Ce dezvăluie forma picioarelor despre felul tău de a fi - Doza de Sănătate
 

Ce dezvăluie forma picioarelor despre felul tău de a fi

Știai că lungimea degetelor de la picioare ne poate dezvălui informații importante cu privire la personalitatea noastră? Citește în continuare pentru a descoperi tot ceea ce trebuie să știi despre acest subiect!
Ce dezvăluie forma picioarelor despre felul tău de a fi
Leidy Mora Molina

Verificat și aprobat de asistenta Leidy Mora Molina.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Oricât de greu pare de crezut, forma picioarelor noastre pot spune multe lucruri interesante despre noi. Știai că putem să descoperim ce fel de personalitate avem cu ajutorul reflexologiei? Imre Somogyi, președintele organizației Asociația pentru Citirea Degetelor de la Picioare (Reading Toes Association), ne explică cum putem folosi reflexologia pentru a identifica trăsături de bază ale oricărei persoane.

Citește în continuare pentru a descoperi ce spune forma picioarelor despre personalitatea ta.

Picioarele grecești

Ce dezvăluie forma picioarelor grecești

Ca să îți dai seama dacă ai sau nu picioare grecești, trebuie să îți studiezi cel de-al doilea deget. În cazul picioarelor grecești, cel de-al doilea deget va fi mai lung decât degetul mare. Restul degetelor sunt normale.

 • Dacă și tu ai picioare grecești, este foarte probabil să fii creativ, atletic și foarte atractiv.
 • Persoanele cu asemenea picioare tind să privească ideile noi cu entuziasm și să fie motivate de oamenii din jurul lor.
 • Sunt persoane foarte impulsive, drept pentru care experimentează mult stres și deseori comit greșeli.

Picioarele cu formă pătrată

Principala trăsătură a acestui tip de picior este faptul că degetul mare, cel secund și cel mijlociu au lungimi egale, pe când celelalte sunt puțin mai scurte.

 • Persoanele cu picioare cu formă pătrată au personalități foarte analitice.
 • Ele au tendința să ia în considerare toate aspectele unei probleme (în special pe cele pozitive și negative) înainte de a lua o decizie.
 • Oamenii cu picioare cu formă pătrată nu sunt impulsivi, însă nu se lasă influențați de ceilalți. Deciziile lor au un argument solid.
 • În general, ei sunt îndemânatici, serioși și siguri pe sine. Din acest motiv, poți avea mereu încredere într-un prieten cu asemenea picioare.

Picioarele egiptene

Acest tip de picior se remarcă prin faptul că fiecare deget este din ce în ce mai mic față de cel mare.

 • Persoanele cu picioare egiptene pun mult preț pe viața intimă și privată. Ele tind să ascundă anumite aspecte și să se distanțeze de realitate.
 • Totodată, cei cu picioare egiptene sunt visători, rebeli și impulsivi, în special când au de-a face cu viața de zi cu zi. În plus, dispoziția lor este foarte schimbătoare.

Picioarele cu formă rotundă

Dacă ai picioare rotunjite, acestea indică faptul că posesorul lor este un individ politicos, blând și timid când vine vorba să își exprime punctul de vedere. Pe de altă parte, cei cu picioare cu o formă pătrată știu cum să se apere când este cazul.

Picioarele alungite

Picioarele lungi, cu degete subțiri și călcâie înguste aparțin, de obicei, oamenilor predispuși reflecției, care apreciază lucrurile unice. Conform reflexologiei, aceste persoane sunt predispuse anumitor tipuri de probleme medicale, inclusiv gazelor intestinale, anxietății și stresului.

Picioarele late

Cei cu picioare late și degete scurte sunt atașați de lucruri materiale. Luând în considerare informațiile oferite de reflexologie, putem spune că acești oameni suferă frecvent de probleme cardiovasculare sau circulatorii.

Pe lângă forma picioarelor, contează și forma mâinilor

Ce spune forma picioarelor și a mâinilor despre noi

Când vine vorba de extremități, nu doar picioarele ne oferă informații importante cu privire la personalitatea noastră. Pe lângă forma picioarelor, și forma mâinilor este importantă când vine vorba de o astfel de analiză.

De exemplu, un studiu realizat în 2011 sugerează că mărimea degetului inelar este influențată de nivelul de hormoni sexuali (adică estrogen și testosteron) la care fătul este expus în pântecele mamei. Mai mult, se pare majoritatea bărbaților au degetul inelar mai lung decât arătătorul, pe când la femei lucrurile stau invers.

Poți să identifici detalii interesante despre o anumită persoană analizându-i mâinile și picioarele. Ce spune forma picioarelor și mâinilor despre tine?

Sursa imaginii principale: wikiHow.com


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Blanco, A. L. (2017). Nuevo manual de Reflexología: El método más completo y actual sobre las técnicas, la práctica y la teoría de la ciencia reflexológica. Robin Book.
 • Cely, E. R. L., Castiblanco, N. J. P., Manrique-Abril, F. G., & Díaz, M. A. V. (2012). Testosterona prenatal: digito D2:D4 y conducta. 1998-2010. Rev. salud hist. sanid.Revista salud, historia y sanidad7(1). https://agenf.org/ojs/index.php/SHS/article/view/156
 • Fred Gustavo Manrique-Abril, Mario Andrés Valderrama Díaz, E. R. L. C. N. J. P. C. (2013). Testosterona prenatal: digito D2:D4 y conducta. 1998-2010. REVISTA SALUD, HISTORIA Y SANIDAD7(1). Recuperado a partir de https://agenf.org/ojs/index.php/shs/article/view/156
 • Hansmann, B. (1997). Con Los Pies en el Suelo: Forma de Cuerpo y Visión Del Mundo. Icaria.
 • Pérez Pico, A. M., Castaño Justo, B., & Mayordomo Acevedo, R. (2016). Relación entre la fórmula digital y las deformidades del antepié en una población joven. European Journal of Podiatry / Revista Europea de Podología2(1), 1–11. https://doi.org/10.17979/ejpod.2016.2.1.1363

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.