un pahar de lapte cu două linguri de zeamă de lămâie și pune lichidul în frigider. Atunci când capătă o consistență densă, aplică-l în mod uniform pe păr și masează bine. Piaptănă părul și acoperă-l cu o cască de duș. Lasă masca să acționeze până la uscarea părului. Clătește-l și piaptănă-l. Dacă repeți tratamentul de două sau de trei ori pe săptămână, vei obține un păr mai strălucitor.
  • Cremă pe bază de cocos și lămâie: Deși această cremă nu îndreptă complet părul, ea ajută la eliminarea firelor rebele. Amestecă o cană de lapte de cocos cu zeamă de lămâie și depozitează lichidul obținut în frigider timp de câteva ore. Aplică amestecul pe păr și lasă-l să acționeze între 45 de minute și o oră, apoi clătește și spală părul în mod normal. Tratamentul ajută la aranjarea părului ondulat.
Părul poate fi îndreptat și prin metode naturale

  • Creme de îndreptare a părului pe bază de uleiuri: Poți să aplici pe păr tratamente cu uleiuri fierbinți (de cocos, migdale sau măsline) pe care să le masezi în scalp. Înfășoară-ți capul cu un prosop călduț și lasă uleiul  să acționeze timp de câteva minute, apoi spală-te pe cap în mod normal.
  • Cremă naturală cu lapte și miere: Tot ce trebuie să faci este să amesteci câteva linguri de lapte cu puțină miere și câteva căpșuni strivite. Lasă crema să acționeze timp de două ore, apoi clătește părul.
  • Tratament pe bază de ulei: Încălzește câteva linguri de ulei de migdale și aplică-l pe păr. Înfășoară părul într-un prosop și lasă uleiul să acționeze timp de 20 de minute. Piaptănă-te cu atenție, apoi acoperă-ți din nou capul pentru încă o jumătate de oră. După încheierea acestui interval, piaptănă-te din nou. Vei observa că părul a devenit mai drept. Dacă este încă necesar să folosești placa, aceasta nu va afecta părul la fel de mult ca de obicei.
Părul drept și strălucitor este de invidiat

Te-ar mai putea interesa