Învață să-ți purifici casa cu salvie!
 

Învață să-ți purifici casa cu salvie!

Purificarea casei îți va permite să elimini energia negativă care afectează casa. În acest caz, îți oferim o soluție de purificare cu salvie.
Învață să-ți purifici casa cu salvie!

Ultima actualizare: 03 ianuarie, 2023

Denumirea salviei provine din latinescul salvare , care înseamnă a salva. De-a lungul istoriei, a fost folosită în căutarea bunăstării fizice, mintale și emoționale. Prin urmare, în acest articol te vom învăța cum să-ți purifici casa cu salvie!

De la utilizarea medicinală tradițională la soiurile care provoacă efecte halucinogene, această plantă are numeroase aplicații. Nu-ți face griji, îți vom explica tot ce trebuie știi despre purificarea locuinței cu salvie.

Ce este salvia?

Salvia este o plantă din familia mentei care provine din sudul Europei. A fost folosită de-a lungul istoriei ca expectorant și agent de purificare.

În plus, este considerată un aliat al femeilor în timpul menstruației. În mod tradițional, este recomandată pentru a ajuta la ameliorarea dismenoreei, care este durerea intensă din timpul sângerării menstruale.

Studiile științifice au dezvăluit posibilitatea utilizării salviei ca antihipertensiv, adică pentru a reduce valorile tensiunii arteriale. În orice caz, acest lucru a fost demonstrat la animale și nu la oameni.

Salvia are și alte utilizări, dincolo de cele medicinale. Poate fi o plantă decorativă, aromatică și purificatoare.

Tradiția purificării cu salvie

Salvia a fost folosită de diferite civilizații pentru a purifica mediul, a promova înțelepciunea și a crește imunitatea. Așa s-a născut tradiția de a arde frunzele uscate de salvie ca și cum ar fi tămâie, pentru a promova energia pozitivă.

Frunze de salvie
Salvia are multe utilizări. Unele sunt studiate de știință, dar altele nu au niciun fel de suport.

De ce să-ți purifici casa cu salvie?

Cu siguranță vrei să cunoști beneficiile purificării casei cu salvie. Profită de următoarele:

 • Salvia alungă energiile rele: se spune că fumul de salvie alungă energiile negative și vibrațiile rele.
 • Crește conexiunea spirituală: salvia sporește conexiunile spirituale datorită tuyonei existente în plantă, o substanță care este asociată cu ascuțirea simțurilor.
 • Îmbunătățește starea de spirit: salvia este folosită pentru calmarea nervilor.
 • Elimină mirosurile neplăcute: salvia produce un miros plăcut care va elimina aromele dezagreabile.
 • Contribuie la un somn mai bun: datorita proprietăților sale calmante, salvia va genera o stare de liniște care îți va permite să adormi mai repede. Salvia nu are un efect direct asupra insomniei, dar induce relaxarea, după cum clarifică mai multe cercetări.

Contraindicațiile salviei

În ciuda acestor beneficii, planta are anumite contraindicații. Nu utiliza salvia mai mult decât este necesar.

În cazul sarcinii, trebuie să ai în vedere că utilizarea salviei este asociată cu contracții uterine și alte dezechilibre hormonale din cauza prezenței substanței cunoscute sub denumirea de tuyonă.

Cum să-ți purifici casa cu salvie

Materiale necesare

 • Salvie uscată
 • Sfoară pentru a lega planta
 • Recipient pentru colectarea cenușii
 • Lumânări și chibrituri
 • Bol sau recipient cu nisip
 • Un evantai, o pană sau un instrument pentru ventilare

Instrucțiuni pas cu pas pentru purificarea casei cu salvie

 1. Deschide o fereastră pentru ca fumul să nu se adune în casă.
 2. Nu te grăbi și concentrează-te asupra ritualului de purificare.
 3. Vizualizează ceea ce vrei pentru casa ta. Înainte de ardere, spune cu voce tare și clar care sunt intențiile tale și ce vrei.
 4. Aprindeți mănunchiul de salvie folosind un chibrit sau o lumânare. Este foarte important să începi ritualul de la ușa casei și să răspândești fumul treptat. Apoi, mergi în sensul acelor de ceasornic.
 5. Dacă ai scări, urcă sau coboară pe ele și purifică spațiul în care te conduc.
 6. Purifică-ți obiectele personale. Apropie salvia și înconjoară obiectele, făcând mișcări circulare.
 7. La final, stinge flacăra în vasul cu nisip până când fumul dispare. Este important să efectuezi corect acest pas.
Poți să purifici casa cu salvie
Ritualurile de purificare trebuie efectuate din convingere personală.

Purificarea cu salvie este primul pas pentru a atrage energia pozitivă

Deși efectuezi un ritual de purificare, este important să acorzi atenție procesului. Nu lăsa salvia să ardă singură și nu o apropia prea mult de suprafețele inflamabile. Ai grijă cu fumul și nu-l inhala direct.

Aceasta este o tehnică simplă pentru a purifica diferite spații: întreaga casă, noul birou, mașina, etc. O poți folosi chiar și la date speciale, cum ar fi Revelionul sau zilele de naștere. Efectuează ritualul anual sau ori de câte ori crezi că este necesar.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Hamidpour M, Hamidpour R, Hamidpour S, Shahlari M. Chemistry, Pharmacology, and Medicinal Property of Sage (Salvia) to Prevent and Cure Illnesses such as Obesity, Diabetes, Depression, Dementia, Lupus, Autism, Heart Disease, and Cancer. J Tradit Complement Med. 2014 Apr;4(2):82-8.
 • Kennedy DO, Pace S, Haskell C, Okello EJ, Milne A, Scholey AB. Effects of cholinesterase inhibiting sage (Salvia officinalis) on mood, anxiety and performance on a psychological stressor battery. Neuropsychopharmacology. 2006 Apr;31(4):845-52.
 • Lopresti AL. Salvia (Sage): A Review of its Potential Cognitive-Enhancing and Protective Effects. Drugs R D. 2017 Mar;17(1):53-64.
 • Nautiyal CS, Chauhan PS, Nene YL. Medicinal smoke reduces airborne bacteria. J Ethnopharmacol. 2007 Dec 3;114(3):446-51. Sá CM, Ramos AA, Azevedo MF, Lima CF, Fernandes-Ferreira M, Pereira-Wilson C. Sage tea drinking improves lipid profile and antioxidant defences in humans. Int J Mol Sci. 2009 Sep 9;10(9):3937-3950.
 • Sayin, H. U. Psychoactive plants used during religious rituals. In Neuropathology of drug addictions and substance misuse. 2016; 17-28. Academic Press.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.