8 greșeli pe care le faci cu privire la lenjeria intimă

23 Noiembrie, 2017
Pe lângă faptul că trebuie să alegi articole din materiale lejere, este indicat să îți schimbi lenjeria intimă în fiecare zi sau chiar de două ori pe zi dacă mergi la sala de fitness. În acest fel, poți preveni infecțiile. 

Lenjeria intimă este unul dintre cele mai importante articole vestimentare. Am putea chiar să o considerăm o a doua piele. Problema este faptul că, uneori, ne ghidăm după tendințele din modă și facem greșeli care ne pun sănătatea în pericol.

În acest articol, îți prezentăm 8 greșeli pe care le poți face în ceea ce privește lenjeria intimă.

1. Nu purta lenjerie intimă strâmtă

Lenjeria intimă nu trebuie să fie prea strâmtă

Lenjeria intimă foarte strâmtă poate cauza infecții sau iritații. În cazul bărbaților, aceasta poate fi dăunătoare sănătății testiculelor și poate reduce fertilitatea.

Soluție

Poartă lenjerie intimă largă. Dacă dorești, poți purta articole mai strâmte pentru o anumită ocazie, dar nu transforma această alegere într-un obicei.

2. Evită chiloții tanga

Chiloții tanga nu sunt cea mai bună alegere dacă vrei să îți protejezi sănătatea. Ca urmare a frecării inevitabile a părții din spate, vaginul și anusul intră în contact, ducând la transmiterea bacteriilor. Astfel, poți dezvolta infecții vaginale.

În cazul bărbaților, care poartă din ce în ce mai des tanga, acest risc nu este valabil. Prin urmare, decizia de a purta acest tip de lenjerie intimă este doar una de ordin estetic.

3. Poartă lenjerie intimă din materiale care lasă aerul să circule

Lenjeria intimă trebuie să fie din bumbac

Lenjeria intimă trebuie să fie confecționată din materiale comode, care lasă aerul să circule. Evită chiloții de mătase sau spandex. Chiar dacă par mai sexy, aceste materiale nu sunt „respirabile”, iar pielea din zona genitală are nevoie să respire.

Soluție

Cel mai bine este să folosești lenjerie intimă din bumbac, care împiedică dezvoltarea infecțiilor. La fel ca în cazul lenjeriei strâmte, este mai bine să păstrezi mătasea și dantela pentru ocazii speciale.

4. Nu îți schimbi lenjeria intimă în fiecare zi

Lenjeria intimă trebuie schimbată în fiecare zi. Dacă transpiri, o poți înlocui chiar mai des. Lenjeria murdară sau umezită de transpirație nu îți mai protejează zona intimă împotriva bacteriilor. 

În plus, dacă abia ai îmbrăcat o pereche curată, dar apoi te-ai dus la sala de fitness, este indicat să te schimbi din nou.

5. Atenție la produsele cu care îți speli lenjeria intimă

Detergentul cu care îți speli lenjeria intimă

Anumite produse chimice pentru curățarea lenjeriei intime pot fi iritante, așa că este mai bine să le eviți și să optezi pentru variante mai sigure. În acest fel, vei preveni diverse probleme ale pielii, cum ar fi iritațiile și infecțiile.

Nu te lăsa păcălită de o aromă florală plăcută, ci fii atentă la chimicalele din compoziția produselor de curățare, care pot afecta pielea sensibilă din zona genitală.

Cel mai indicat este să folosești un săpun alb natural sau un detergent fără parfum.

6. Pentru cei care nu poartă lenjerie intimă…

Dacă te numeri printre persoanele care nu obișnuiesc să poarte lenjerie intimă, este indicat să ții cont măcar de anumite măsuri de igienă.

Soluție

Va trebui să aplici toate recomandările de mai sus la toate hainele pe care le porți și care intră în contact cu zona intimă. Ai grijă la cusături, deoarece acestea îți pot irita pielea.

7. Dormi în lenjeria intimă

Nu este indicat să dormi în lenjeria intimă

Porți lenjerie intimă în timpul nopții? Poate ar trebui să te gândești mai bine la această decizie. Potrivit unui studiu realizat în 2012, excesul de căldură din zona intimă poate afecta calitatea spermei.

Lasă-ți zona genitală să respire în timpul orelor de odihnă. 

8. Lenjeria intimă nu este un buzunar

Ți-ai pus vreodată bani sau bilețele în sutien? Acest obicei este dăunător, deoarece pe suprafața bancnotelor se află multe bacterii. 

Cel mai indicat este să îți păstrezi lenjeria intimă curată și uscată și să alegi materiale lejere, care îți lasă pielea să respire.

Este sănătos să porți întotdeauna lenjerie intimă, însă dacă ai nevoie de o pauză, este mai bine să optezi pentru perioada nopții.

Recomandările de mai sus sunt și mai importante atunci când faci exerciții fizice. Când faci sport, pielea intră și mai mult în contact cu umezeala și bacteriile din lenjeria intimă, facilitând dezvoltarea infecțiilor.

Sursa imaginii reprezentative: ©wikiHow.com 

  • VV.AA. (2012).Mild induced testicular and epididymal hyperthermia alters sperm chromatin integrity in men. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22265039
  • VV.AA. (2003). Guía para la práctica clínica de infecciones vaginales. http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0034-75152003000100006