Ingrediente naturale pentru fertilizarea plantelor - Doza de Sănătate
 

Ingrediente naturale pentru fertilizarea plantelor

Ingredientele naturale, cum ar fi infuzia de urzici, reprezintă metode tradiționale de hrănire a plantelor. Acestea sunt o modalitate excelentă de a evita utilizarea produselor chimice.
Ingrediente naturale pentru fertilizarea plantelor

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Folosirea de ingrediente naturale pentru fertilizarea plantelor este o idee excelentă dacă ai o grădină de legume și vrei să crești plante sănătoase și ecologice. Dacă vrei să fii sănătos, cel mai bine este să renunți la utilizarea de îngrășăminte chimice toxice pentru mediu și organism.

În articolul de astăzi, îți vom oferi câteva sfaturi despre grădinărit cu privire la modul de utilizare a acestor ingrediente naturale ca îngrășământ pentru plante. Este o modalitate excelentă de a evita expunerea la produse chimice toxice și de a economisi bani.

Ingrediente naturale pentru fertilizarea plantelor

Dacă vrei să contribui la scăderea utilizării de practici toxice care au un impact negativ asupra mediului, precum fertilizarea cu îngrășăminte chimice, citește în continuare. Vei afla cum să prepari îngrășăminte pentru plante la tine acasă, folosind doar ingrediente naturale care necesită cheltuieli minime sau sunt complet gratuite. În curând, vei observa că plantele tale vor deveni mai puternice și mai sănătoase.

Banană lângă o cană de ceai
Bananele conțin minerale care pot favoriza creșterea și dezvoltarea plantelor.

Fertilizator pentru plante cu banane

Banana întreagă, inclusiv coaja sa, este bogată în potasiu. Acest mineral este excelent pentru a stimula înflorirea plantelor. În plus, acest mineral este absorbit ușor de plante odată ce ajunge în sol.

De asemenea, bananele au un conținut ridicat de fosfor. Cojile de banane îți întăresc și plantele și fac ca procesul de fotosinteză să fie mai eficient. După cum vezi, acest fertilizator este complet ecologic.

Ce trebuie să faci

  • Mai întâi, taie cojile de banane în cuburi și pune-le într-o oală.
  • Apoi, toarnă apă peste cuburi astfel încât să le acoperi.
  • Pune oala pe aragaz și fierbe cojile aproximativ 15 minute.
  • Lasă amestecul să se răcească, apoi strecoară-l.
  • Diluează lichidul cu două părți egale de apă.
  • Aplică-l pe plantele tale.

De asemenea, poți lăsa la uscat cojile de banane. Apoi, fărâmițează-le și folosește-le ca îngrășământ pulbere.

Infuzie de urzică fabricată din ingrediente naturale

Infuzia este un extract bio-stimulator fermentat care stimulează creșterea și rezistența plantelor și le consolidează apărarea naturală.

Infuzia de urzică oferă o mulțime de nutrienți culturilor de plante. Aceasta conține tot azotul de care plantele au nevoie pentru o creștere corespunzătoare. În plus, urzica este excelentă ca fungicid și pesticid.

Ce trebuie să faci

  • În primul rând, pune aproximativ două kilograme de urzici într-un recipient. Nu adăuga și rădăcinile.
  • Apoi, taie urzicile în bucăți mici și lasă-le la macerat timp de câteva ore în aproximativ 10 litri de apă fără clor.
  • La final, strecoară apa și udă-ți plantele cu ea.

Zațul de cafea

Zațul de cafea pe lista de ingrediente naturale pentru fertilizarea plantelor
Zațul de cafea este un îngrășământ natural excelent.

Nu mai arunca niciodată zațul de cafea. Știai că îl poți folosi în grădină pentru a-ți fertiliza plantele? Zațul de cafea reprezintă un îngrășământ natural ideal pentru plantele care necesită soluri acide, cum ar fi afinele.

Ce trebuie să faci

  • În primul rând, pune zațul din aproximativ 6 căni de cafea într-o găleată cu cel puțin 18 litri de apă.
  • Apoi, lasă amestecul la macerat timp de două sau trei zile.
  • Toarnă acest amestec în jurul rădăcinilor plantelor.

De asemenea, poți aplica o cantitate mică de zaț de cafea la rădăcinile plantelor. Cu toate acestea, ai grijă să nu exagerezi, deoarece solul foarte acid poate fi dăunător plantelor mai sensibile.

Coji de ouă

Cojile de ouă sunt ideale pentru fertilizarea naturală a culturilor precum ardeii și roșiile. De asemenea, cojile de ouă împiedică putrezirea plantelor. Conținutul ridicat de calciu al cojilor de ouă este perfect pentru aproape orice plantă care face fructe.

Ce trebuie să faci

  • În primul rând, lasă cojile de ouă să se usuce complet.
  • Apoi, macină-le pulbere.
  • Aplică pulberea pe solul din jurul plantelor.

Cenușa de lemn

Cenușă de lemn
Cenușa de lemn este, de asemenea, excelentă ca hrană pentru plante. Cu toate acestea, cenușa trebuie să fie din lemn netratat și fără substanțe chimice. Ca beneficiu suplimentar, cenușa va ține dăunătorii la distanță.

Folosirea cenușii de lemn ca îngrășământ natural susține maturizarea plantei, în special în cazul pomilor fructiferi. De asemenea, cenușa este un pesticid minunat. Cu toate acestea, nu este recomandată pentru creșterea pH-ului solului.

În plus, nu uita că trebuie să folosești cenușă din lemn netratat și de calitate. Asigură-te că aceasta nu conține metale grele, substanțe chimice sau lacuri și vopsele.

Ce trebuie să faci

  • În acest caz, trebuie doar să amesteci cenușa cu apă și să o aplici.
  • În plus, poți așeza și un strat mic de cenușă în jurul tulpinilor (fără a le atinge) și să-l îngropi în pământ.

Aplicarea acestor ingrediente naturale pentru fertilizarea plantelor te va ajuta să eviți utilizarea de produse chimice, care sunt foarte toxice și periculoase pentru mediu și sănătate. În plus, îngrășămintele chimice ajung adesea în legumele pe care le consumi.

Contribuie și tu la bunăstarea mediului înconjurător într-un mod durabil!


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.