Anumite încăperi, precum bucătăria și dormitorul, tind să acumuleze mirosuri urâte. Dacă această problemă face ravagii în locuința ta, nu ezita să încerci următoarele trucuri simple și ieftine pentru a elimina mirosurile neplăcute din dormitor. Rezultatele dorite nu vor întârzia să apară!
9 trucuri pentru a alunga mirosurile neplăcute din dormitor
1. Aerisește încăperea
Deși pare banal, atunci când îți aerisești dormitorul, împrospătezi aerul din această încăpere și alungi mirosurile neplăcute care îl încarcă. Cauza acestor mirosuri ar putea fi aerul stătut, așadar nu ezita să deschizi geamul!
2. Curăță becurile
Acest truc este important dacă ești fumător. Pe lângă faptul că lasă un miros neplăcut, fumul de țigară provoacă apariția unei pelicule invizibile pe becuri.
De fiecare dată când aprinzi lumina, becul încălzește pelicula respectivă, emanând mirosul neplăcut. Ca să remediezi această problemă, pur și simplu șterge becul cu o cârpă curată din când în când.
3. Optează pentru becuri fluorescente
Transformă becurile din dormitorul tău în aliați de nădejde împotriva mirosurilor neplăcute. Becurile fluorescente te ajută să împrospătezi aerul din încăpere.
Unele becuri fluorescente sunt acoperite cu un strat de dioxid de titan care absoarbe mirosurile neplăcute din dormitor atunci când aprinzi lumina. Aceste becuri speciale se găsesc mai greu, dar merită să depui un efort suplimentar pentru a le achiziționa.
Mirosurile neplăcute sunt deseori emanate de obiectele fabricate din materialele textile, în special de carpete și covoare.
Pentru a elimina mirosurile neplăcute din dormitor, mai întâi aspiră covorul respectiv, apoi aplică un produs de spălare uscată. Bicarbonatul de sodiu este o variantă foarte eficientă (și ieftină).
5. Truc cu lămâie
Lămâile prezintă numeroase proprietăți benefice și utilizări interesante. Le poți folosi pentru a elimina mirosul de pește sau alte mirosuri care se pot răspândi din bucătărie în restul locuinței.
De asemenea, următorul truc te ajută pur și simplu să împrospătezi aerul din locuință cu o mireasmă plăcută.
Ca să alungi mirosurile neplăcute din dormitoru, taie trei lămâi pe jumătate și fierbe-le în apă.
Lasă să fiarbă pentru 30 de minute la foc mic până observi că lămâile au început să emane mireasma lor citrică. În timp ce amestecul se răcește, aerul din încăpere se împrospătează. Acest remediu naturist este foarte eficient.
Este esențial să cureți tapițeria canapelei tale. Asigură-te că produsul de curățare utilizat este compatibil cu materialul respectiv. Pe cât posibil, optează pentru un produs aromat.
Înainte să aplici produsul, aspiră tapițeria pentru a o curăța în profunzime. Dacă aceasta este fabricată din piele, spal-o cu un săpun uleios destinat curățării acestui material.
7. Utilizează odorizante
Utilizarea unui spray odorizant reprezintă un alt truc simplu pentru a elimina mirosurile neplăcute din dormitor.
Ca să îți prepari propriul spray, amestecă câteva picături de ulei esențial de levănțică cu apă și toarnă amestecul obținut într-o sticlă cu atomizor. Pulverizează-l apoi prin încăpere pentru a alunga mirosurile neplăcute.
8. Încearcă un potpuriu de ierburi
O altă modalitate de a te asigura că aerul din locuința ta are o mireasmă plăcută este să prepari un potpuriu floral. Ia un săculeț din pânză și umple-l cu diverse ierburi și flori.
Acest săculeț va emana o mireasmă incredibilă. Pune potpuriul în orice colț al locuinței tale, iar mirosurile neplăcute nu te vor mai deranja mult timp.
9. Oțetul alb absoarbe mirosurile neplăcute
Pentru a elimina mirosurile neplăcute complet, nu trebuie decât să pui o cană de oțet alb în încăperea vizată. După câteva ore, aceasta va mirosi mult mai bine, deoarece oțetul alb poate să absoarbă orice miros neplăcut.
Acest truc funcționează și în cazul spațiilor frecvent afectate de mirosuri intense, ca bucătăria și baia. Pur și simplu pune o cană de oțet alb cu apă în încăperea respectivă și las-o să stea mai mult timp. La final, aruncă amestecul. Diferența se va face simțită.
HasselaarP, E., GinkelP, J. van, & van GinkelP, J. (2004). The healthy bedroom. Repository.Tudelft.Nl.
Barnes, C., Kennedy, K., & Portnoy, J. (2007). Cleaning the indoor environment to improve health. Allergy & Clinical Immunology International-Journal of the World Allergy Organization. https://doi.org/10.1027/0838-1925.19.6.218
p>Când vorbim de soluții pentru exterminarea dăunătorilor, este important să ținem cont întotdeauna de tipul acestora și de mediul în care se găsesc. Dacă ești în căutarea unor produse naturale eficiente, îți venim în ajutor cu câteva sugestii utile.
p>Dacă citești aceste rânduri, înseamnă că ai vrea să afli cum să faci baie unui nou-născut. Tuturor ne place să ne simțim curați, dar modul în care se spală un adult este foarte diferit de cel în care trebuie spălat…
p>Te-ai gândit vreodată să apelezi la epilarea definitivă cu laser? Probabil că da, însă te-au descurajat toate miturile legate de această metodă de îndepărtare a părului de pe corp.
p>Telefoanele mobile sunt mai dăunătoare decât ne-am putea închipui.Din păcate, în ziua de azi, efectele lor negative nu sunt băgate în seamă. Tocmai de aceea este necesar să le identificăm și să fim atenți la modul în care utilizarea telefonului…
p>Toaleta este una dintre zonele locuinței pe care dorim să le păstrăm dezinfectate în permanență . Din motive evidente, știm că se contaminează cu ușurință cu bacterii și reziduuri care intră în contact cu suprafața sa. Depunerile de calcar pot…
p>Știai că pernele trebuie curățate cel puțin o dată pe lună? Mulți nu țin cont de această recomandare. Însă trebuie să iei măsuri pentru a evita ca ele să creeze un mediu ideal pentru acumularea bacteriilor și a microorganismelor dăunătoare…