Cele 36 de întrebări ce creează intimitate
În urma unui set de 36 de întrebări ce creează intimitate poți să prinzi încredere în persoana apropiată și să te apropii necondiționat.
O legătură strânsă cu această persoană, caracterizată de încredere, poate genera sentimente aproape magice, ce te pot ajuta să te îndrăgostești. Deseori, atracția dintre două persoane nu pare să aibă nicio logică.
În prezent sunt realizate numeroase studii pentru a descoperi cum funcționează procesul de îndrăgostire. Cercetătorii încearcă să găsească o explicație pentru comportamentele și impulsurile ce determină două persoane să formeze un cuplu, provocând sentimente puternice ce pot rezista luni, ani sau chiar o viață întreagă.
În anul 1996, Arthur Aron, un psiholog social din cadrul Departamentului de Relații Interpersonale al Universității din Stony Brook, New York, a efectuat un experiment foarte interesant în laboratorul său. Obiectivul acestuia era să descopere ce variabile pot influența formarea unei legături intime între doi indivizi care nu se cunosc. În acest sens, Aron a elaborat o serie de întrebări.
La început, scopul cercetărilor lui Aron nu era nicidecum să facă două persoane să se îndrăgostească unul de celălalt. Obiectivele sale erau strict academice, iar experimentul a fost realizat într-un laborator. Cu toate acestea, cotidianul The New York Times a publicat un eseu al academicienei Mandy Len Catron în ianuarie 2015, în care studiul lui Aron era citat.
De ce a fost Catron atât de fascinată de studiul lui Aron? Conform acesteia, răspunzând la cele 36 de întrebări elaborate de Aron pentru a studia intimitatea dintre persoane, cel care pune întrebările și cel care răspunde s-ar putea îndrăgosti unul de celălalt.
Catron a repetat studiul lui Aron și a obținut dovezi care atestă validitatea ipotezei sale. Suntem siguri că vrei să afli mai multe despre aceste 36 de întrebări magice, motiv pentru care te sfătuim să citești mai departe.
Cele 36 de întrebări te pot face să te îndrăgostești de orice persoană în doar o oră
Pentru început, trebuie să clarificăm câteva lucruri. Întrebările pe care urmează să le citești se referă la aspecte intime din viața ta. De fapt, nu este exclus ca multe persoane care sunt într-o relație să nu se fi gândit niciodată la detaliile abordate de aceste întrebări.
Cele 36 de întrebări ce creează intimitate pot fi împărțite în trei seturi. Dacă încerci acest joc împreună cu un necunoscut, nu te grăbi. Poți să încerci primul set de întrebări cu noi și să-ți monitorizezi reacțiile.
Dacă nu te simți în largul tău, este indicat să pui capăt jocului. Însă, în cazul în care simți că un anumit nivel de încredere începe să se dezvolte între tine și persoana care te intervievează, nu ezita să continui acest experiment. Experiența în sine este fascinantă.
Jocul celor 36 de întrebări este recomandat în special celor care sunt într-o relație de cuplu. Deși este posibil să fie nevoie să-ți rezervi mai mult de o oră pentru a răspunde întrebărilor, beneficiile obținute sunt uimitoare.
Însă aceste 36 de întrebări ce creează intimitate nu sunt atât de simple pe cât par la prima vedere. Ele au în vedere cele mai intime detalii din viața ta, cum ar fi dorințele, temerile și defectele tale. Orice virtuți ai vor ieși la lumină dacă alegi să răspunzi la aceste întrebări, însă și aspectele tale negative vor deveni vizibile. Persoana care îți pune întrebările va afla cine ești cu adevărat.
Te sfătuim să încerci jocul celor 36 de întrebări cu orice persoană, chiar dacă nu urmărești să te îndrăgostești încă. Pe măsură ce îți elaborezi răspunsurile, vei începe să vezi persoana din fața ta drept un egal, cineva care te poate înțelege și în ochii căruia poți descoperi o reflexie a propriului tău suflet.
Iată ce trebuie să faci:
- Alege un spațiu liniștit.
- Citește fiecare întrebare cu voce tare. Ambii parteneri trebuie să răspundă la o anumită întrebare înainte de a trece mai departe.
- Ambele persoane trebuie să mențină contactul vizual pe tot parcursul jocului.
- Cele 36 de întrebări ce creează intimitate sunt împărțite în trei seturi. Fă o scurtă pauză la încheierea fiecărui set și continuă numai când te simți pregătit.
Te sfătuim să citești:
Jocul celor 36 de întrebări ce creează intimitate – setul nr. 1
- Dacă ai putea să alegi orice persoană din lume, pe cine ai invita la cină?
- Ți-ar plăcea să fii celebru? În ce fel?
- Înainte să efectuezi un apel telefonic, exersezi ceea ce vei spune? De ce sau de ce nu?
