9 lucruri care trebuie evitate în dormitor - Doza de Sănătate
 

9 lucruri care trebuie evitate în dormitor

Îți place să îți organizezi dormitorul până în ultimul detaliu sau te limitezi doar la a dormi în el, indiferent de cum arată? În orice categorie te-ai încadra, ține cont de recomandările noastre pentru a mări utilitatea acestui spațiu esențial din locuința ta. 
9 lucruri care trebuie evitate în dormitor

Ultima actualizare: 01 martie, 2022

Știai că anumite obiecte ar trebui să lipsească din dormitor? Da, există câteva „interdicții” de care probabil nu ai ținut seama până acum. Citește în continuare pentru a descoperi o listă de lucruri care trebuie evitate în dormitor.

Armonia în dormitor și chiar în întreaga locuință se creează cu ajutorul detaliilor. Multe dintre ele trec neobservate, chiar dacă te confrunți probabil cu efectele lor negative.

Pentru a te simți confortabil în dormitor și a te odihni bine în el, trebuie să respecți anumite principii. Multe dintre ele țin de impactul pe care îl au lucrurile asupra energiei și percepției tale mentale.

Lucruri care trebuie evitate în dormitor

Lucruri care trebuie evitate în dormitor pentru a păstra armonia camerei

1. Flori

Mulți oameni țin flori în toată casa, însă dormitorul nu este cel mai potrivit loc. Motivul nu îl reprezintă mitul ridicol conform căruia plantele îți fură oxigenul. Totul ține mai degrabă de energie.

Potrivit experților în Feng shui, florile stimulează infidelitatea și trădările. Acestea reprezintă aventuri amoroase și pot atrage acest tip de problemă în căsnicie.

În plus, florile se pot ofili, întrucât dormitorul nu este un spațiu luminat îndeajuns. Totodată, pe plante se poate depune praful, un lucru periculos pentru persoanele alergice. 

În cazul în care decizi să ții flori în dormitor, există și anumite avantaje. Plantele ajută la reglarea temperaturii și la diminuarea zgomotelor și au efecte calmante.

2. Culori aprinse

Portocaliu, roșu și galben sunt culori care reprezintă energia focului, adică opusul ideii de odihnă care caracterizează spațiul dormitorului. Chiar dacă exprimă pasiune, cele trei culori aprinse încurajează gelozia și suspiciunea.

Pentru dormitor, îți recomandăm să optezi pentru nuanțe de maro.

3. Televizor sau router wireless

Uitatul la televizor este o activitate plăcută pentru multe persoane. Însă acest obiect nu ar trebui ținut în dormitor. Televizorul și dispozitivele Wi-Fi, cum ar fi routerul wireless, emit radiații care îți afectează somnul. Dacă nu ai cum să scoți aceste obiecte din dormitor, pune o bucată de cuarț în apropierea lor pentru a absorbi aceste unde.

Lucruri care trebuie evitate în dormitor conform principiilor Feng shui

4. Un șifonier dezordonat

Chiar dacă închizi ușile ca să nu mai vezi dezastrul, un dulap dezordonat se numără printre acele lucruri care trebuie evitate în dormitor. Toate obiectele care ocupă spațiu împiedică energiile noi să pătrundă în acel loc.

În plus, poți menține decizia de a renunța la ceea ce nu îți mai face trebuință și în ceea ce privește alte lucruri.

5. Oglinzi

Oglinzile sunt lucruri care trebuie evitate în dormitor

Acesta este unul dintre principalele avertismente Feng shui în privința spațiului în care ne odihnim. Oglinzile reflectă energie, iar această energie trece dinspre oglindă către corpul tău și viceversa în timpul nopții.

O soluție bună ar fi să muți oglinda în altă cameră. O altă opțiune, mai puțin radicală, este să o întorci cu spatele sau să îi schimbi locul, astfel încât să nu reflecte imaginea ta când dormi.

6. Dezordine pe birou

Este vorba despre aceeași problemă ca în cazul șifonierului, numai că de această dată dezordinea este vizibilă în orice moment. Dacă ai un birou în dormitor, încearcă să nu arunci toate lucrurile pe el la întâmplare.

Dezordinea de pe birou poluează vizual spațiul și îți oferă senzația de dezorganizare și treburi neterminate. Mintea ta va transfera aceste idei în viața ta de zi cu zi, chiar dacă nici nu îți mai amintești ce era la tine în dormitor.

7. Ventilator de tavan

Specialiștii în Feng shui susțin că ventilatoarele de tavan în continuă mișcare fac ca energiile chi să se redistribuie în permanență. Astfel, odihna din timpul nopții este afectată.

Cele mai bune opțiuni sunt aparatele de aer condiționat și ventilatoarele clasice pe care le poți muta dintr-un loc în altul.

8. Obiecte ascunse sub pat

Multe persoane țin cutii sau alte obiecte sub pat, însă acestea sunt incluse pe lista de lucruri care trebuie evitate în dormitor. Obiectele de sub pat absorb energia și o împiedică să circule, făcând imposibilă apariția unor noi oportunități în viața ta. În plus, ai parte chiar de mai multe efecte negative dacă împarți dormitorul cu partenerul tău.

Pe lângă faptul că nu trebuie să ții nimic sub pat, această piesă de mobilier trebuie să se afle la cel puțin 5 cm deasupra solului. Acest lucru întărește senzația de putere și supremație a persoanei care doarme în pat.

Lucruri care trebuie evitate în dormitor precum cutii și alte obiecte sub pat

9. Obiecte legate de muncă sau antrenament fizic

Nu este rău să ai în casă o bicicletă de fitness sau o bandă de alergat. Însă nu trebuie sub nicio formă să le ții în dormitor. Aceste obiecte îți distrag atenția, îți tulbură gândurile și îți îndreaptă energia în alte direcții, care nu țin de odihnă și relaxare.

Încheiem aici lista de lucruri care trebuie evitate în dormitor. Dacă ții cont de recomandările noastre, îți vei optimiza spațiul personal și te vei odihni mai bine. Rezultatele vor fi vizibile în fiecare zi în randamentul, dispoziția și relațiile tale cu cei din jur. Dacă încă ai aceste lucruri în cameră, scapă de ele cât mai repede!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.