Atunci când crezi că situația ți-a scăpat de sub control, ești foarte nervos, nu poți controla o criză nervoasă sau când stresul pune stăpânire pe mintea și corpul tău, încearcă una din aceste excelente infuzii naturale pentru sistemul nervos, fără a mai avea nevoie de medicamente din farmacie.
Nervozitatea, boala secolului
În societatea în care trăim este foarte obișnuit ca oamenii să fie nervoși, grăbiți sau stresați, depresivi sau deprivați de somn. Tensiunile și presiunea la care ești expus zilnic îți distrug sistemul nervos.
Deși doctorii spun că puțină tensiune este bună pentru sănătate, problemele apar atunci când standardele normale sunt depășite.
Vine o vreme când pare că orice ai face (dormi tot weekendul, petreci timp afară facând yoga sau meditând, etc.) nu este suficient.
Va trebui să faci o schimbare pentru a îți recăpăta sănătatea și energia pentru a face față provocărilor și obligațiilor zilnice fără a te stresa și a deveni anxios, fapt ce se sfârșește prin a te îmbolnăvi serios.
Beneficiile plantelor naturale pentru sistemul nervos sunt de a ameliora simptomele, a relaxa corpul și mintea, a dormi mai bine, a controla tensiunea arterială, a calma anxietatea și a oferi persoanei o stare de bine fără dureri de cap sau musculare, palpitații sau tahicardie, depresii, etc.
Care sunt cele mai bune infuzii pentru sistemul nervos?
Principalele plante folosite în infuzii pentru sistemul nervos sunt:
Ginseng: poate fi tipul comun sau Siberian. Ambele sunt folosite în lupta contra depresiei și pentru ameliorarea stresului ce este atât de comun în ziua de azi. Sunt tonice naturale excelente pentru sistemul nervos. Deși este consumat de obicei ca și ceai, ginsengul este foarte eficient.
Sunătoare: folosește timp de 4-6 luni la rând, este un tonic ce repară sistemul nervos. Este foarte utilă în tratamentul persoanelor depresive. Trebuie să consumi un ceai dintr-o linguriță de sunătoare în apă fiartă de două ori pe zi.
Infuzii pentru sistemul nervos cu limba-mielului: este folosită pentru a echilibra excesul de hormoni secretați de glandele suprarenale în situații de stres intens. Bea o infuzie dintr-o lingură de frunze uscate într-o cană de apă. Poți bea câteva pahare pe zi.
Valeriană: este una dintre cele mai cunoscute plante pentru sistemul nervos. Este folosită pentru a lupta contra oricărei boli a sistemului nervos și pentru a reduce manifestările psihosomatice ca spasmele, palpitațiile, vomatul, insomnia, etc. Prepară o infuzie din 15 g de rădăcină. Las-o să stea peste noapte și bea dimineața.
Crețușcă: uleiul esențial al acestei plante îi dă o aromă delicioasă și de asemenea are proprietăți sedative ce pot calma „fluturii din stomac”. Infuzia de crețușcă tratează și aciditatea gastrică și ulcerele. Prepară din două lingurițe la o cană de apă și bea de trei ori pe zi după masă.
Infuzii pentru sistemul nervos
Pitaya (fructul dragonului): acesta conține o substanță numită captină, cu efect blând de stimulare a sistemului nervos. Nu este dăunător ca alți stimulenți (cum ar fi cafeaua), ci tratează nervozitatea, tensiunea arterială ridicată și aritmiile cardiace.
Arborele Boldo: bogată în boldină și uleiurile sale esențiale au efect sedativ și calmant pentru întreg sistemul nervos. Prepară o infuzie din 2,5 g de Boldo la 100 ml de apă înainte de a merge la culcare. Nu trebuie să continui tratamentul mai mult de 4 săptămâni consecutive.
Infuzii pentru sistemul nervos cu busuioc: această plantă aromatică este o opțiune excelentă pentru întărirea sistemului nervos și ameliorează afecțiunile stomacului. Bea o infuzie din o linguriță de busuioc uscat la o cană de apă fiartă.
Salata verde: ajută la calmarea nervilor, la un somn mai bun noaptea și controlează papitațiile. Una din rețetele bunicii este adăugarea de frunze de salată verde în apa cu care este îmbăiat bebelușul pentru ca acesta să doarmă mai relaxat. Bea un ceai din frunze de salată sau consumă una înainte de culcare.
Trandafir sălbatic: Calmează sistemul nervos și durerile de stomac. Prepară o infuzie din tradafir sălbatic folosind o linguriță de flori uscate la cana de apă. Bea până la două căni pe zi.
Mușețel: o altă plantă „populară” cu efecte calmante și sedative pentru sistemul nervos. Reduce tensiunea, inhibă spasmele musculare ale stomacului și este și analgezic. Prepară un ceai din 4 g de flori la o cană de apă. Lasă-l 10 minute. Bea până la 3 căni pe zi.
Sursa fotografiilor: iweatherman, Tiago Ribeiro, Jessica Louis, Vibha Raj, Naam ym și dragonflysky.
Amirian, E. S., Ostrom, Q. T., Liu, Y., Barnholtz-Sloan, J., & Bondy, M. L. (2017). Nervous system. In Schottenfeld and Fraumeni Cancer Epidemiology and Prevention, Fourth Edition. https://doi.org/10.1093/oso/9780190238667.003.0056
Farina, P., Scotté, F., Villa, C., Baussart, B., & Di Stefano, A. L. (2018). Central nervous system. In Side Effects of Medical Cancer Therapy: Prevention and Treatment: Second Edition. https://doi.org/10.1007/978-3-319-70253-7_7
Mai, J. K., & Paxinos, G. (2012). The Human Nervous System. The Human Nervous System. https://doi.org/10.1016/C2009-0-02721-4
p>Rinichii joacă un rol foarte important în eliminarea substanțelor toxice din organism. Aceste organe muncesc continuu pentru a elimina toxinele prin intermediul urinei și, printre altele, pentru a menține echilibrul sărurilor minerale și al altor substanțe nutritive esențiale. Pentru a…
p>Paraziții intestinali, cunoscuți în limbajul colocvial ca „viermi”, sunt organisme care provoacă diverse simptome grave atunci când reușesc să infesteze intestinul. În articolul de astăzi îți dezvăluim un remediu care combate paraziții intestinali, preparat cu semințe de in și cuișoare.…
p>Osteoporoza este o afecțiune silențioasă caracterizată prin deteriorarea treptată a oaselor. Alterările pe care le cauzează pot fi ireversibile, însă există o mulțime de modalități pentru prevenirea apariția acesteia. Principala metodă este consumul de alimente bogate în calciu și menținerea…
p>Ghimbirul este un condiment cunoscut datorită gustului și mirosului său intens. Este folosit ca și condiment în bucătărie sau în scopuri medicinale, cea mai cunoscută întrebuințare a sa fiind tratarea simptomelor răcelii. Dar știai că este un remediu eficient și…
p>Durerea lombară, cunoscută și sub denumirea de lombalgie sau lumbago, apare în partea inferioară a spatelui și cauzează disconfort pacientului. În acest articol, îți prezentăm rețeta unui unguent împotriva durerilor lombare cu arnică și ulei de cocos. Ingredientele nu te…
p>După o zi lungă de muncă sau de învățat, este posibil să simți un disconfort la nivelul oaselor. Dacă ai un drum lung până ajungi acasă, este posibil ca, după un timp, să te doară genunchii sau alte articulații. Știai…