Mască pe bază de ou care curăță și tonifiază tenul - Doza de Sănătate
 

Mască pe bază de ou care curăță și tonifiază tenul

Această mască pe bază de ou este foarte benefică pentru înfrumusețarea tenului. Ieftină și ușor de preparat, masca poate ține locul oricărei creme scumpe.
Mască pe bază de ou care curăță și tonifiază tenul

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Masca pe bază de ou poate fi foarte benefică deoarece tonifiază tenul și îl curăță, eliminând punctele negre. 

În ciuda reputației proaste pe care au avut-o ani la rând, ouăle sunt printre cele mai sănătoase și recomandate alimente. Datorită gustului delicios și a conținutul bogat de nutrienți esențiali, acestea sunt incluse în dieta multor persoane din întreaga lume.

Însă puțini oameni știu că ouăle au și utilizări cosmetice, fiind un ingredient minunat în diferite tratamente de înfrumusețare.

Aceste alimente conțin proteine, vitamine și minerale, drept pentru care ele ajută la îngrijirea pielii, fără să impună cheltuieli majore. 

De fapt, unele companii au început să folosească ingredientele active ale ouălor pentru fabricarea unei game largi de produse menite să trateze diverse probleme ale pielii.

Cu toate acestea, dacă alegi să folosești ouăle în forma lor naturală, vei obține beneficii extraordinare pentru regenerarea și întinerirea tenului.

Masca pe care ți-o prezentăm astăzi este foarte deosebită, deoarece poate fi aplicată în mai multe moduri. Poți să o folosești pentru a-ți curăța fața, dar este la fel de eficientă și pentru îndepărtarea celulelor moarte și pentru tonifierea pielii.

Mască cu ou care curăță și tonifiază tenul

Masca pe bază de ou regenerează țesuturile

Această mască pe bază de ou îți curăță în profunzime tenul și îl tonifiază de la prima utilizare. Aceasta stimulează regenerarea țesuturilor deteriorate, prevenind semnele îmbătrânirii premature. Unul dintre componentele sale principale, luteina, reține umezeala tenului și îi oferă elasticitate.

Nutrienții albușului de ou oferă tenului strălucire naturală și tonifiază pielea. În plus, acest tratament conține vitaminele A, B și D, elemente ce participă la activitatea celulară care luptă împotriva radicalilor liberi.

Această mască micșorează porii dilatați, elimină petele pielii și creează un efect de lifting facial. Folosirea sa continuă este o soluție excelentă pentru a combate punctele negre, a diminua cicatricile și a oferi tenului un aspect întinerit.

Efectele cele mai importante nu apar imediat, însă chiar de la prima aplicare îți vei simți tenul mai curat și mai fin.

Cum se prepară masca pe bază de ou?

Albușul de ou este benefic pentru ten

Un avantaj este faptul că această mască este foarte ieftină, fiind o alternativă minunată a produselor costisitoare din comerț.

Probabil ai deja aceste lucruri în casă, iar dacă ești nevoită să le cumperi, le vei avea la dispoziție și pentru următoarele ocazii în care prepari masca.

Ingrediente:

  • 1 ou
  • Prosoape de hârtie
  • 2 boluri
  • 1 furculiță
  • 1 pensulă
  • 1 lingură de ulei de cocos

Instrucțiuni:

  • Crapă ușor oul și separă albușul de gălbenuș. Pune fiecare din cele două părți într-un bol separat.
  • Bate albușul de ou cu o furculiță.
  • Înmoaie pensula în albușul bătut și aplică-l pe fața curată și uscată.
  • Înainte ca albușul să se usuce, taie un prosop de hârtie în mai multe fâșii și lipește-le pe față până o acoperi complet.
  • Aplică un alt strat de albuș și lasă-l să se usuce.
  • După 20 sau 30 de minute, vei observa că hârtia s-a întărit.
Masca pe bază de ou curăță și tonifiază tenul
  • Apucă marginile măștii de sub bărbie și trage rapid în sus.
  • Această mișcare este destul de neplăcută, dar este cea mai bună modalitate de a elimina punctele negre și petele. 
  • După ce ai terminat această parte a tratamentului, amestecă gălbenușul de ou cu o lingură de ulei de cocos și bate rapid amestecul.
  • Spală urmele de albuș de pe față cu puțină apă caldă și aplică gălbenușul cu o pensulă.
  • Lasă-l să acționeze timp de 10 minute, apoi curăță-ți fața cu puțină apă caldă și săpun cu pH neutru.
  • Poți să repeți tratamentul de două ori pe săptămână pentru a-ți menține tenul moale și radiant. Nu îl folosi însă prea des, întrucât poate fi agresiv cu uleiurile naturale ale pielii.

Atenție!

  • Nu folosi această mască dacă ai alergie la ouă sau la oricare dintre produsele utilizate. Dacă nu ești sigură, fă mai întâi un test pe o suprafață mică de piele. Dacă totul este în regulă, poți să aplici întregul produs.
  • Nu uita că mirosul de ou este destul de neplăcut după ce se usucă, drept pentru care este indicat să eviți acest tratament dacă nu îl poți suporta.

După cum poți vedea, oul este un ingredient simplu, dar care poate fi folosit pentru prepararea unei măști faciale extraordinare. Trebuie doar să iei în considerare că procesul de aplicare a măștii durează destul de mult. Prin urmare, ai nevoie de puțin timp liber pentru a te ocupa de acest tratament.

Sperăm că îți va folosi această rețetă de mască cu ou care curăță și tonifiază tenul și te invităm să împărtășești cu noi părerile tale!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Nimalaratne, C., & Wu, J. (2015). Hen Egg as an Antioxidant Food Commodity: A Review. Nutrients7(10), 8274–8293. https://doi.org/10.3390/nu7105394
  • Juturu, V., Bowman, J. P., & Deshpande, J. (2016). Overall skin tone and skin-lightening-improving effects with oral supplementation of lutein and zeaxanthin isomers: a double-blind, placebo-controlled clinical trial. Clinical, cosmetic and investigational dermatology, 9, 325–332. https://doi.org/10.2147/CCID.S115519
  • Luteína. MedlinePlus. https://medlineplus.gov/spanish/druginfo/natural/754.html
  • Jensen, G. S., Shah, B., Holtz, R., Patel, A., & Lo, D. C. (2016). Reduction of facial wrinkles by hydrolyzed water-soluble egg membrane associated with reduction of free radical stress and support of matrix production by dermal fibroblasts. Clinical, cosmetic and investigational dermatology, 9, 357–366. https://doi.org/10.2147/CCID.S111999
  • Kappally, Shijna & Shirwaikar, Arun & Shirwaikar, Annie. (2015). Hygeia:: journal for drugs and medicines COCONUT OIL – A REVIEW OF POTENTIAL APPLICATIONS. Hygeia:: journal for drugs and medicines. 7. 34-41. 10.15254/H.J.D.Med.7.2015.149.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.