Cum să scapi de pielea lăsată de pe brațe și picioare - Doza de Sănătate
 

Cum să scapi de pielea lăsată de pe brațe și picioare

Deși reprezintă o parte normală a procesului de îmbătrânire, există anumiți factori care accelerează apariția pielii lăsate chiar și la vârste mai tinere.
Cum să scapi de pielea lăsată de pe brațe și picioare

Ultima actualizare: 25 mai, 2022

În acest articol îți vom arăta cum să scapi de pielea lăsată de pe brațe și de pe picioare, o problemă estetică des întâlnită, care le preocupă pe femei, dar și pe unii bărbați.

Deși reprezintă o parte normală a procesului de îmbătrânire, există anumiți factori care accelerează apariția pielii lăsate chiar și la vârste mai tinere. Brațele, gâtul, picioarele, pleoapele și colțurile gurii sunt zonele cele mai afectate de această problemă.

Pielea lăsată de pe brațe și picioare este rezultatul lipsei mișcării și a exercițiilor fizice care tonifiază musculatura. Totodată, recuperarea elasticității pielii este un proces lung și greu care depinde de mai mulți factori, nu doar de exercițiile fizice pe care le putem practica.

Iată cum să scapi de pielea lăsată de pe brațe și picioare:

  • Evită dietele care promovează scăderea rapidă în greutate. Dacă pierzi prea repede grăsimea pe care se sprijină pielea, atunci pielea lăsată va fi și mai evidentă.
  • Evită expunerea prelungită la soare. Radicalii liberi din razele solare afectează fibrele pielii.
  • Evită fumatul.
  • Adoptă un regim alimentar sănătos, consumă mai multe fibre și evită grăsimile rele.
  • Adoptă un program de exerciții fizice pe care să le practici de cel puțin trei ori pe săptămână în sesiuni de minim o oră. În plus, apelează și la alte activități fizice precum înotul, mersul pe jos sau mersul pe bicicletă.
  • Bea suficientă apă.
Cum să scapi de pielea lăsată cu remedii naturale

Cum să scapi de pielea lăsată cu remedii naturale

  • Stoarce gelul dintr-o tulpină de aloe vera și masează ușor, cu mișcări circulare zona cu piele lăsată. Repetă procedeul cel puțin în fiecare săptămână.
  • Amestecă pulpa de la două smochine cu zeama unei lămâi pentru a obține o pastă. Înainte de culcare, aplică amestecul pe zona cu probleme și lasă-l să acționeze timp de 20 de minute, apoi clătește cu apă rece.
  • Amestecă o lingură de miere de albine cu un albuș de ou. Aplică pe brațe și picioare cu mișcări circulare. Lasă să acționeze pentru 20 de minute, apoi clătește cu apă rece.
  • Amestecă o jumătate de cană de suc de mere cu sucul de la o jumătate de pepene galben. Masează ușor zonele cu piele lăsată. Pentru rezultate mai bune, repetă procedeul de două ori pe săptămână.
Cum să scapi de pielea lăsată de pe abdomen
  • Taie un pepene galben mic în bucăți și pasează-l în blender împreună cu o jumătate de cană de zeamă de lămâie. Înmoaie un pansament în acest amestec și înfășoară zonele cu probleme.
  • Macină două linguri de semințe de in și amestecă-le cu patru linguri de apă fierbinte pentru a forma o pastă. Adaugă două picături de ulei esențial de chiparos și întinde amestecul pe o cârpă. Împăturește o dată cârpa și acoperă zona. Învelește cu un celofan pentru a face procesul mai simplu și mai ordonat. Repetă de două ori pe săptămână.
  • Adaugă o mână de alge marine kombu într-un pahar cu apă și lasă-le să stea pentru trei ore. Masează ușor picioarele cu mișcări circulare, concentrându-te în mod special pe zonele cu probleme.

Exerciții pentru tonifierea brațelor

Cum să scapi de pielea lăsată de pe brațe? Cu ajutorul unor exerciții de tonifiere pe care le poți face și acasă, fără să fie nevoie să te înscrii la o sală scumpă de fitness:

  • Fă flotări pe podea pentru ca brațele să sprijine întreaga greutate a corpului. Dacă nu ai mai făcut flotări sau nu ești în formă, îndoaie genunchii și lasă-i să se sprijine de podea. Îți va fi mai ușor să faci aceste exerciții, iar spatele tău va fi mai puțin solicitat.
Cum să scapi de pielea lăsată cu exerciții fizice
  • Umple o sticlă goală de suc sau de apă cu pietre, nisip, apă sau orice altă substanță pentru a obține o anumită greutate sau cumpără-ți niște gantere. Stai în poziție verticală cu picioarele ușor depărtate și ridică greutatea cu mâna stângă până ajunge deasupra capului.

Sprijină-ți cotul cu mâna dreaptă și ridică și coboară greutatea la spatele tău, întinzând brațul fără a atinge capul. Repetă de zece ori, iar apoi schimbă mâinile, făcând în total două seturi de câte zece cu fiecare mână.

  • Stai în poziție verticală cu picioarele depărtate, ia o minge din cauciuc buretos și așaz-o între mâna dreaptă și partea laterală a piciorului drept. Apasă mingea cu palma cât de tare poți. Repetă exercițiul de douăzeci de ori și apoi mută-te la partea cealaltă a corpului.

Exerciții pentru tonifierea picioarelor

Acum că ai văzut cum să scapi de pielea lăsată de pe brațe, ne mutăm la picioare. Aceste exerciții vizează partea de jos a corpului, drept pentru care rezultatele din partea superioară, cum ar fi brațele, se vor vedea mai greu.

Mersul pe bicicletă, jogging-ul, mersul pe jos și chiar și urcatul și coborâtul scărilor sunt modalități excelente de a tonifia și a întări musculatura din partea inferioară a corpului.

Stabilește un program de exerciții pe care să le practici în ședințe de câte o oră, patru zile pe săptămână.

O altă modalitate eficientă de a întări mușchii și a tonifia picioarele și coapsele constă în a face genuflexiuni cu spatele sprijinit de un perete. Îndoaie genunchii pentru a ridica și a coborî întregul corp.

Poți, de asemenea, să ții în mână greutăți în timp ce faci fandări. Fă patru seturi a câte douăzeci de repetări pentru oricare din cele două exerciții.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Parra, N. S. L., Valencia, K. C., & Villamil, Á. C. (2012). Proceso de envejecimiento, ejercicio y fisioterapia. Revista Cubana de Salud Publica. https://doi.org/10.1590/S0864-34662012000400008
  • Jiménez, M. G., Martínez, P., Miró, E., & Sánchez, A. I. (2008). Bienestar psicológico y hábitos saludables: ¿Están asociados a la prática de ejercicio físico? International Journal of Clinical and Health Psychology. https://doi.org/10.1109/ICSICT.2010.5667623

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.