- Ce ar însemna o zi „perfectă” pentru tine?
- Când a fost ultima dată când ai cântat pentru tine însuți? Dar când ai cântat ultima dată altei persoane?
- Dacă ai putea trăi până la vârsta de 90 de ani, ce ai prefera: să ai o minte ageră sau corpul unei persoane de 30 de ani?
- Crezi că știi cum vei muri?
- Numește trei lucruri pe care ai vrea să le ai în comun cu partenerul tău (adică cel sau cea împreună cu care răspunzi la aceste 36 de întrebări).
- Pentru ce aspect din viața ta te simți cel mai recunoscător?
- Dacă ai putea să schimbi orice aspect legat de modul în care ai fost crescut, care ar fi acesta?
- Rezumă-ți viața în patru minute.
- Dacă ai putea dobândi peste noapte orice calitate sau abilitate posibilă, care ar fi opțiunea ta?
Jocul celor 36 de întrebări ce creează intimitate – setul nr. 2
- Dacă ai putea folosi un glob de cristal pentru a răspunde la orice întrebare legată de tine, de viața ta, de viitorul tău sau de orice alt aspect, ce ai vrea să afli?
- Ai visat să faci ceva de mult timp, însă nu ai reușit încă? De ce nu?
- Care este cea mai mare realizare a ta de până acum?
- Ce apreciezi cel mai mult într-o relație de prietenie?
- Care este amintirea ta cea mai de preț?
- Care este amintirea ta cea mai cumplită?
- Dacă ai afla subit că vei muri în decurs de un an, ai schimba ceva legat de modul în care îți trăiești viața? De ce?
- Ce înseamnă pentru tine prietenia?
- Ce roluri joacă dragostea și durerea în viața ta?
- Descrie trei trăsături pe care le cauți la un partener de viață.
- Ai o relație bună cu familia ta? Simți că ai avut o copilărie mai fericită decât majoritatea persoanelor?
- Ce părere ai despre relația cu mama ta?
Jocul celor 36 de întrebări ce creează intimitate – setul nr. 3
- Elaborează trei enunțuri adevărate folosind pronumele personal „noi”. De pildă, „Noi ne punem unul altuia întrebări” sau „Noi suntem calmi”.
- Completează următoarea frază: „Mi-aș dori să am pe cineva alături cu care să pot împărtăși…”
- Dacă ai deveni dintr-o dată un prieten apropriat al partenerului tău, care ar fi cel mai important lucru pe care i l-ai dezvălui acestuia?
- Spune-i celui/celei din fața ta ce îți place la el/ea.
- Descrie un moment stânjenitor din viața ta.
- Când a fost ultima dată când ai plâns de față cu altcineva? Dar de unul singur?
- Descrie ce-ți place la prietenii tăi actuali.
- Ce lucruri ți se par mult prea serioase pentru a fi subiectul unei glume?
- Dacă ar fi să mori diseară fără a putea comunica cu nimeni, care ar fi lucrul pe care ai regreta cel mai mult că nu l-ai spus cuiva? De ce nu l-ai comunicat încă?
- Casa ta a luat foc. De îndată ce ți-ai salvat familia și animalele de companie, ai timp să te întorci pentru a salva un singur obiect. Care ar fi acesta? De ce?
- Moartea cărui membru al familiei te-ar afecta cel mai mult? De ce?
- Împărtășește o problemă personală și cere-i partenerului să te sfătuiască. Află cum ar reacționa acesta dacă s-ar afla în aceeași situație.
Studiile legate de relațiile interumane și de latura emoțională sunt foarte fascinante, însă nu uita că jocul celor 36 de întrebări nu este suficient pentru a te îndrăgosti. Dragostea nu ascultă de rațiune și nu are nevoie de explicații. Uneori o simplă privire este de ajuns pentru a te îndrăgosti de cineva. Dragostea este mereu o aventură și merită să o experimentezi.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Aron, A., Paris, M., & Aron, E. N. (1995). Falling in Love: Prospective Studies of Self-Concept Change. Journal of Personality and Social Psychology. https://doi.org/10.1037/0022-3514.69.6.1102
- Aron, A., & Westbay, L. (1996). Dimensions of the Prototype of Love. Journal of Personality and Social Psychology. https://doi.org/10.1037/0022-3514.70.3.535
- Aron, A., Melinat, E., Aron, E. N., Vallone, R. D., & Bator, R. J. (1997). The experimental generation of interpersonal closeness: A procedure and some preliminary findings. Personality and Social Psychology Bulletin, 23(4), 363–377. https://doi.org/10.1177/0146167297234003
- Sprecher, S., Aron, A., & Aron, E. (1988). Love and the Expansion of Self: Understanding Attraction and Satisfaction. Contemporary Sociology. https://doi.org/10.2307/2070652