8 remedii naturale pentru părul rebel - Doza de Sănătate
 

8 remedii naturale pentru părul rebel

Părul rebel poate distruge orice coafură. Învață cum să-l domolești fără a-l deteriora mai tare.
8 remedii naturale pentru părul rebel

Ultima actualizare: 25 mai, 2022

Ai nevoie de remedii naturale pentru părul rebel? Această problemă are multe cauze, de la tratamente chimice, la dispozitive de aranjare a părului, cum ar fi placa sau uscătorul. Rezultatul este de obicei același; părul uscat este plin de fire rebele, situație care se înrăutățește odată cu creșterea umidității în atmosferă.

Care sunt cauzele apariției părului rebel și înfoiat?

Părul rebel este deshidratat, lipsindu-i uleiurile naturale. Stratul extern al cuticulei devine aspru, iar părul este mai poros, ceea ce permite moleculelor din vaporii de apă să se „lipească” de păr și să-l facă să se „umfle”. Persoanele care locuiesc în zone cu un climat umed sunt mult mai predispuse la apariția acestei probleme.

Există anumite remedii naturale pentru părul rebel ce te scapă de această neplăcere. Cel mai important este să îți menții părul sănătos. Remediile naturale sunt o opțiune minunată, întrucât acestea nu conțin substanțe chimice, nu provoacă dependență, sunt mult mai convenabile, iar rezultatele lor sunt de durată.

Femeie ce aplică remedii naturale pentru părul rebel

Cele mai cunoscute remedii naturale pentru părul rebel

 • Oțet de mere: Ajută la netezirea cuticulelor. Aplică-l pe păr după spălare, apoi piaptănă-te cu un pieptene cu dinții rari, după care poți să folosești balsamul tău obișnuit. Clătește-ți părul cu cea mai rece apă pe care o poți suporta pentru a închide cuticulele și a-ți face părul mai moale și mai strălucitor.
 • Ulei de măsline și ouă: Într-un vas, amestecă 1/4 cană de ulei de măsline și un ou întreg. Aplică amestecul pe păr, lasă-l să acționeze pentru 30 de minute, după care spală-te pe cap cu un șampon hidratant. Folosește același balsam ca de obicei. Uleiul de măsline este un emolient extraordinar care îți menține părul hidratat. Oul conține un aminoacid natural (numit cisteină) care stimulează creșterea noilor celule și repară țesuturile din firul de păr.
 • Miere de albine: Folosește acest remediu după șamponare. Amestecă o lingură de miere de albine cu un litru de apă. După spălare, aplică acest amestec pe păr cât timp acesta este ud. Folosește balsamul tău obișnuit. Mierea este o substanță hidratantă naturală care atrage și menține moleculele de apă care hidratează părul.
Miere în remedii naturale pentru părul rebel
 • Mușețel: Adaugă o lingură de flori de mușețel în două căni de apă fierbinte și lasă-le la infuzat timp de o oră. Adaugă și 1/4 lingură de oțet de mere. Spală-te pe cap cu șampon și aplică această infuzie pe păr (lichidul trebuie să fie călduț sau rece). Folosește balsamul tău obișnuit.

Remedii naturale pentru părul rebel mai puțin cunoscute

 • Maioneză: Această mască pentru păr trebuie folosită o dată pe săptămână pentru eliminarea uscăciunii și pentru hrănirea firului de păr și a scalpului. Oferă părului proteine, făcându-l să pară mai sănătos. Pentru a prepara această mască, amestecă 1/4 pahar de maioneză cu un ou. Spală-te pe cap cu șampon și apă fierbinte. Aplică balsamul tău obișnuit, iar apoi clătește cu apă rece.
 • Avocado și banană: Pasează o banană și un avocado. Amestecă cele două ingrediente și aplică masca pe păr. Bananele conțin o cantitate mare de antioxidanți care fac părul mai sănătos, iar fructul de avocado este bogat în acizi grași care hrănesc firul de păr.
 • Aloe vera și nucă de cocos: Curăță două frunze de aloe vera și taie-le pentru a scoate miezul. Amestecă-l cu trei linguri de ulei de cocos (poți folosi și ulei de măsline). Aplică amestecul pe păr, acoperă capul cu o cască de duș și lasă masca să acționeze timp de 30 de minute. Curăță părul cu apă și apoi spală-l cu produsele pe care le folosești de obicei. Ambele ingrediente din acest amestec hidratează părul și îl fac mai mătăsos și mai strălucitor.
Ulei de cocos în remedii naturale pentru părul rebel
 • Banană, ulei și miere de albine: Umezește-ți părul cu apă călduță și înfășoară-l într-un prosop. Pasează două banane coapte și adaugă o lingură de miere de albine, precum și cinci picături de ulei de migdale sau de măsline. După ce obții un amestec omogen, aplică-l pe păr, acoperă-ți capul cu o cască de duș și lasă-l să acționeze timp de 30 de minute. Clătește părul cu apă și spală-l cu produsele pe care le folosești de obicei.

Sfaturi pentru a evita părul rebel

 • Prinde-ți părul într-o „coadă de cal”: Spală-te pe cap și apoi aplică o cantitate considerabilă de balsam cu ulei de cocos sau de ricin. Clătește cu apă rece, apoi piaptănă-te cu un pieptene cu dinții rari. Prinde-ți părul, folosind întotdeauna benzi din material și nu elastice de păr, deoarece acestea exercită presiune asupra părului. Desprinde-ți părul după ce s-a uscat.
 • Când te piepteni, folosește întotdeauna o perie din peri naturali sau un pieptene cu dinții rari. Perii din plastic pot face părul și mai rebel.
Tânără ce folosește remedii naturale pentru părul rebel
 • Aplică o mască pentru părul rebel după ce te-ai spălat pe cap, iar părul este încă ud. Nu-ți usca prea tare părul, pentru că va deveni și mai rebel.
 • După spălare, piaptănă-ți părul mai întâi spre stânga, așteaptă câteva minute, iar apoi piaptănă-l în direcția opusă. La final, piaptănă-l în mod obișnuit.
 • Folosește produse, șampon și balsam special concepute pentru îngrijirea părului uscat. 
 • Evită folosirea plăcii și a uscătorului de păr, deoarece temperaturile ridicate usucă părul.
 • Încearcă să nu îți atingi constant părul; piaptănă-l numai când este ud.
 • Nu-ți șterge părul cu prosopul într-un mod foarte agresiv pentru că poți rupe cuticulele firului de păr.

Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.