Cum să alungi mirosurile neplăcute din dormitor - Doza de Sănătate
 

Cum să alungi mirosurile neplăcute din dormitor

Pe lângă împrospătarea aerului din dormitor cu ajutorul miresmelor naturale, aerisește această încăpere pentru a alunga mirosurile neplăcute.
Cum să alungi mirosurile neplăcute din dormitor

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Anumite încăperi, precum bucătăria și dormitorul, tind să acumuleze mirosuri urâte. Dacă această problemă face ravagii în locuința ta, nu ezita să încerci următoarele trucuri simple și ieftine pentru a elimina mirosurile neplăcute din dormitor. Rezultatele dorite nu vor întârzia să apară!

9 trucuri pentru a alunga mirosurile neplăcute din dormitor

1. Aerisește încăperea

Aerisirea este esențiale pentru a alunga mirosurile neplăcute din dormitor

Deși pare banal, atunci când îți aerisești dormitorul, împrospătezi aerul din această încăpere și alungi mirosurile neplăcute care îl încarcă. Cauza acestor mirosuri ar putea fi aerul stătut, așadar nu ezita să deschizi geamul!

2. Curăță becurile

Curățenia este importantă pentru a alunga mirosurile neplăcute din dormitor

Acest truc este important dacă ești fumător. Pe lângă faptul că lasă un miros neplăcut, fumul de țigară provoacă apariția unei pelicule invizibile pe becuri.

De fiecare dată când aprinzi lumina, becul încălzește pelicula respectivă, emanând mirosul neplăcut. Ca să remediezi această problemă, pur și simplu șterge becul cu o cârpă curată din când în când.

3. Optează pentru becuri fluorescente

Transformă becurile din dormitorul tău în aliați de nădejde împotriva mirosurilor neplăcute. Becurile fluorescente te ajută să împrospătezi aerul din încăpere.

Unele becuri fluorescente sunt acoperite cu un strat de dioxid de titan care absoarbe mirosurile neplăcute din dormitor atunci când aprinzi lumina. Aceste becuri speciale se găsesc mai greu, dar merită să depui un efort suplimentar pentru a le achiziționa.

4. Nu neglija covoarele

Covoarele pot emana un miros neplăcut

Mirosurile neplăcute sunt deseori emanate de obiectele fabricate din materialele textile, în special de carpete și covoare.

Pentru a elimina mirosurile neplăcute din dormitor, mai întâi aspiră covorul respectiv, apoi aplică un produs de spălare uscată. Bicarbonatul de sodiu este o variantă foarte eficientă (și ieftină).

5. Truc cu lămâie

Lămâile prezintă numeroase proprietăți benefice și utilizări interesante. Le poți folosi pentru a elimina mirosul de pește sau alte mirosuri care se pot răspândi din bucătărie în restul locuinței.

De asemenea, următorul truc te ajută pur și simplu să împrospătezi aerul din locuință cu o mireasmă plăcută.

  • Ca să alungi mirosurile neplăcute din dormitoru, taie trei lămâi pe jumătate și fierbe-le în apă.
  • Lasă să fiarbă pentru 30 de minute la foc mic până observi că lămâile au început să emane mireasma lor citrică. În timp ce amestecul se răcește, aerul din încăpere se împrospătează. Acest remediu naturist este foarte eficient.

6. Curăță tapițeria

Curăță tapițeria pentru a alunga mirosurile neplăcute din dormitor

Este esențial să cureți tapițeria canapelei tale. Asigură-te că produsul de curățare utilizat este compatibil cu materialul respectiv. Pe cât posibil, optează pentru un produs aromat.

Înainte să aplici produsul, aspiră tapițeria pentru a o curăța în profunzime. Dacă aceasta este fabricată din piele, spal-o cu un săpun uleios destinat curățării acestui material.

7. Utilizează odorizante

Utilizarea unui spray odorizant reprezintă un alt truc simplu pentru a elimina mirosurile neplăcute din dormitor.

Ca să îți prepari propriul spray, amestecă câteva picături de ulei esențial de levănțică cu apă și toarnă amestecul obținut într-o sticlă cu atomizor. Pulverizează-l apoi prin încăpere pentru a alunga mirosurile neplăcute.

8. Încearcă un potpuriu de ierburi

Anumite plante te ajută să împrospătezi aerul din dormitorul tău

O altă modalitate de a te asigura că aerul din locuința ta are o mireasmă plăcută este să prepari un potpuriu floral. Ia un săculeț din pânză și umple-l cu diverse ierburi și flori.

Acest săculeț va emana o mireasmă incredibilă. Pune potpuriul în orice colț al locuinței tale, iar mirosurile neplăcute nu te vor mai deranja mult timp.

9. Oțetul alb absoarbe mirosurile neplăcute

Pentru a elimina mirosurile neplăcute complet, nu trebuie decât să pui o cană de oțet alb în încăperea vizată. După câteva ore, aceasta va mirosi mult mai bine, deoarece oțetul alb poate să absoarbă orice miros neplăcut.

Acest truc funcționează și în cazul spațiilor frecvent afectate de mirosuri intense, ca bucătăria și baia. Pur și simplu pune o cană de oțet alb cu apă în încăperea respectivă și las-o să stea mai mult timp. La final, aruncă amestecul. Diferența se va face simțită.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • HasselaarP, E., GinkelP, J. van, & van GinkelP, J. (2004). The healthy bedroom. Repository.Tudelft.Nl.
  • Barnes, C., Kennedy, K., & Portnoy, J. (2007). Cleaning the indoor environment to improve health. Allergy & Clinical Immunology International-Journal of the World Allergy Organization. https://doi.org/10.1027/0838-1925.19.6.218

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.