5 modalități de a aranja corect hainele în dulap - Doza de Sănătate
 

5 modalități de a aranja corect hainele în dulap

Organizarea este esențială pentru a avea un dulap ordonat în care poți găsi toate hainele de care ai nevoie fără să pierzi mai mult timp decât ar fi necesar. 
5 modalități de a aranja corect hainele în dulap

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Pentru a utiliza mai bine spațiul din dulap, este important să cunoști câteva modalități de a aranja corect hainele. 

Problema apare atunci când acumulăm haine pe care nu le folosim. Din cauza lor, dulapul este dezorganizat și ne vine greu să menținem toate obiectele în ordine.

Astăzi îți prezentăm câteva trucuri și idei care îți vor ușura munca. Vei descoperi că există modalități de a aranja corect hainele care te vor ajuta să câștigi mai mult spațiu în dulap. 

Trucuri pentru a aranja corect hainele și a organiza spațiul din dulap

1. Rulează bluzele

Rularea bluzelor pentru a aranja corect hainele în dulap

În loc să le împăturești, dacă rulezi bluzele, vei câștiga mai mult spațiu în șifonier, astfel încât să încapă mai multe haine. Nu uita că acest articol vestimentar nu se șifonează.

2. Pune eșarfele și batistele pe umerașe

Dacă pui eșarfele și batistele pe umerașe, acestea vor ocupa mai puțin spațiu și le vei găsi mai ușor. Până la urmă, aceste obiecte sunt foarte fine și delicate. Dacă atârnă pe umerașe, le vezi și le identifici mult mai repede.

3. Când aranjezi lenjeriile de pat, pune toate piesele într-o față de pernă

Dacă pui toate piesele într-o față de pernă, lenjeriile de pat vor fi ordonate frumos și nu vei avea cum să rătăcești niciuna dintre ele.

4. Folosește cutii mici pentru a-ți aranja lenjeria intimă

Cutii pentru a aranja corect hainele în dulap

Poți folosi cutii mici sau un organizator din comerț. În acest fel, poți pune separat fiecare set de lenjerie intimăevitând să mai pierzi timpul căutând un anumit sutien sau o pereche de chiloți în fiecare zi.

5. Cumpără un șifonier cu mai multe compartimente

Un șifonier bine organizat este mult mai eficient și funcțional și te scutește de efortul zilnic de a împături haine.

Până la urmă, cine vrea să deschidă dulapul și să vadă un morman de haine, pantofi, accesorii și alte obiecte aruncate la întâmplare? O astfel de situație poate genera anxietate și poate îngreuna căutarea și găsirea unui articol. În plus, dezorganizarea te face să îți pierzi timpul și energia.

Pentru a avea un dulap organizat, este nevoie de planificări și strategii. Trebuie să adopți obiceiul pozitiv de a menține ordinea în dulap pentru a aranja corect hainele și a câștiga mai mult spațiu.

Alte idei pentru a câștiga mai mult spațiu în dulap

  • Aruncă hainele și obiectele pe care nu le folosești. Pentru a-ți ușura viața, este important să arunci pantofii, accesoriile și alte obiecte care ocupă spațiu, dar nu îți folosesc. O idee bună este să le donezi. În acest fel, vei câștiga mult spațiu.
  • Adaugă mai multe rafturi. Pentru a organiza mai bine accesoriile și pantofii, poți adăuga mai multe rafturi în dulap. Astfel îți va fi mai ușor să găsești toate aceste obiecte.
  • Folosește cuiere și umerașe. Cuierele și umerașele ajută la organizarea lucrurilor din dulap. În plus, dacă sunt atârnate, hainele ocupă mai puțin loc.
Umerașe pentru a aranja corect hainele în dulap
  • Pune încălțămintea într-un pantofar. Cumpără un organizator pentru pantofi care poate fi agățat de ușa dulapului. În caz contrar, încălțămintea va ocupa mai mult de jumătate din spațiul acestuia. În plus, poți pune pantofii și în cutii pe care să le ții sub pat. În acest fel, poți câștiga mai mult spațiu și poți găsi fiecare pereche mult mai ușor.
  • Pune gențile și valizele pe rafturile de sus. Procedează la fel și cu poșetele sau pantofii cu toc înalt, care ocupă mult loc dacă sunt puși la fundul dulapului.
  • Ține în șifonier numai hainele de sezon. Pune restul hainelor în cutii închise. În acest fel, eviți să ocupi spațiul cu haine pe care nu le folosești.

Organizează-te!

Este important să dedici puțin timp organizării spațiului din dulap. Vei vedea că efortul nu este mare, dar recompensele sunt uriașe. Gândește-te că, de fiecare dată când cauți un articol vestimentar, îl vei găsi mult mai ușor și nu vei mai răscoli dulapul ore în șir.

Cu toate acestea, nu uita că anumite materiale sunt delicate și necesită o grijă deosebită. Dacă se șifonează foarte tare, aceste haine nu se vor mai așeza frumos atunci când le îmbraci. Se întind, se deformează, capătă un miros de mucegai din dulap… Totul pentru că nu ai luat măsuri pentru a aranja corect hainele.

Dacă ții cont de recomandările de mai sus, vei avea mai multă grijă de dulapul, de portofelul, de timpul și de spațiul tău. Dacă ții toate lucrurile organizate, îți vei ușura viața și nu vei mai pierde timpul căutându-le prin dulap!


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.