Știai că o alimentație corespunzătoare este esențială pentru sănătatea aparatului excretor? Pentru a preveni infecțiile, poți să bei două linguri de ulei de cocos pe zi.
Infecțiile tractului urinar sunt afecțiuni frecvente care atacă aparatul excretor. Se pot instala în vezică, rinichi, ureter sau uretră. Citește acest articol pentru a afla care sunt cauzele acestor probleme și cum poți să le tratezi în mod natural.
Caracteristicile infecțiilor tractului urinar
Așa cum am menționat mai sus, o infecție a tractului urinar se poate instala în mai multe părți ale corpului:
În vezică: poartă numele de cistită.
În rinichi: poate apărea într-unul sau în ambii rinichi și poartă numele de pielonefrită.
În ureter: în anumite cazuri, infecția poate apărea la nivelul organelor tubulare care transportă urina din rinichi în vezica urinară.
În uretră: poartă numele de uretrită și reprezintă infecția canalului prin care circulă urina de la vezică la exterior.
În majoritatea cazurilor, infecțiile tractului urinar sunt cauzate de bacterii care pătrund în uretră și vezică. Acestea sunt locurile în care bacteriile se instalează cel mai frecvent, deși uneori se pot dezvolta și la nivelul rinichilor. De cele mai multe ori, organismul pacientului elimină bacteriile pe cont propriu, dar anumiți factori măresc riscul de a dezvolta o astfel de infecție.
De exemplu, infecțiile urinare afectează mai mult femeile decât bărbații, întrucât uretra lor este mai scurtă. În plus, femeile dezvoltă infecții în urma raportului sexual sau a folosirii unor instrumente contraceptive cum ar fi diafragma. În timpul menopauzei, crește de asemenea riscul apariției unei infecții de acest gen.
Alți factori care măresc riscul de a suferi de o infecție a tractului urinar sunt:
Remedii naturale pentru infecțiile tractului urinar
Prepară un ceai cu 25 de grame de mesteacăn la un litru de apă, lasă-l să stea pentru 10 minute, strecoară-l și bea până la trei căni pe zi.
Amestecă o mână din fiecare din următoarele plante: rădăcină de nalbă mare, banan, coada șoricelului, urzică și sânziană (frunze). Amestecă toate plantele cu o lingură și toarnă peste ele o cană cu apă clocotită. Acoperă amestecul, lasă-l să stea pentru 15 minute, strecoară-l și bea două căni pe zi.
Fierbe 20 de grame de orz într-un litru de apă. Când apa începe să fiarbă, adaugă 20 de grame de ienupăr. Dă focul mic și lasă amestecul să mai fiarbă câteva minute. Acoperă-l cu un capac și lasă-l să stea 20 de minute, apoi strecoară-l și bea până la trei căni pe zi.
Într-un litru de apă, amestecă patru linguri din fiecare din următoarele ingrediente: gălbenele, semințe de in, coada calului și cimbru. Fierbe amestecul timp de 10 minute, apoi acoperă-l cu un capac și lasă-l să stea pentru 15 minute. Strecoară-l și fă băi de șezut de două ori pe zi.
Adaugă o lingură de semințe de țelină într-o cană cu apă clocotită, apoi acoperă amestecul și lasă-l 10 minute să se răcească. Bea-l înainte de a se răci complet.
Idei de remedii naturiste
Dizolvă un sfert de lingură de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă și bea o dată pe zi. Înainte de a consuma acestă băutură, bea două pahare de apă simplă.
Curăță și scoate miezul unui măr, apoi taie-l felii. Curăță o banană și taie-o și pe aceasta felii. Amestecă cele două ingrediente într-un blender și bea acest smoothie pe stomacul gol.
Prepară un smoothie din două căni de afine proaspete, o felie de pepene roșu și jumătate de cană de cireșe. Bea imediat după preparare.
Încălzește în apă o jumătate de cană de cireșe cu tot cu codițe. Scoate sâmburii după ce s-au înmuiat cireșele și pasează restul în blender. Adaugă o lingură de miere de albine și pune amestecul într-un borcan cu capacul bine înfiletat. Consumă două linguri din acesta în fiecare zi.
Mai multe remedii naturiste pentru infecțiile tractului urinar
Bea două linguri de ulei de cocos virgin pe zi. Poți să bei și un pahar de apă de cocos înainte de micul dejun și unul înainte de culcare.
Curăță și zdrobește doi căței de usturoi. Adaugă o cană cu apă fierbinte și lasă amestecul să stea timp de cinci minute. Bea de trei ori pe zi.
Într-un litru de apă dizolvă două linguri de oțet de mere. Bea pe tot parcursul zilei.
Curăță o ceapă și tai-o în patru bucăți. Pune-le în jumătate de litru de apă și lasă-le să fiarbă pentru 20 de minute. Ia amestecul de pe aragaz și lasă-l să stea timp de 8 ore. Apoi strecoară lichidul și bea-l. Te va ajuta să urinezi mai mult și să elimini bacteriile.
Adaugă două linguri de busuioc într-o cană cu apă clocotită. Lasă amestecul să stea pentru 10 minute și bea-l de două ori pe zi, timp de 48 de ore.
Prepară un smoothie din două căni de suc de merișoare, o cană de suc de rodie, o cană de papaya mărunțită (sau cantalup), 1/4 cană de zeamă de lămâie și o lingură de suc de ghimbir sau o felie dată prin răzătoare. Poți să adaugi și niște cuburi de gheață. Bea cinci căni pe zi.
Prepară un ceai dintr-o cană de apă clocotită și o lingură de pătrunjel tocat. Lasă amestecul să stea pentru 15 minute, apoi îndulcește-l cu miere de albine. Bea trei căni pe zi.
p>Rădăcina de maca, mai puțin cunoscută până acum, începe să devină din ce în ce mai populară în rândul femeilor. Motivul este unul întemeiat, deoarece acest ingredient tratează simptomele menopauzei și ale premenopauzei.
p>De ce să apelezi la remedii naturale cu ananas? Foarte simplu. Pentru că acest fruct delicios are proprietăți detoxifiante și diuretice și este bogat în vitamine (în special C, B1, B6 și acid folic) și minerale (sodiu, potasiu, calciu, magneziu,…
p>Rinichii joacă un rol foarte important în eliminarea substanțelor toxice din organism. Aceste organe muncesc continuu pentru a elimina toxinele prin intermediul urinei și, printre altele, pentru a menține echilibrul sărurilor minerale și al altor substanțe nutritive esențiale. Pentru a…
p>Paraziții intestinali, cunoscuți în limbajul colocvial ca „viermi”, sunt organisme care provoacă diverse simptome grave atunci când reușesc să infesteze intestinul. În articolul de astăzi îți dezvăluim un remediu care combate paraziții intestinali, preparat cu semințe de in și cuișoare.…
p>Osteoporoza este o afecțiune silențioasă caracterizată prin deteriorarea treptată a oaselor. Alterările pe care le cauzează pot fi ireversibile, însă există o mulțime de modalități pentru prevenirea apariția acesteia. Principala metodă este consumul de alimente bogate în calciu și menținerea…
p>Ghimbirul este un condiment cunoscut datorită gustului și mirosului său intens. Este folosit ca și condiment în bucătărie sau în scopuri medicinale, cea mai cunoscută întrebuințare a sa fiind tratarea simptomelor răcelii. Dar știai că este un remediu eficient și…