Picioarele – ce spun despre personalitatea noastră

· 15 septembrie 2017
Știai că lungimea degetelor de la picioare ne poate dezvălui informații importante cu privire la personalitatea noastră? Citește în continuare pentru a descoperi tot ceea ce trebuie să știi despre acest subiect!

Oricât de greu pare de crezut, picioarele noastre, în special forma lor, pot spune multe lucruri interesante despre noi.

Știai că putem să descoperim ce fel de personalitate avem cu ajutorul reflexologiei? Imre Somogyi, președintele organizației Reading Toes Association (Asociația pentru Citirea Degetelor de la Picioare), ne explică cum putem folosi reflexologia pentru a identifica trăsături de bază ale oricărei persoane.

Picioarele „grecești”

Picioarele grecești indică că ești o persoană creativă

Ca să îți dai seama dacă ai sau nu picioare „grecești”, trebuie să îți studiezi cel de-al doilea deget. În cazul picioarelor „grecești” cel de-al doilea deget va fi mai lung decât cel mare. Restul degetelor sunt normale.

Dacă și tu ai picioare „grecești”, este foarte probabil să fii creativ, atletic și foarte atractiv. Persoanele cu asemenea picioare tind să privească ideile noi cu entuziasm și să fie motivate de oamenii din jurul lor. În plus, acestea sunt și foarte impulsive, drept pentru care experimentează mult stres și deseori comit greșeli.

Picioarele pătrățoase

Principala trăsătură a acestui tip de picior este faptul că degetul mare, cel secund și cel mijlociu au lungimi egale, pe când celelalte sunt puțin mai scurte.

Persoanele cu picioare pătrățoase au personalități foarte analitice. Ele au tendința să ia în considerare toate aspectele unei probleme (în special pe cele pozitive și negative) înainte de a lua o decizie.

Oamenii cu picioare pătrățoase nu sunt impulsivi și nu se lasă influențați de ceilalți. Deciziile lor au un fundament solid. În general, ei sunt îndemânatici, serioși și siguri pe sine. Din acest motiv, poți avea mereu încredere într-un prieten cu asemenea picioare.

Picioarele „egiptene”

Acest tip de picior se remarcă prin faptul că fiecare deget este din ce în ce mai mic față de cel mare. Persoanele cu picioare „egiptene” pun mult preț pe viața intimă și privată. Ele tind să ascundă anumite aspecte și să se distanțeze de realitate.

Totodată, cei cu picioare „egiptene” sunt visători, rebeli și impulsivi, în special când au de-a face cu viața de zi cu zi. În plus, dispoziția lor este foarte schimbătoare.

Picioarele rotunjite

Dacă ai picioare rotunjite, ai mare grijă. Acestea indică faptul că posesorul lor este un individ politicos, blând și timid când vine vorba să își exprime punctul de vedere. Pe de altă parte, cei cu picioare mai pătrățoase știu cum să se apere când este cazul.

Picioarele alungite

Picioarele lungi, cu degete subțiri și călcâie înguste aparțin, de obicei, oamenilor predispuși reflecției, care apreciază lucrurile unice. Conform reflexologiei, aceste persoane sunt predispuse anumitor tipuri de probleme medicale, inclusiv gazelor intestinale, anxietății și stresului.

Picioarele late

Cei cu picioare late și degete scurte nu sunt foarte materialiști. Luând în considerare informațiile oferite de reflexologie, putem spune că acești oameni suferă frecvent de probleme cardiovasculare sau circulatorii.

Și mâinile contează

Atât picioarele, cât și mâinile oferă informații importante despre noi

Când vine vorba de extremități, nu doar picioarele ne oferă informații importante cu privire la personalitatea noastră. Și forma mâinilor este importantă.

De pildă, un studiu realizat în 2011 sugerează că mărimea degetului inelar este influențată de nivelul de hormoni sexuali (adică estrogen și testosteron) la care fătul este expus în pântecele mamei. Mai mult, se pare majoritatea bărbaților au degetul inelar mai lung decât arătătorul, pe când la femei lucrurile stau invers.

Este posibil să identifici detalii interesante despre o anumită persoană analizându-i mâinile și picioarele. Ce spun aceste părți ale corpului despre tine?

Sursa imaginii principale: wikiHow.com