A revenit moda blugilor evazați - Doza de Sănătate
 

A revenit moda blugilor evazați

Pentru ca acești pantaloni din anii '60 să se așeze așa cum trebuie, este bine să înțelegi regulile de bază privind purtarea lor. Ține cont de următoarele sfaturi!
A revenit moda blugilor evazați

Ultima actualizare: 29 decembrie, 2022

Din când în când, tendințele actuale din modă includ un element din trecut, căruia i se oferă un suflu nou. Despre o astfel de situație vorbim și în articolul de astăzi. În caz că nu știai, a revenit moda blugilor evazați, un articol vestimentar specific anilor ’60.

Mai ții minte că blugii evazați erau la modă și la începutul mileniului? Ei bine, aceștia sunt din nou în trend. Pasarelele din toamna și iarna lui 2017 au fost scena revenirii acestui stil, cu câteva modificări.

Astfel, la începutul lui 2018, toate magazinele afișau manechine îmbrăcate cu blugi evazați. Talia înaltă și lărgimea părții de jos sunt aceleași. În schimb, croiala s-a modificat pentru a evidenția mai bine silueta

Moda blugilor evazați a revenit

Moda blugilor evazați originară din anii '60

Blugii evazați au fost creați în anii ’60 de către creatoarea de modă Mary Quant. Aceasta a contribuit și la popularitatea fustei mini în același deceniu, care a marcat un trend istoric. 

În anii ’70, blugii evazați se găseau deja în dulapul oricărei persoane. Atât femeile, cât și bărbații au adoptat acest stil aflat pe val la vremea respectivă. Nimeni nu se putea feri de acest articol vestimentar.

Cu cât pantalonii erau mai evazați, cu atât stilul persoanei care îi purta era mai îndrăzneț. În plus, culorile vii și aplicațiile nebunești erau cât se poate de populare. Chiar și în ziua de azi, acestea simbolizează îndrăzneală și stil.

Desigur, existau și blugi evazați unicolori sau confecționați din velur reiat în loc de denim.

Cum să porți blugii evazați pentru a-ți evidenția silueta

Specialistul în modă de la magazinul Macy’s, Martha Gil de Montes, consideră că blugii evazați ne înfrumusețează silueta. Acest articol vestimentar se potrivește de minune cu haine cu mânecile strâmte (pulovere, jachete, cămăși).

Fără îndoială, blugii evazați sunt foarte practici și comozi. Având talia înaltă, aceștia stilizează și accentuează silueta feminină.

În plus, întrucât partea de jos începe să se lărgească de la genunchi, pari mai înaltă. Iluzia de înălțime oferită de blugii evazați este accentuată dacă porți încălțăminte cu tocuri. Astfel, picioarele tale vor părea mai lungi.

Pentru ca acești pantaloni din anii ’60 să se așeze bine pe tine, este bine să înțelegi regulile de bază privind purtarea lor. Ține cont de următoarele sfaturi!

Scoate-i în evidență

Moda blugilor evazați purtați cu tocuri înalte

Există două reguli de bază când vine vorba de moda blugilor evazați care te ajută să îi porți cu încredere și stil.

  1. Trebuie să îi porți întotdeauna cu tocuri înalte
  2. Arată mai bine cu bluze cu mânecile strâmte. 

De preferat ar fi să optezi pentru platforme sau încălțăminte cu talpă ortopedică, ca să nu prinzi marginile blugilor în tocuri. Dacă nu porți tocuri, tivul se va târâi pe pământ și pantalonii nu se vor așeza așa cum ar trebui.

  • Pantofii sunt un accesoriu important care nu trebuie subestimat. 
  • În același timp, felul în care te îmbraci în partea de sus contribuie la obținerea unui look perfect cu blugi evazați. Bluza trebuie să aibă mânecile strâmte pentru a nu încărca ținuta. Cămășile cu mânecile largi și cu mult material distrag atenția de la pantaloni și nu arată bine.

Adaptează-i propriului tău corp

Așa cum ai aflat, moda blugilor evazați a revenit, însă, dacă vrei să îi porți și tu, trebuie să ții cont de măsurile și de înălțimea ta. De exemplu, blugii foarte largi în partea de jos li se potrivesc femeilor cu picioarele mai groase. Aceștia încep să se lărgească din zona șoldurilor, nu de la genunchi. Astfel, acest model de blugi evazați îți face picioarele să pară mai subțiri și silueta mai bine proporționată.

În schimb, croiala clasică arată perfect pe doamnele și domnișoarele cu picioarele subțiri. Poți să porți acești pantaloni strâmți de la coapse până la genunchi cu încredere, fără să îți faci probleme. Acest model arată perfect pe femeile înalte și slabe.

Femeilor scunde și robuste le recomandăm blugii evazați fără buzunare. Buzunarele din față și din spate creează un efect vizual nefavorabil care te face să pari și mai plinuță.

Din același motiv, dacă ai șoldurile mai proeminente, este bine să eviți materialele cu diverse modele și să optezi pentru blugi închiși, unicolori care se potrivesc siluetei tale.

Blugi strâmți versus blugi evazați

Moda blugilor evazați înlocuiește blugii strâmți

Cu siguranță, la un moment dat ai încercat să strâmtezi niște blugi evazați. Poate chiar ai aruncat perechea ta preferată pentru că nu mai era la modă. Ei bine, află că „domnia” blugilor strâmți s-a încheiat. Poți acum să îți scoți la lumină spiritul hippie

Până nu demult, moda blugilor evazați era doar o amintire, pantalonii strâmți sau drepți fiind cei în vogă. Oricine mai îndrăznea să poarte blugi largi în partea de jos era considerat demodat.

Blugii evazați au fost înlocuiți treptat. Pe măsura trecerii timpului, blugii la modă au devenit din ce în ce mai strâmți, până când toată lumea s-a obișnuit cu acest articol vestimentar. Însă adevărul este că, atunci când vine vorba de modă și stil, ne învârtim în cerc. 

Tendințele se schimbă periodic. Chiar dacă în ziua de azi șifonierele noastre sunt pline de blugi strâmți, nu trebuie să uităm că moda blugilor evazați a revenit și că trebuie să le facem și lor puțin loc.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.